20 september 2010

mamma skrubbar lite väl bra

Hej govänner,
Fialottan här hemma, sju år, har tecknat mycket intensivt - med ett visst ofrivilligt spill - på sitt vitmålade skrivbord. Hennes moder, det vill säga jag dårå, har därefter skrubbat mycket intensivt på skrivbordsytan med den grova sidan på en disksvamp, med resultatet att den vita färgen försvann helt (och den gräsliga blå kom fram!)... Hmmmm.


Sen blev det en bit vaxduk från Stoff och Stil på skrivbordet. Idén kommer från någon av alla finfina bloggar så klart, vilka inspirationskällor!


Och samtidigt kom äntligen tallrikshyllan upp ovanför. Det går inte sådär superraskt fram med projekten ibland här, men man får ju vara glad för det lilla :-)


Idag är jag lite ledsen. Min lilla tös hade med sig sin knallrosa gosenalle till skolan häromdagen för första gången (det är någon ny sort som har blivit poppis i klassen, de doftar jordgubbe och flera av flickorna har likadana). Och så försvann hennes nalle spårlöst (vi borde så klart inte låtit henne ta med den alls). Nu visar det sig att en av klasskompisarna helt plötsligt har två stycken på sin hylla, en ny - knallrosa - förutom den hon haft tidigare. Hon har sagt till vår dotter att hon har haft den rosa sedan "hon var liten".
Lite lurigt tycker jag. Men hur ska man veta - och det är ju jättesvårt, och känsligt att komma med frågor som kan uppfattas som anklagelser...
Jaja, det ordnar sig säkert. Om inte annat får min lilla tjej lära sig att ting är förgängliga...

Har ni varit med om något liknande? Och hur gjorde ni då i så fall?

Kram på er!
Susanne

11 kommentarer:

Jenny sa...

Hej!

Vad fint skrivbordet blev, smart lösning!

Ja, det där med grejer som försvinner är tråkigt. Och det du beskriver extra jobbigt. Men jag skulle nog fråga flickans föräldrar lite försiktigt alt sätta upp en lapp "har någon sett...".

Ha det gott!
Jenny

Sussi sa...

Hej Susanne!
Smart och fint med vaxduk på skrivbordet!
Tråkigt med lilltjejens rosa nalle...har varit med om nåt liknande med min yngsta grabb (nu 21....) Då gällde det Pokemon kort. Tycker du ska kontakta klasskompisens föräldrar och förklara situationen. Du gör dem bara en tjänst om det skulle vara så att deras flicka "tagit" nallen. Barn behöver ju hjälp med att lära sig vad som är rätt och fel....

Lycka till!

Kram
Sussi

Annas skattkammare sa...

Hej! Så fint det blev med vaxduken på skrivbordet och tallrikshyllan där över- supernajs! =) Men så trist situation för er, hoppas att det löser sig! Men att ringa föräldrarna kanske är bra?
Kram /Anna

Engelska Villan sa...

Hej min vän
Näe, fy så trist med din lilla tjejs nalle! Jag skulle gjort så som någon här ovan föreslog: skriva en lapp och sätta upp! Föräldrarna måste ju veta vad för nya nallar deras dotter har. Annars får du helt enkelt fråga föräldrarna eller den där flickan om det möjligen kan vara så att hon "råkat" ta fel. Säg till lärarna också. Det är ju helt uppenbart så att hon stulit nallen från din dotter.
Skrivbordet är i alla fall hur fint som helst!!! Jag gillar lådbeslagen också.
Kraaam o lycka till!
Anna

Graadskan sa...

Hej!!

Så fint skrivbordet blev!! Vaxduken har jag inte sett (och jag som trodde jag kunde deras sortiment... Hmm!). Får nog klicka hem någon meter eller två...

Jag tycker helt klart att du ska kontakta föräldrarna! Man kan ju vara lite försiktig i sina ordval... Jag brukar tänka att om jag själv inte skulle ta illa upp om det var omvänt, så finns det ingen anledning att tro att de ska göra det! Lycka till!

Kram Camilla

Hem och Harmoni Marie sa...

Så fint det blev och mer användbart :)

Jag tror inte kompisens föräldrar tar illa upp alls, tvärtom så kan de nog uppskatta att få veta. Det hade jag gjort i alla fall...Hoppas det löser sig.

Kram Marie

Madde sa...

Smart lösning med vaxduk på skrivbordet!! det ska jag ha i minnet! =)

Härlig blogg du har

millandante sa...

Snyggt och praktiskt!!!

Ser att du redan fått rådet att prata med barnets föräldrar... tror också det är det bästa! Lycka till!

Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad fint det blev med vaxduken på skrivbordet och så praktiskt också, nu kan hon ju måla och rita hur mycket som helst.

Jag håller med ovanståendes kommentarer, att prata med föräldrarna och att vända sig direkt till dem.

Vilken skön semestervecka ni har haft. En kollega har precis kommit hem från Cypern och jag måste säga att jag önskar mig en dos av sol och värme innan det är dax att gå i ide;-)

Önskar dig massor av fredagsmyyyys!
Kram,
Regina

Malin på pastill.nu sa...

Vilken mysig blogg du har! Skrivbordet är superfint. Kikade bakåt i tiden på din blogg och ser att du klätt lådorna med exakt samma papper som jag just klätt dotterns skrivbordslådor med, haha!

Stina Glaas sa...

Åh, vilken fin liten arbetsplats hon har. Och jag känner igen den "fantastiska" prinsesspysselboken... ;-)

Det där med leksaker i skolan och sådana där "konflikter" är ju jättesvårt. På sätt och vis tycker jag det var lättare på dagis, för då sa vi "hemmaleksakerna bor hemma, för på dagis finns det andra leksaker". Men nu är det mer 'ta med och visa upp sina nya grejer', och när de andra gör det, är det svårt att säga nej. Men jag sätter nog ändå gränsen vid saker som varit dyra, har ett personligt värde och/ eller skulle vara svåra att ersätta. Och samtidigt är det som du skriver, att de måste lära sig också.

Jag tycker att du fått många bra tips och råd om själva konflikt-biten. Jag tar dem till mig också, för vi kommer säkert hamna i en liknande situation någon gång.