27 januari 2010

en velig själ behöver smakråd

Goafton i snöstormen!
jag har just varit ute och försökt sopa bort ungefär två decimeter nysnö vid vår entré. Det gick sådär, kan jag säga. Vi har en riktigt stor och praktisk snöskyffel, som tyvärr står ute i förrådet i trädgården. Och för att komma dit ut skulle jag behöva ha... just det, en snöskyffel!! Gaahhhh!

Annars går jag här och klurar på vad jag ska göra med en rätt ful tavla. Det är herrn i husets favorittavla, men han är ju som sagt inte hemma, så nu tänkte jag... nej nej, jag bara larvar mig. Jag har köpt den själv på Myrorna i ett svagt ögonblick. Men så har jag en snygg bit tapet som jag tänkte sätta i ramen istället, den heter Hummingbirds och kommer från Cole & Son (jag kan varmt rekommendera Måleributiken som har fina tapeter och ett generöst erbjudande, du kan beställa två tapetprov à en meter, helt gratis med frakt och allt, du har dem inom 48 timmar! Klicka på länken och kika!)


Men vad ska jag göra med den breda ramen i så fall? Ska den bli vit? Eller helt svart? Eller, turkos kanske, som färgprovet högst upp på färgkartan? Hmmmm... Vad tror du?
Ljuset är lite dåligt på bilden, men egentligen är den befintliga ramen inte helt fel heller till tapetens nyanser. Fast jag har liksom bestämt mig för att inte gilla ramen som den är. Något måste man ju alltid förändra, hihi!

Har du ett litet tips till en velpotta? Det står lite still här...
Kram kram!

Susanne

20 kommentarer:

Matilda sa...

Hej du och tack för tipset om tapeterna!

Vanligtvis brukar jag älska förändring, men nu måste jag säga att jag tycker ramen är VÄLDIGT fin som den är, och jag tycker den passar så himla fint ihop med tapeten.

Men om du ska göra något, så tror jag att turkos skulle vara snyggt. =)

Väntar med spänning på resultatet.

Kram, Matilda.

annashusidingtuna sa...

Vore det inte lite läckert med svart ram då???Men det är ett svårt beslut för ramen är ju även fin som den är, nu kanske jag bara gör dig mer förvirrad än vad du redan är men på biltema har de en spray som heter zinkspray och den tror jag skulle bli toppen på din ram..
Kram Anna

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Inte helt lätt, när man ser ramen så här tycker jag den är fin som den är. Men du vill ju ha förändring, så kanske svart? Eller att du gör en "shabby ram" med turkos och creme? En täckande turkos ram känns som om den skulle ta över för mycket, så att den vackra tapeten liksom försvinner bort. Men det är ju bara att testa och se - man kan alltid förändra igen! :-)

LYCKA TILL! Och visa oss hur det blir!!! :-)

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hej Susanne:)!

Tack för den otroligt gulliga kommentaren om lilla:G:s hörna:) Min första atnke var faktiskt att ramen var snygg som den var... gillar när ramar har patina eller ser lite ruffiga ut. Mem om du absolut vill förändra den så tycker jag att dua ska satsa på turkost. Det kändes lite vårfräscht och nytänkande. Jättesnygg tapet också! Får nog beställa lite prover därifrån. Tack för tipset!!

Stor kram

Anci sa...

Hej !
Det där med tapetprover låter spännande. Det ska jag titta närmare på.
Jag är en annan velpotta, som ändå har kommit fram till att jag tycker att din ram ska vara vit eller möjligen ljusgrön ?!

Kram
Anci

Karin Lindström sa...

Hej Susanne!

Hoppas allt är bra med er! Läste att maken jobbar i Spanien, det ser jätteskönt ut där. Här sitter man i värsta snöyran och längtar efter värmen:) Men jag måste erkänna att jag gillar vintern i år med all snö. Det kan lika gärna vara viner nu och så får våren komma ordentligt sen, eller rättare sagt snart *ler*.

Jag är för lat för att måla så hos mig skulle den får vara som den är. Vet du var den ska vara? Jag skulle börja med att se mig omkring där!! Det passar kanske bäst med en svart ram om du har mer svarta detaljer eller så kanske vitt passar bäst!

Lycka till från en annan velpotta;)

Många kramar

Karin

Inka sa...

Hej, Susanne!

Jag är helt säker på att du ska ta den turkosa färgen. Det kommer att bli sååå snyggt. Men det blir snyggast om du nöter den lite sen. Lita på mig, haha. Jag skulle i allafall tagit den turkosa.


Kram och Lycka Til


Inka

Inka sa...

Hej igen!

Några anledningar:

Svart, nä den blir för hård till de vackra fåglarna med de mjuka formerna.

Behålla ramen som den är - Nej, jag tycker att den kanske skär sig lite med bottenfärgen i tapeten.

Turkos - Ja, för det finns lite turkos i tavlan och eftersom den turkosa bara finns smådetaljer kommer den at studsa fint tillbaka mot ramen.

Inka igen

Photo by Maria sa...

Turkos ram hade varit häftigt :-)

Kram Mia

SollenkrokaBy sa...

Hej!
Jag tycker defenitivt att du ska ha ramen som den är! Vilken fin patina!!! Fantastiskt!

Malin - I min trädgård sa...

Snygg tapet! Passar perfekt i ramen :-). Fast jag sållar mig till gruppen som tycker du ska behålla ramen som den är... spännande att höra vad du beslutar dig för.

Kram M

Hem och Lycka sa...

Vilken underbar tapet! Jag hade behållit ramen som den är - helt perfekt till den tapeten!

kram Mia

Titti underkalas-eken sa...

Ramen är ju underbar precis som den är! Patinan är ju fantastisk! Kan du inte prova ett tag med tapetprovet i och känna efter lite innan du sätter penseln på den? Ramen och tapeten "gifter sig" så fint med varandra tycker jag för att uttrycka mig lite Ernstigt!

Jag brukar normalt vara ganska snabb på att förändra saker med, men detta kräver lite sans tror jag ;)

Kram från mig!

Älskade pion sa...

Vilken smart ide att få hem lite fina tapetprover,du är allt lite klurig du. ;)Jag tycker att ramen ser fin ut som den är. Kramar Ulrika

Graadskan sa...

Som om valet skulle bli lättare av att massa tjejer ger flera olika förslag?!? Hehe...

Har inte läst igenom vad alla de andra tycker, men jag hade nog målat ramen i samma gröna nyans som det är på bladen. Lite murrigt grön sådär. Då är jag å andra sidan barnsligt förtjust i just grönt, så mitt tips kanske inte är att "lita på"...
Ramen är fin som den är också, det är mitt andrahandsval!

Ha det gott!
Kram Camilla

Kamomilla sa...

Gör INGET åt ramen! :D

Majas skafferi sa...

Hej! Tack för det smarta tipset! (Det finns ju så mycket underbara tapeter,som man bara vill ha en liten bit av,till pyssel mm..;)
Ramen; blir nog snyggt om den får en avvikande färg! Motivet är väldigt fint, men lite "snällt", ;)så jag röstar på turkos eller svart! Lycka till!!

Annas Lycka sa...

Haj
Ramen är fin som den är...men shabba till den med turkos bakgrund vitt uppepå kanke....eller svart......Guuud denna vånda!!!

Visa när du gjort det!! Kramar en fredag. Anna

millandante sa...

Det där blir himla läckert!! Hur du än gör faktiskt... bra hjälp va???! Gillar den tapeten.
Du har något att hämta inne hos mig...
Kram från en annan velpotta:)

Annas skattkammare sa...

Hej Susanne! Supersnygg tapet! Men jag gillade verkligen tavelramen som den är! precis lagom sliten!!
Kram /Anna