16 december 2007

en utmaning!

Hopps, vad kul! Jag har blivit utmanad av rara Katarina som har bloggen Stationshuset anno 1913!

Utmaningen är så här: berätta sju slumpmässiga fakta om dig själv, och välj sen tre andra bloggare som förhoppningsvis vill anta utmaningen!

Håll i er här nu då (slumpmässigt var ledordet tror jag):

1. Jag är inte så förtjust i räkaftnar och sånt där man ska skala räka på räka själv, för jag gillar inte att bli kladdig om händerna. Det var samma när jag var liten, fingerfärg till exempel - blöööö! (Men om någon skalar räkorna åt mej är det naturligtvis en helt annan sak!)

2. Jag har otroligt lätt för att falla in i folks dialekter, eller om jag pratar engelska, den accent eller brytning dom har. Inte så att det låter felfritt såklart, men jag märker själv att jag drar iväg åt samma håll. Jag har bott på några olika håll i Sverige, så när det gäller svenska dialekter kanske det beror lite på det. Men det är ju lite pinsamt att man börjar bryta på tüsk engelska med tungrots-R och allt om man pratar engelska en längre stund med en tysk...

3. Jag kan med en champagnekork mellan tänderna och två teskedar i händerna på ett mycket charmfullt vis framföra "Hosianna Davids son" eller någon annan klämmig bit. (Jag trummar med skedarna på korken och formar munnen till rätt ton. Hm, det går nog inte att förklara riktigt.)

4. När jag går så slänger jag omedvetet till med min högra fot under själva steget. Så när det är slaskigt ute så skvätter den högra foten smutsig snö upp på vänster vad, om man har mörka byxor blir det vänstra byxbenet totalprickigt medan det högra oftast inte får några fläckar alls.

5. Jag har i min ägo en (1) prispokal, det är en glasklump med en påklistrad plastmedalj som jag fick när jag gled in på ett bananskal (och utan att ha några som helst bowlingkunskaper) i ett fyrmannalag som mitt jobb drog ihop till en facklig Bowling-"SM"-tävling. Vi kom tvåa, och inte var det tack vare mig! Men i hemlighet är jag faktiskt lite stolt över den där glasklumpen :-)

6. Jag HATAR silverfiskar. När jag bodde i en etta på Söder delade jag den med ett okänt antal silvriga typer och fick nästan hjärtslag ibland när jag råkade på en "roommate" i badrummet. Huäääh! (Och prata inte med mig om kackerlackor, som jag såg i Paris där syrran bodde ett tag, jag ryser bara jag skriver om saken...)

7. Jag älskar Melodifestivalen (i hemlighet).


Hoppas nu några andra av er har lust att göra den här utmaningen också!
Jag frågar Klewa's Krypin, Brunkullan med mosipperötter, och Radhusdrömmar!
Ho, jag skulle kunna fråga många fler, det här var roligt! Tackar Katarina för utmaningen!
Kram på er och trevlig söndagkväll önskar
S.

3 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hihihi, jätterolig läsning, du är för härlig!
Har själv en utmaning som jag fått och har just tänkt ut vad jag skall skriva :)
Kram
Mia

Pernilla sa...

hihi..visst är det kul med utmaning.Jag har ju oxå fått en men det är svårt.
kram Pernilla

Marie sa...

Hihi, jag skrattar åt dina fakta. Tänk att det finns någon som mig, punkt nr 4 kunde lika gärna jag ha skrivit. Jag gör precis likadant med min högerfot, hihi.

Kram Marie