29 augusti 2007

en tur-trana från Gotland


I somras var vi en vecka på Gotland, det var andra gången jag var där men jag blev lika förälskad i ön som förra året, jag skulle kunna flytta dit ganska omgående känns det som (nu har jag ju aldrig sett ön i november eller så, det kanske har lite inverkan också).
Det finns ett fantastiskt bageri på Fårö som heter Sylvis Döttrar (deras mommakakor är helt suveräna, jag har receptet någonstans men har inte provbakat än) - i alla fall, där kunde man också köpa nånting som hette Marias tur-tranor, som jag inte vet så mycket mer om. Men nu hänger det en i vår hall iallafall. Och ger lite tur kanske. Tyget i bakgrunden är ett draperi till hallgarderoben, det kommer från Åhléns. Jag satte upp det istället för några hiskliga skjutdörrar i furu som väsnades och var allmänt anskrämliga. Mitt mål är att minska furunivån i radhuset med ungefär 100% faktiskt.

4 kommentarer:

Stina sa...

*fniss*
Ja, jag har minskat min furunivå. Det är bara taken kvar, tror jag. Kramis

Tidsmästarinnan sa...

Ohh, taken! Du skulle se ett av taken hos oss, det är hemskt! Laserat med något kladdigt, ojämnt och fläckigt, och så massor med furukvistar under. Det ska åtgärdas, så fort jag bara hinner...

Stina sa...

Hihi...Ja, det har tagit nästan 1 1/2 år att få bort furut här hemma. Möbler, paneler o.s.v.
Jag sparar en viss brun färg, som är genomgående i detta hus. Hade det varit ett äldre hus hade jag tagit bort det också. Men den finns inte i såna hus.
Helst skulle jag ju vilja bo i ett sånt.
Men vi har lyckats få till det rätt så bra ändå i detta 70-talshus.

Mycket vitt är det, men i olika nyanser. Den bruna värmer upp lite. Men den finns inte på så många ställen.
Här är det nya projekt hela tiden. *fniss*

Kul att du tittade in . Kram Stina

Anonym sa...

Mera Gotlandslimpa!