11 augusti 2008

SKIT också!


I hundra år har den klarat sig, den härliga gamla tvättbrädan med glasskiva. Tålig, välgjord och stark, i ur och skur. Använts vid bryggor och baljor år ut och år in, tills tvättmaskinerna tog över.
Sedan, sommaren 2008, kom den till familjen Tidsmästarinna - och efter exakt en (1) månad ser den ut så här.

(Jag hade själv ställt den på ett lite knasigt ställe under altantaket, för att skydda den mot regnet - lite märkligt nu när jag tänker efter, eftersom det är just en tvättbräda så borde ju logiskt sett inte närkontakt med vatten innebära någon större fara, liksom. Och så gick det som det gick.)

Ja ja, det är värdsliga saker. Men man kan väl få sörja sin finaste tvättbräda lite ändå?

Kramar
Susanne

16 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Oj vad trist!!! synd! Men du hade en till va?

Stort TACK! för igår.

Kramis
Jo

Annas skattkammare sa...

Åhh förstår att du sörjer.. Hade känt precis likadant. Visst blir man arg på sig själv? Men som du säger så är det bara värdsliga saker. Kram /Anna

Mamma C sa...

Så tråkigt det blev. Men det finns värre saker en denna tvättbräda.
Kram mamma C

Glitter och Marsipan sa...

Nej men oj.Trodde inte en tvättbräda kunde gå sönder.
Du får gå på jakt efter en ny.
kram Anette

Ewa sa...

Men ååååå så synd. Förstår att du är ledsen. Var samma då min lampa gick i krasch. Visst får man sörja!

Kram
/Ewa

Lilla huset på prärien sa...

Usch din stackare! Den hade jag också sörjt faktiskt. Själv köpte jag en rostig och dan så att jag säkert kunde ha den ute. "Fin patina" kallade jag det... he, he...

Hoppas du hittar en ny fin någonstans!

Kram Jenny

Pysselprinsessan sa...

Aj då! Så trist! Såklart får du sörja den!! :D Det är ju inte så lätt som att fara på IKEA och köpa en ny...

Känner igen mig lite i inlägget nedan. Jag har alltid gillat att blanda inredningsstilar, men börjar dra allt mer mot det gamla... Allt bloggande och all inspiration h e l a tiden gör att man lätt kan känna sig missnöjd med hemmet. Men samtidigt är det helt underbart att få ta del av allas hem och funderingar!! :)

Kramar

Solsjö - Under en vind sa...

Vad trist! Hoppas att du kommer över en annan, träramen till denna kanske du kan använda för annat ändamål!

Kram!

Änglahem sa...

Aj,aj,aj ....må vara världsligt men ack så retligt!! Ibland gör man sådana knasiga saker...som att ställa tvättbrädan i skydd för vatten*fniss*....

Kramar, Ulrika

Änglahem sa...

Alltså....ibland hinner jag inte med själv i min framfart...*tihi*, gillar INTE sport....men det finns så mycket att titta på för övrigt så det behöver inte bli några döstunder precis framför TVn.

Tack snälla rara Susanne för dina härliga hälsningar!! Dom värmer så gott ska du veta!!

Kramar, Ulrika

Anonym sa...

Så synd på tvättbrädan. Försök se det positivt, nu får du anledning att fortsätta leta gå på alla loppisar och auktioner du bara hinner. hihi.
Tack för kommentaren hos mig, skorna är som sagt favoriter och "sjunger" på sista versen så jag letar nya och hittar inga som är lika sköna, tyvärr;(
kram smilla

Synka mig sa...

Åh va trist! Men ibland får jag skylla mig själv, då jag ställer saker lite här och där, så har man 2 små som springer runt...ja du vet !
kramar M

Anonym sa...

Men lilla gumman!

Kan inte låta bli att småle lite. Det låter så roligt när du säger fam tidsmästarinnan.....

Sedan tanken på att saker hållt i hur många år som helst och sedan nu på 2000-talet går det sönder.

Jag har själv en liknande erfarenhet fast med en spinnrock

Ja ibland får man intala sig att det faktiskt är världsliga ting och du springer väl på en o annan loppis så det dyker nog uppfler tvättbrädor

Stor kram Lena

Ewa sa...

Varsågod goa du. Va kul att du gillade dem. Glädjer mig. Mamelucken var en liten bonus, bara för att du är du.

Ja du, hur jag gör... :-) M brukar säga det också, och ibland försöker han läsa mina mönster. Han tycker det är rena grekiskan. Har väl det i blodet. Mormor var textil lärarinna/sömmerska, och mamma handarbetade också mycket. Är däremot mestadels självlärd. Jag har suttit och tragglat på, rivit upp då det blivit fel, och gjort om tills det blivit rätt. Handarbete är rena meditationen för min själ. Blir livrädd därför då min högerhand racklar med värk, för då kan jag inte göra nåt. Har alltid en massa pågång, och miljoners saker i huvudet som jag vill göra.

Tvättar och fixar lite inför resan i morgon. Längtar, och det har börjat pirra lite... Är ett tag sedan jag var iväg nu. Ska blir skönt. Hoppas bara värken håller sig borta, så jag kan njuta riktigt.

Här regnar det idag. Trist. Känns extra skönt då att få åka iväg ett tag. Snart är den lååååånga, mörka och kalla vintern här.

Kram kram
/Ewa veva

rosenfröjd sa...

oj...attans då. den var jättefin. men det är bara att kavla upp ärmarna o leta reda på en ersättare.

Kram/
¨M¨

Anonym sa...

Oj så synd! Och jag som drömmer om en tvättbräda i glas... Jag ska vara glad åt den fina jag hittade - helt i trä - med tillhörande klappbräda med bomärken på! Visas snart på min blogg.

Helena/Franska liljan