13 maj 2012

En helg i Bologna

Hej godingar,Här är Bologna! Den här italienska pärlan kan jag verkligen rekommendera. Vi ville så himla gärna åka till Italien igen (tidigare har vi semestrat i Rom och i södra Italien, men faktiskt aldrig med barnen). SAS flyger dessutom direkt till Bologna. Så när de hade en kampanj med riktigt billiga biljetter passade vi på.

Jag visar några få bilder bara, annars tar väl det här inlägget aldrig slut...I hela stan finns mängder av sådana här portiker, kilometer efter kilometer. Trivsamt! Och praktiskt när det kommer en liten regnskur :-)Överallt satt det italienska livsnjutare på uteserveringarna och smuttade på någon sorts väldigt orange drinkar. Aperolino heter de tydligen, vi ville ju också prova förstås. Lite bittert, och gott!Bologna ligger väldigt bra till om man har några dagar på sig och vill besöka Florens eller Venedig till exempel. Vi tog lokaltåget ungefär en timme till lilla lyxiga badorten Rimini. Otroligt kul att få se, och helt underbart med en dags strandsemester mitt i allt stadsliv!
Små söta badhytter och den bredaste sandstrand jag har sett någon gång. Maffigt.

Ja, Bologna skulle jag gärna åka tillbaka till. Snart.

Men just nu vill jag helst av allt skrota omkring hemma. Trädäcket på altanen är nyskrubbat, grillen invigd och blomlådorna väntar bara på planteringsjord och sommarblommor. Tjohoo!
Kram på er!
Susanne

7 kommentarer:

Älskade pion sa...

Vilka underbara badhyttor,me like.,)Ha en fin vecka vännen.Kram Ulrika

Photo by Maria sa...

Italien är ett härligt land, vill gärna dit igen..
Härliga bilder..

Kram MIa

Helena, Craft and Creativity sa...

Vad mysigt det ser ut! Nu längtar jag ännu mer till min Toscana-semester som är inbokad i september! :-)

Dagdrömmar och verklighet sa...

Härliga bilder!! När man tittar ut genom fönstret och ser det dystra vädret känner man ju verkligen för att packa väskan direkt och dra iväg till lite sol och värme!

Ha det gott! Kram

Mamma C sa...

Så mysigt det låter och ser ut.
Kram Mamma C

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Susanne!
Å,vad jag vill åka iväg på en resa,när jag ser såna bilder.
Hur mysigt som helst.
Må så gott
Kram Anette

homemadebyanna sa...

Borta bra men hemma bäst!
Även om det ser underbart ut i Bologna.

kram