3 juli 2008

feber och pricksjuka

Hej mina goa vänner!
Jag har drabbats av en svår GreenGate-feber (jag kanske blev smittad i Danmark :-).


Prickigt, blommigt och pasteller - och bara så himmelens somrigt och fint. Det är köksporslinet som gör mig allra mest febrig. Men det finns fina badrumsprylar också! Bilderna kommer från Greengates webshop, som bara är för danska kunder - hrmpf!! Det var väl onödigt! Så galna som vi här i Sverige börjar bli i alla vackra danska märken. (Fast Greengate finns ju att få tag på här också förstås, hos Syster Lycklig, till exempel.)

bilder från GreenGate.dk


Hemma hos oss är det rent katastrofläge just nu, ett riktigt bombnedslag. Vi packar inför semestern, så det ligger enorma klädhögar överallt. Vi har fått markiser till tre fönster men inte hunnit dammsuga bort gipsdammet från borrhålen. Dessutom håller vi fortfarande på att fixa iordning "skräprummet", som nu ska bli femåringens rum, hela rummet är en enda byggarbetsplats. Och alla grejor vi hade i skräprummet har fått flytta ut... till andra, mindre genomtänkta platser lite här och var i hemmet... Kort sagt, det ser helt galet ut.
Nä, vi får nog ägna några dagar på semestern till lite massiv röjning hemma. Det ska bli skönt att få ordning på saker och ting!

När vi hörs nästa gång hoppas jag att jag har varit på en riktig sommarloppis... det ska bli spännande!
En varm kram från
Susanne ♥

24 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Visst har de mycket fint!

Jag är så sugen på att ta hem från dem - men allt som jag skulle ha var slut så det får bli till hösten.

Såntdär kaos har vi också - inte vill manvara inne och röja i det härliga sommarvädret.

Kram Maud

Anonym sa...

Hi hi vilken feber ; ) Men håller med dig! Ser prickar och pasteller överallt.
Det där kaoset känner jag allt för väl igen.. vårt vardagsrum fungerar som förvaring av brädor och trädgårdsmöbler som ej blivit målade än. Men snart är det semester och då ska det bli ordning : )

Ha en härlig dag i soliga Stockholm!

Kram Maria

Lina sa...

Hej!
Ja, visst har de mycket fint Green gate! Kul att läsa om ditt Köpenhamns besök! Ska spara dina shoppingtips. Vi har inte planerat nåt besök i sommar, men sambon nämnde nåt härom kvällen. Kanske, kanske drar vi till Köpenhamn på semestern. Inget mig emot! ;- )

Vi behöver också röja hemma! Vi går på semester nu och har 4 veckor ihop. Vi ska vara hemma några dagar nästa vecka. Källaren är ett KAOS utan dess like. Vi har massor av ren tvätt som ska in i våra garderober + att de behöver röjas bland annat som finns där. Tar vi tag i detta direkt kan vi med gott samvete åka till Köpenhamn! :- )

Må så gott & trevlig helg!
Kram, Lina

Jes/Vita villa vila sa...

Underbart med så många prickar :)

Önskar dig en jättefin sommar!

Kram/jes

Ann-Catrin sa...

Prickar... tror jag är galen i dom med.. feber kan man få.. av dom!
Underbara bilder.. dreglar!

Vet du.. vi har inte stor tomt... nej du ca 570 kvm... och inne.. inte stort heller...
men snart är vi bara tre här hemma..plus två ohängda hundar förstås..
ha det gott på sesetern nu... vi drar oxå snart!
KRAAAM A-C

Mamma C sa...

Gud så mycket fint du har.
Kramis mamma c

Anna sa...

Jag gillar att Greengate inte är så väldigt vitt. Ljust, men ändå inte vitt. Har en hel del själv faktiskt!

Trevlig sommar på dig!

Lisa

Kamomilla sa...

GreenGate andas sommar med stora bokstäver..

NinaH sa...

GreenGate kan man lätt få feber av, ja!;-)

Glitter och Marsipan sa...

Hej,kära vän.Din beskrivning på hur det ser ut hemma hos er passar bra in här också.Rena kaoset,innan husvagnen är packad,huset städat osv.
Men du ,vad inspirerad man blir när man tittar in till dej.Alla dom där fina Greengatesakerna.
Ska till Åhlens idag,såg en prickig vaxduk,hoppas den är kvar,som jag tänkte ha i förtältet och piffa upp lite.
Ja,det där med pricksjuka kan man nog ha lite till mans.Har köpte en underbar prickig klänning till lilla A,med tyllunderjol.
Ha en riktigt fin dag
kram Anette

Anonym sa...

Åh du milde vilket jobb du har. Jag har ju precis avslutat ett sådant jobb när vi gjorde om köket. Då var det grejer överallt och bygggdamm och jag vet inte vad, tillslut var man nästan grinfärdig.

Bra med semester för då kan man ta i tills man är färdig, behöver inte helt plötsligt gå och jobba.

Greengate har verkligen fina saker, jag har snöat in på det rödvita småblommiga

Ha en skön semester

//Lena

Annas skattkammare sa...

Ja Greengates saker är ju bara "vill ha" alltiohop!! =) Låter gott med semester, åk du och tänk inte på oredan hemma. Här tycker jag alltid det ser ut så konstigt nog.. Ska bli kul att se hur det blir i 5-åringens rum sen. Ha det gott! KRam /Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Halå där, ja, jag håller med, Green gate får det att vattnas runt munnen, som en mix av karameller och porlin! Mycket vackra ting med sommarkänsla! Tack för Kph-tips, ska dit sen i höst, längtar, älskar den staden! Akimbo har jag hört talas om men aldrig varit där så det får bli ett besök dit helt klart!

Ha en skön helg och så måste jag få tacka dig för dina rara ord! Mari.

Kristin sa...

Hej! Tack för dina gulliga ord på min blogg. Jag har varit dålig på att hälsa tillbaka, men nu gör jag det. Ja, Green Gate är för härligt! Jag har inte så mycket, men jag nästan dreglar när jag ser deras grejor och skulle nog (om jag inte låter snåljåpen i mig ta över) kunna handla loss på allting de har. Jag gillar deras textilier också!

Lite skönt och befriande att läsa att andra också har det lite kaosigt inför semestern. Vi ska åka på måndag och vara borta en vecka men jag har inte gjort några mer förberedelser än att tvätta, så det blir att packa ohc planera i helgen!

Hoppas ni får en skön semester och lycka till på loppisen! :-)

/Kristin

ColonialEast sa...

Håller med - superhärligt med gree gate. Däremot inte lika härligt med klädhögar. Det har vi här JÄMT. Blir galen. I bästa fall ligger högen på arbetsbänken i tvättstugan .... Vet du - varje gång jag ser din signatur - tidsmästarinnan - så ler jag lite. Det är så himla bra namn. Usch vad man håller på att bemästra tid hela tiden. Ha en skön helg!! Kram!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Jaaa åh de har helt ljuvliga grejer på Greengate...mycket "vill-ha-grejer"!

Skönt med en sån där mega-röj, det hade jag första veckan på semestern..tömde ut 75% av garderoben tex. Det känns bra..men nu andra veckan har jag mest slappat haha

Kram

Glitter och Marsipan sa...

Hej igen.Tänkte bara passa på att önska dej en trevlig sommar.Tar en liten bloggpaus,och försvinner iväg med husvagnen.Men jag kanske tittar in ändå.Annars hörs vi efter semestern.
Ha det riktigt bra
stora kramen Anette

Anonym sa...

Hej där! Ja Halland är underbart och Björkäng slog alla våra förväntningar. Fast nästa år blir det Böda Sand, vårt favvoställe på ÖSTKUSTEN ;) Har du inte varit där så har du missat något.
I morgon har vår vecka här gått och vi vänder hemåt. Sen hinner jag lagom tvätta allt, kela om katterna, byta vatten i akvarierna innan jag ger mig av till Malmö på onsdag.
Önskar dig o de dina en riktigt ljuvlig semester! Kram!

Hem och Lycka sa...

Jag har också drabbats av den där förbaskade ;-) Greengate-febern.. Den smittar lätt och är banne mig inte lätt att bli av med :-D

Samlar på det rödvitprickiga porslinet till viss del men har också blommiga skedar nu till sommaren. Men det är klart, om nån skulle vilja öppna upp den stora plånboken och hjälpa mig med de övriga färgerna så säger man ju självklart inte nej ;-) kram!

MiaMaria sa...

Hej!

det finns ju så himla mycket fint så att det är ju så lätt att få dille på saker och ting...´
Greengate har många vackra saker....

Ha´nu en skön helg!
MiaMaria

Marie sa...

Greengates saker är verkligen helt underbara! Så härligt pastelliga och somriga.
Här hos oss känns det också lite katastrofartat. Utbyggnationen av huset gör att allting på något konstigt vis hamnar på fel ställen, jag tror jag blir tokig snart!!!!

Ha en härlig söndag!
Kram marie

Mjuka sa...

Ja man kan bli galen för mindre!! Puh så mycket man vill ha
Ha en skön söndag
kramar Malin

Solsjö - Under en vind sa...

Deras saker är vekligen sååå fina! trots att jag alltid tittar på dem så äger jag ännu inte en enda...

Ha det gott, kramar!

Hannis sa...

Men pricken!
Visst har dom fina saker!
Tänk att bara kunna fylla skåpen med deras sommriga saker..

Jobbigt med kaoset men skönt när allt är klart!
Hoppas ni får en härlig semester!

Kram Hannis