20 november 2007

boktips om du vill julpyssla

På biblioteket har jag hittat ett par mysiga julböcker.
Den första hette "Fint till Jul" och kom ut förra året, skriven av Helene S Lundberg. Där finns tips på pynt av olika slag, kransar, julstrumpor och vackra broderade hjärtan i filt. Allra bäst tycker jag om hennes julkort gjorda med enkelt brunt omslagspapper som dekor.


(Man kanske skulle försöka sig på något sånt i år? Dom vita "kluttarna" gör man med något som tydligen kallas reliefliner, jag hade inte hört talas om det förut men hittade en variant på Panduro.) Bilden har jag lånat från boken, som finns att köpa för 153 kr på Adlibris.

Och nästan ÄNNU mysigare var "Den stora julboken", Bonnier Publications, 2002 (kanske för att den är dansk, den danska stilen går ju hem hos mig nuförtiden kan man säga... :-)
Den här bilden visar "en kvinnlig julgran" (det fanns även en "maskulin julgran", den var pyntad med kritstrecksrandiga julstrumpor i miniformat, det kanske vore något att överraska älsklingen med? Eller...?). Jaa tack, säger jag (till den här kvinnliga varianten alltså!).
Om vi hade dukat så här på julafton hade jag lätt kunnat sätta tidtagaruret och se hur snabbt lillebror varit framme och kraschat hela härligheten med små knäckkladdiga fingrar. (Tror inte det hade varit alltför höga odds på femton sekunder blankt.) Men himla tjusigt på bild! (Lolla in spegeln!)Och ett sån här ljusfat tycker jag var superfint. Man ska ha "vintergröna blad, t ex lagerhägg". Vissna jasminblad har jag i massor, men lagerhägg har jag ingen aning om hur jag ska få tag i. Hm.


Bilderna är lånade från boken (som jag faktiskt inte lyckats hitta varken på Adlibris eller Bokus, men den kanske finns på andra ställen.)

Idag har jag knappt varit utanför dörren, "vabbat" och försökt hålla två halvkrassliga och rastlösa raringar på någorlunda gott humör (lilltösen och jag hann med lite pärlpyssel när lillebror sov, det var så mysigt tyckte vi båda två).
Nu blir det Äntligen Hemma!
Kram från S.

12 kommentarer:

Goa sa...

Tack för all denna ögonfröjd!!
Detta ska jag tänka på när jag blundar mina bruna ikväll...mumsigt värre!!
KRam och må väl!!
Goa

Lilla Blanka sa...

Tack för tipset! Hoppla - bilden på granen i krukan är helt underbar..!
Kram, Mia

Stina sa...

Tack, vännen!:-) Kramis

♥ Pia... sa...

men oj så mycket fint och roligt det var här inne...ska allt kolla lite mer nu..tjingeling..PIA

Ewa sa...

Tusen tusen tack fina du för det vackra hjärtat.

Varma kramar i massor!
/Ewa

Mitt hem är min borg sa...

Jag e oxå på jakt efter bra jul böcker.. Måste in på biblan..
Tack så jätte jätte mycket för min fina present.. Jag tänkte visa den i morron.. Har fullt upp i kväll..
Syns i morron.. =)
Kram!!

Kamomilla sa...

Vackra vackra bilder...

Kamomilla

Solsjö - Under en vind sa...

Välidgt mycket inspiration!! Tack för det! Kram!

linnea-maria sa...

Hejsan Pysselfia!!
Tack så JÄTTEMYCKET för det fina hjärtat jag fick. Hoppas att du har fått lika fina presenter. Nu pryder hjärtat våran runda kakelugn, det blev pricken över i. Visst är bibliotek bra, vad mycket gott man kan hämta där och alldeles gratis :) Kramar /linnea-maria

Ewa sa...

Hej vännen!

Hjärtat var jättefint, och som du säger, gjort med pysselglädje och en tanke bakom. Värmde gott ska du veta!

Pratade precis med min moster. Det lutar åt att jag ska försöka ta mig ner till den 20:e december, och stanna hos henne över jul.
Har lovat att hjälpa henne städa lägenheten, vilket hon inte kunnat göra på hela sommaren och mår så dåligt över.
Hon blir iaf utskriven från Humlegården den 21:a, så jag tänkte försöka vara där då hon kommer hem.

Hoppas vi får möjlighet att ses då, fasstän det är jultider och allt.

Varma kramar
/Ewa

Anonym sa...

Roligt med lite inspiration från böcker...lite pysselideer. Jag har vabbat tre dagar denna veckan och tillbaka i vardagen idag, skönt...lite rastlös att vara hemma tycker min lilla.Mvh "M" Hjärtan på tråd

Tingeltangel sa...

Julgranen iden stora krukan är ju bara för fin. Undrar om det skulle fungera att ha den så.