26 oktober 2007

spaning på stan

Jag har drabbats av julfeber och kunde inte låta bli att springa förbi Ambiance idag för att kika om det fanns något fint (julgranskulor i fattigmanssilver, till exempel!).
Där inne var det verkstad kan man säga! Hela butiken ska fiffas och göras om inför jul, just nu var det mer än lovligt rörigt men i slutet av nästa vecka ska det vara klart lovar de trevliga tjejerna. Jag tog en liten runda i snitslad bana bland allt nyinkommet och försökte smygkika i alla spännande kartonger, men det är väl bara att lugna sig lite och komma tillbaka nästa vecka.

Jag tror att jag såg Allt i Hemmets absolut bästa journalist Pia Printz i butiken. Nyfiken i en strut som jag är noterade jag att hon lånade med några saker att visa i tidningen. Så det blir till att hålla ögonen öppna framöver.

Tyvärr är jag alldeles för mesig för att våga säga till en främmande människa att jag tycker att det hon gör är så himla bra - jag menar, hur svårt är det att haspla ur sig? Jag tycker hennes krönikor om mammaliv och inredningsdrömmar alltid är så på pricken och väldigt kul. Varför ska det vara så svårt egentligen, man kan ju hoppas att hon bara hade blivit glad över att höra det (förresten tror jag det är många som tycker som jag).

Här är iallafall en bild från julnumret som kommer 8 november. (Allt i Hemmet har förresten haft samma lilla tös på alla julnummer sedan hon var två-tre år, undrar om hon gör revolt när hon blir tretton eller så och vägrar vara med på bild om hon inte får ha tuppkam och piercad läpp eller något :-)Och här är en liten bild från Ambiances hemsida, men sans julpynt då. (Åååhh, jag blir så IVRIG! det här är lite olikt mig faktiskt.)Idag är det fredag med obligatoriskt fredagsmys och popcorn efter maten! Kram på dig som läser det här och ha en riktigt fin helg!

9 kommentarer:

"M" sa...

Vilka fina bilder....den sista bilden är så man dånar...lantligt vackert...ha en trevlig helg...kram "M"

Lilla Blanka sa...

Jag var inne på Ambiance nu för ett par dagar sedan och jag ångrar mig att jag inte bad att få ta ett par kort därinne. Där är ju såå mysigt o man kan bara gå o titta hur länge som helst..
Kram

Elzie sa...

Man blir bara så sjuk av att titta på dessa fina butiker som ligger så långt härifrån. Suck!!!
Och håller fullkomligt med dig. Pia är en jättebra krönikör och man ler varje gång man läser hennes alster.
Hoppas du får en bra helg.
Kram Elzie

Solsjö - Under en vind sa...

Å vad jag ser fram emot Allt i hemmet, hoppas att det är ett ba nummer!
Håller med att Pias krönikor är suveräna, jag läser dem ofta högt för sambon för att det finns så slående likheter med ens egen verklighet ibland!
Jag har införskaffat lite små silverkulor, hjärtan osv från house doctor...nu ligger de på ett ljusfat, får se om det hamnar i granen sen....Idag har jag tillverkat lite strutar med mallen från Vit jul, och kopior av deras textsidor längst bak..Roligt, imorgon blir det nog fler! Visst är boken fin, men jag trodde att det skulle vara ännu mer i den, för man har hört så mycket om den!
Önskar dig nu en skön kväll, nu väntar Idol!
Kram!

Goa sa...

Ja, men så fina saker...jag förstår att du blir ivrig...helt normalt!!
Visst är det så att julen drar i en nu...!
Kram och en trevlig helg!
Goa

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Man blir helt stum när man tittar på alla vackra saker.Igår sa min mamma jag vet inte vad jag skulle köpa om jag hade obegränsat med pengar.Jag sa: att du kan ge de till mej för jag kan handla precis hur mycke som helst....hihi.
Gott med popcorn¨å mys
Kram Pernilla

Skatan sa...

Tack detsamma! Trevlig helg alltså : )

Vilka härliga bilder...jag blir också lite ivrig, även om jag inte brukar drabbas så där galet mycket av julyran. Nåväl, den där butiksbilden var inte bra för mig ;-)

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Tack för titten hos mig! Pia är min favorit också, älskar bara det hon skriver :) Tyvärr har jag kunnat besöka denna ljuvliga butik än men vid nästa storstadsbesök ska jag dit :) Ha en bra onsdag! KRAM

Printz Publishing sa...

Hej!Jag hade garanterat blivit jätteglad om du hade sagt nåt till mig, fast nu fick jag ju bli glad för det snälla du skrev i stället! Tack så mycket! Och jag håller med om att Ambiance är en underbar affär, och med supertrevlig personal. Kram från Pia Printz