30 augusti 2011

ljusmanschett av buxbom och rosmarin

Nästan alla blommor här i pytteträdgården har börjat tröttna nu. Men buxbomsklotet från Ikea trivs bra och är riktigt lurvigt. Jag och fialottan här hemma knåpar ihop ljusmanschetter av buxbom och lite rosmarin.Vanlig ståltråd virad till ringar (rent estetiskt skulle man nog ha en mörkare ståltråd, men äh, det är inte så noga). Och sedan små kvistar buxbom som vi lindar runt med mjukare grön blomstertråd.

Jag tänkte om man blandar upp med lite rosmarin så blir det inte så "julaktig" känsla, annars är ju buxbom ganska likt lingonris. Fattas bara lite röda snören kanske :-)


Mjaa, lite julkänsla ändå kanske. Helt säkert är de fullständigt brandfarliga också. Men roligt att pyssla är det!

Oo vad snälla ni är som skriver så rara kommentarer om örtsaltet, tack så jättemycket alla goa vänner! Jag tänkte göra en omgång till med lite annan komposition, det var faktiskt superkul.

Annars då? Jag är lite hängig idag, näsan rinner och huvudet bultar (är det skolstartsbacillerna eller?). På jobbet körde jag på som vanligt i 180 knyck (bara med oändliga mängder pappersnäsdukar), men nu är jag rätt mör. Det får bli en kopp te till, och sen marsch i säng.
Sduviga godnatthälsningar från

Susanne
*snörvel*

8 kommentarer:

Mamma C sa...

Jättefina ljusmanschetter som ni fick till. Så tråkigt att du inte känner dig på topp. Du får krya på dig.
Kram Mamma C

♥ Pia... sa...

Hej.. åå vilket roligt småpyssel:).. liite julaktikt vr det men vad gör väl de:).. Snyggt faktiskt .. men liite pillrigt väl! Hösten kommer nu och äntligen pysseldax inne.) ha en skön kväll..Pia

mammaxtre sa...

Men så pysslig du är. Så fina ljusmanchetter. Jag kan ärligt erkänna att jag, tyvärr, aldrig skulle ha kommit på idén. Lyckliga du!

Krya på dig

annashusidingtuna sa...

Hej!
Såg ditt inlägg om örtsalt och vilken toppenpresent att ge bort till någon som har allt och det har ju de flesta nu för tiden känns det som, blir nog julklapp till någon skulle jag tro.'
Krya på dig!
Kram Anna

Graadskan sa...

Fina! Inte utan att jag längtar lite till julen nu... ;)
Har tänkt att jag ska göra en dörrkrans av vildäpplen när jag kommer hem. Just nu befinner jag mig nämligen i dina hemtrakter på konferens... :)
Kram Camilla

annashusidingtuna sa...

Hej!'
Nej, det är inte betong i köksbänksskivan, vi skulle ha haft det som stöd under kaminen men det behövdes inte visade det sig så därför hade vi några påsar med betong över.
Kram Anna

Stina sa...

Du kan då få till det fint du.:-) Kram Stina

Anonym sa...

Myskänsla fick jag!
Julkänslan har jag undanstoppad, lååångt inne...

Hoppas att du mår bättre nu/
Kram Hannis