13 juli 2008

tvättbräda fast inte på magen

Hej mina goa vänner!


På favvobutiken Ambiance här i Stockholm har jag hittat en så fin låda i zink, med lock till. Den kommer att bli toppen till allt! På förstubron till advent med granris och ljus i, eller i hallen med sköna lånetofflor till gäster framåt kyliga höstkvällar... eller så skulle man ha en fyra fem stycken till och få ordning på hyllorna i tvättstugan. Ja tack!
Tvättbrädan kommer från loppis, 40:- fick jag ge, men då prutade jag en tia (jag övar mig på prutning! :-). En detalj som jag "smittats" av här bland alla fina bloggar, annars hade jag nog aldrig kommit på idén. Möjligen kan en och annan icke bloggläsande förbipasserande höja på ögonbrynen, men det bjuder jag på i så fall, haha!


Flaskorna kommer också från loppis. Man kan aldrig få för många. När jag stod och beundrade dem på loppisen kom det fram två damer och beklagade sig över att gummiringarna som ska hålla flaskorna täta var så torra och dåliga, det går ju inte att använda flaskorna då. Men jag petar bort den där ringen helt och har flaskorna som vaser eller bara som de är, jag tycker det grönblå glaset är så fint.


Nu vet jag förresten vem keramikern är som gör de vackra trädgårdsprydnaderna från förra inlägget, hon heter Karin Gabrielsson - kika gärna in på hennes websida! (Där finns även en lista med köpställen.) Jag köpte en från bilderna här nedanför till allra käraste syster i födelsedagspresent. Men jag skulle ju ha shoppat en till mig själv också, det känner jag ju nu!

Jag har fått utmärkelser - jag är så glad så jag kan knappt sitta still! De kommer från de underbara tjejerna Titti - under kalaseken, Vaniljdrömmar (Helene), och Ninas Garden-tankar. Har du möjligen missat någon av dessa tre bloggar så kika in bums!!
Jag ska visa utmärkelserna (och skicka vidare!) nästa gång - jag ville bara skriva en rad om dessa härliga bloggar med en gång - tack snälla goa ni!

Sommarkramar från
Susanne

19 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är den zinkburken fin. Jag har köpt en likadan från Fridas gård i våras.

Vart har du varit på loppi, är det i Stockholmsområdet tro???

Kram Lena

My Lovely Things sa...

grattis till utmärkelserna..

så fint du har gjort..
zinkburken är så fin..
ha det så bra..
kram anna

Titti underkalas-eken sa...

Zinkburken var toppenfin! Den kommer pryda sin plats hos dej och låt mig säga att pruta 20% är jättebra!! Ha en bra dag! /Kram Titti

Änglahem sa...

Ohhh tackar!!! Det är så underbart skönt att vara tillbaks!! Det har varit så trist och tomt utan bloggen så det är inte klokt!! Beroende? jag? ....kan jag väl aldrig tro*tihi*....

Vilken fin zinkburk!!! Vill ha objekt!!!

OCH....Grattis till dina utmärkelser!!! Vad kul!!

Ha en bra start på nya veckan!
Kramar, Ulrika

Annas skattkammare sa...

Vilken underbar zinkburk! Och flaskor och tvättbrädor kan man aldrig ha för många av! =) Ha det gott! Kram /Anna

Kamomilla sa...

Fina fynd! och du, att pruta är ju nog en del av nöjet! :)

Pysselprinsessan sa...

Filken fin låda! Ja, den kan man verkligen använda till allt! Skulle vara fin till inredningstidningshögen åsså... Men så bor man inte i Stockholm, attans! :)

Kramar

lottens vita och gröna sa...

stoooooooooort grattis till utmärkelserna! härlig zinkburk, fnissar när du skriver om att bra till allt, hör mig själv...men den är verkligen det ju, så himla snygg, är ambiance sig likt? oh tvättbrädan ha jag med bara i det utförandet, så charmig! ha en underbar vecka! varmkram lotten

Anonym sa...

Vilka fina loppis fynd. Det hör liksom till att pruta på loppis tycker så fortsätt med det tror att säljarna har lagt på för att vi ska kunna pruta.;)
MVH smillasplats.blogg.se

Kathys Home sa...

Hejsan, vad kul att du talade om vart bunken var köpt...vill verkligen ha en sådan den är ju sååå fin..tusen tack..blir till att styra kosan mot staden för inhandling. Ha en go sommar..Kram kat

NinaH sa...

Vilken fin zinkbox! Den här gången när jag kommer till S-holm (i veckan, faktiskt) måste jag ta mig till Ambiance! Det var stängt när vi var där sist- för det var måndag! Tack för "påminnelsen"!;-) Och tack för dina söta blog-ord också!;-)

Ann-Catrin sa...

Susanne!
Så sant som du skriver... en sak som är så bra till mycket.. och vackert som bara den med zink, passar precis överallt ju!
Underbart vackra bilder,,, med flaskor och zink ihop!

Och du grattis till utmärkelserna.. dom är du så värd!
Stor kram A-C

Kristin sa...

Hej! vilken fiiiiiiiin burk! Jag blev väldigt kär i den. Det är nu jag saknar att vi inte bor i Stockholm längre...

Söta flaskor också. Jag bryr mig inte heller om gummiringarna. Likadant med konserveringsburkar, jag slänger bort de spröda ringarna. Någon sa att det finns nya att köpa - så uppenbarligen kunde ju tanterna få tag på "fina ringar" om de vill. Men nu hade du turen i stället och fick köpa flaskorna! :-)

Kram och ha det bra!

/Kristin

White Season sa...

Jätte härliga flaskor och zink kan man ju heller inte få för mycket av. Själv ska jag till Vadstena Antik i morgon och se om jag själv kan göra något fynd :-)
Alltid lika mysigt att kika in här, tusen kramar, Malin

IKT i min vardag sa...

Ja den zinkburken kan man använda till mycket, trevligt med användbara saker som är så fina också. Dina bilder är så vackra, färgerna och ljuset och sakerna (förstås) är så fina!
Vad duktig du är som har kommit igång och lära dig att pruta, jag skulle själv behöva gå en kurs i det ;-)

Kram

Lärarbostaden i grönskan sa...

Underbar zinklåda! Håller med dig, den passar till ALLT! Din tvättbräda såg också väldigt fin ut. Har precis som du blivit väldigt inspirerad av alla som har inrett med sådana här i bloggvärlden och hade nog inte heller kommit på idén själv. Jag såg en fin för 40 kr på loppis för några veckor sedan, men köpte den aldig då... När jag sedan hade bestämt mig för att jag ville ha den trots allt, var den anturligtvis borta!

KRAM

Marie sa...

Vilken underbar låda i zink, passar ju som sagt var till mycket! Tvättbräda har jag också och sådana där flaskor kan man verkligen inte få för många av (och jag bryr mig definitivt inte om gummiringarna är bra eller dåliga, hihi).

Grattis till utmärkelserna och ha en härlig helg!
Kram Marie

RANA sa...

Oh yes. Zink. Det kan man inte få för mycket av. Jag ska skaffa mer..! Och du, gamla läckra plåthinkar från loppis, fyllda av till exempel lavendel. Funkar det med. :-)

Jag fick en sån härlig puff av dina bilder. Jag vill fixa till min altan NU.

Kram!
Rana

RANA sa...

Och NU har jag länkat dig! :-)
/Stalkern