26 januari 2009

Jag är en spice girl. Old Spice.


Hej alla goa vänner,
Visst känns maten roligare om man kan använda färska kryddor och örter? Vi brukar ofta köpa kryddor i kruka till helgen för att lyxa till det lite.
På sommaren är det ju helt oslagbart att gå en liten runda på radhusplätten innan middagen och hämta in gräslök, rosmarin eller timjan. (Åhh, nu längtar jag!)

Jag satte några små köpekrukor (persilja, timjan och mynta) tillsammans i en Ikeakruka på diskbänken, de ser faktiskt fortfarande ut att må bra där. Nu när man lider av januaribaksmälla blir man gladare av något grönt som spirar på köksbänken.



Förresten, ett efterrättstips:

En superenkel varm vit chokladsås till fruktsallad - grovhacka 200 g vit choklad och smält i 2 dl grädde.

Över fruktbitarna kan du först hälla en blandning av hackad mynta, rivet citronskal och 2 msk flytande honung, och röra om.

Receptet kommer från Arla. Jag gillar när det går fort och lätt!
(Tack J & A för en jättemysig lördagkväll!)


En rolig utmaning har jag fått av Mia med coola bloggen Min inspiration - utmaningen går ut på att man ska visa den fjärde bilden i den fjärde mappen på datorn.
Jag verkar ha sparat häpnadsväckande många oskarpa foton, men det här är faktiskt just den fjärde i den fjärde - en bild på resultatet av barnens vitsippsbuketter från förra året, med extremt korta skaft :-)
Tack snälla Mia, det var kul!


Jag haver konsumerat! En ny liten digitalkamera, en Canon Ixus 85 IS - just nu är batteriet på laddning. Ska bli spännande att se om jag blir lika nöjd som med min snart sex år gamla trotjänare Nikon Coolpix (nu i digitalkamerornas himmel).
Det visar sig väl - i en blogg nära dig...
Kraaaam!


Susanne

19 kommentarer:

Skatan sa...

Åhå, en coolpix har vi också haft. Även den är förpassad till kamerahimlen. Med all rätt. Den var ingen höjdare. Nu drömmer jag om en "riktig" kamera. Det är trist att bara kunna fota ibland - när vädret tillåter det - och på platser där det är ljust nog...tänk att kunna fota där man ville i stället :) Kanske kan du det nu?

Önskar en fin dag.

Kram,

Anna

Jenny sa...

Ja men visst blir man glad av saker som växer och ger ifrån sig lite härlig vårgrönska kryddor är ju alldeles strålande till det, både nytta och ögonfröjd.

Kram
Jenny

rosenskära sa...

Det var längesedan jag köpte kryddor i kruka, i somras tror jag! Kul att du skriver Spice Girl, jag hittade en blogg som heter Kardemumma och jag kallade bloggerskan det lite skämtsamt så där, hö, hö, hö...

Har också en bättre kamera på önskelistan, men den står nedanför både garderober, ny sängstomme och nytt sofföverdrag så det lär få vänta!

Gôtt att du är hemma igen!

Lena

Annika i Gamla Stan sa...

Jag har oxå en IXUS, fast den har några år på nacken, lättskött för en fotodyslektiekr som mej, fixar Sepia kort i ett nafs och tänker själv på sånt som jag lätt glömmer ;-), typ blixt....

Har oxå örtpyntat i helgen, samt köpt lite blandade billiga blommor vid 15.00 på hötorget så allt säljs ut.....vill ha vår NUUU...

(PS: Kunde inte låta bli att titta vad jag hade på den 4.e bilden i den 4: mappen i datorn... Jo en bild på min Boreila fläck på baksidan av låret/rumpan när jag fick borrelia förra sommaren, så jag är glad om den utmaningen INTE skickas åt mitt håll ;-)...) Då blir man väl avstängd på livstid för förangelseväckande innehåll.....


Kram

Borrelia Annika

MiA sa...

Attans vilket fint kort du hittade i din mapp! Så passande, precis det man vill se nu och få ana våren! Dessutom riktigt läckert fotograferat. Duktig du!

Avis blev jag när jag läste om din nya kamera. Det är bara en enda sak jag önskar mej just nu.. en ny kamera. Min ena blir jämt suddigt och skruttigt och fixar inte makro alls. Och den andra gör överslag i rött vilket verkar omöjligt att fixa bort med inställningarna. Surt. Tredje gången gillt kanske :) Bara jag får ihop lite extra pengar...

Ha en skön dag!
MiA

Viola sa...

Visst är det underbart med färska kryddor, köper gärna hem under vintern och sätte i fina skålar på köksbänken, hoppas du blir nöjd med ditt ny köp, ha en bra vecka, kram

millandante sa...

Visst är det härligt med örterna!!
Ska precis börja med middagen och då kommer de ju väl till pass... MEN det är bara det att nu blev jag så sugen på ditt recept att jag vill hoppa över allt vad varmrätt heter...
Det får nog bli lite måndagsmys ikväll...
Grattis till nya kameran! Lyxigt!
TACK för dina fina ord inne hos mig, de värmde verkligen!!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram

Anonym sa...

Hej!
Chokladsåsen lät god! Nu ska vi snart gå ut och käka här. Jag åt en jätteäcklig lunch. En "club sandwich". Kall. Vidrig. Jag förtjänar nåt gott till middag!
Den fjärde mappen på min dator är datorns exempelbilder. Och den fjärde bilden är bilden "Höstlöv". Det passar ju inte alls nu när det snart är VÅÅÅR!
/ Skarre

Tulipa sa...

Vad "gott" att bli bjuden på vitsippor en mörk måndagkväll!

Chokladsåsen lät yummi!

Kram Mariette

Anonym sa...

Hej! Parallell liv? Min kamera har också gått sönder, jag har precis köpt en ny, jag berikar januaritristessen med gröna växter och så en tom plånbok....! Kram

Mamma C sa...

Färska kryddor är så mums i maten. Visst längtar man att få plocka själv. Brukar oxå köpa några krukor ibland när jag handlar.
Kram mamma C

Glitter och Marsipan sa...

Ja, visst är det gott med färska kryddor i maten.
Har faktiskt också planterat lite i köket.
Vad spännande med din nya kamera.Berätta sen vad du tycker om den.Jag lurar också på att köpa en ny.
Må så gott
kram Anette

kardemumma sa...

Hej Tidsmästarinnan!
Snabba recept ska man vara rädd om.
Testa smält mörk choklad (fondue),doppa kuber av västerbottenost-gott!!!
Mässan var bara OK i år!
Blev alldeles nyss kallad Spice girl av en gullig bloggtjej.
Kramar C

annashusidingtuna sa...

Frächt med färska kryddor i köket och det är igentligen helt otroligt hur länge de håller sig.
Kram Anna

Radhusdrömmar sa...

Tack igen för en mysig middag i lördags!!! Och efterrätten var supergod :-)

Kramar
Johanna

Designe sa...

Det är verkligen härligt med färska kryddor!
Läckert recept..gott gott!
Så himla fin bild du hade som fjärde bild!
Kram :)

Designe sa...

..jo, jag har en nikon coolpix L5 och jag gillar den jättemycket, 2 år gammal...men vill ju hellre ha en digital systemkamera förstås med olika objektiv för olika fotograferingar....vill haaa! :)

Vit Gladiolus sa...

Grattis till nya kameran!!! Den där chokladsåsen verkar inte otäck....:)
Kraaaaaam

Petra C sa...

Färska gröna kryddor är både gott och vackert. Tyvärr brukar jag inte lyckas hålla liv i dem särskilt länge. Kanske kan vi ordna någon bra odlingsbädd utomhus i sommar så kanske det går bättre.
Jättefin bild på vitsipporna!
Kram!