5 oktober 2007

bautabulle

På kanelbullens dag MÅSTE man ju faktiskt äta en bulle, även fast man ska gå ner fem kilo till jul. Eller hur?

Jag gick till Saturnus Cafe, som är känt för sina otroligt stora bullar. Och goda! Dom blev bäst-i-test i tidningen Citys bulltest igår, så det var lång kö och många nervöst trampande bullsugna, oroliga att bullarna skulle ta slut. Men det räckte till alla så vi slapp hemska scener med slagsmål och dragkamper med pärlsockret yrandes omkring.
Jag försökte visa hur gigantiska bullarna är genom att lägga en penna brevid, men man måste nog se dom på riktigt ändå. Så stora bullar har jag bara sett i Göteborg förut, på ett café i Haga som jag inte minns namnet på. Tror inte det finns någon som orkar smälla i sig en hel (30 pix kostar en bulle, som en halv lunch ungefär).Tänkte visa min lykta från Ambiance också som jag har tjatat om förut, nu hänger den på plats och jag är så glad för den.

7 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Tack för ditt besök hos mig! Håller med dig om Ilva, de borde öppna lite fler butiker, gärna då närmare där man själv bor ;)
Vilken jättebulle, och den ser delikat ut, yummi!
Haha, kunde se tumultet framför mig (det tumult som dock uteblev) med bullarna som slets i stycken och pärlsockret som yrde över de kämpande bull-köparna hihi.
Ha en bra helg!
PS Mitt vitrinskåp är nu färdigmålat (äntligen!) så bilder kommer i helgen!
Kram!

Lilla Blanka sa...

Oj glömde...! JÄTTEFIN lykta!!

Tingeltangel sa...

Tack för din rara kommentar till mig. Skönt att höra att fler funderar i samma banor... Din bulle var maffig. Vi fick bullar på jobbet och jag lyckades trycka i mig två. Inte så nyttigt men mycket gott... Din lykta är ljuvlig... Önksar dig en skön helg.

Anna i den vita soffan sa...

Fick du i dig hela?! Har försökt baka bullar storlek bauta men det har inte funkat. Kankse lika bra det...

Tidsmästarinnan sa...

nej men halva gick ner :-) man får dela en bulle på två personer så blir det ganska lagom (om man gillar bullar MYCKET!)

Ewa sa...

Hej vännen!
WOW! Du, den bullen var inte dum. Tänk att få "sätta tänderna" i en sån nu, och ha ett stort glas med kall mjölk till... *mums*
Ska försöka baka lite kanelbullar idag. Känner mig lite piggare. Usch, det är så trist att inte få vara frisk, och kunna orka göra allt det där man vill, och som man måste göra. Men snart så, förhoppningsvis. Har fått tid den 17:e för titthålsoperationen, så nu kanske de snart kommer på vad det är jag har, eller inte... Och idag är sista dagen med antibiotika. Skönt! Min mage tycker inte alls om den.

Hoppas allt är bra med er där nere i Kungens stora stora stad. Här regnar det mest varenda dag, och blåser... Nu får allt vintern koma för min del. Är så less på allt vatten.

Varma kramar
/Ewa

Ewa sa...

Komma, skulle det ju stå! =)