3 oktober 2008

det ryker ur öronen...

Hej govänner,
Det är fredag - tjohooo!
Här är ett tips om ett bra bageri om du har vägarna förbi Regeringsgatan i Stockholm: Brunkebergs Bageri (bilden är lånad från websidan). Bullarna med muscovadosocker är suveräna! Priset är kanske inte det lägsta, men ibland kan det vara värt lite extra att det är schyssta ingredienser och bakat med kärlek tycker jag.
Alldeles nyligen har bageriet dessutom fått en fin större lokal, där man även kan sitta kvar och fika - på supersnygga vita Tolix-stolar! Måste snart provas! :-)


Just nu har jag en massa pysselplaner i huvudet, det nästan ryker ur öronen på mig. Nu gäller det att jag får sätta några av dem i verket i helgen, annars blir det kortslutning!
Det svåra är som vanligt att få tiden (och energin) att räcka till. Jag vill ju ha tid med mina tre älsklingar också!
Oftast blir det pysseltid på kvällen när barnen lagt sig, och många kvällar rasar jag bara ihop i soffan fast jag tänkt så mycket tidigare på dagen, att ikväll ska det bli kul att pyssla...
För mig blir det också lätt att andra praktiska sysslor, som är mindre spännande, typ tvätten, blir lidande när jag fått något pysselprojekt i skallen. Hur gör du?

Håhåjaja. Just nu är matbordet (som för den delen också ska slipas och målas!) belamrat med skyddsplast, målarprojekt, färgburkar och kladdiga penslar. Inte så helgtjusigt direkt :-)
Kram på dig som läser det här - och trevlig helg!!

Susanne

19 kommentarer:

rosenskära sa...

Du pysslar ju åtminstone , jag bara degar, känns det som! Fast jag är lite stolt över mig själv för nu har jag anmält mig till inte mindre än FYRA blomsterbinderi-kurser fram till jul!

Jag har också en massa måleriprojekt men de stannar alltid upp av någon anledning, typ att sandpappret tar slut och jag glömmer köpa nytt.

Tack för alla tips om affärer och nu bageri i Stockholm. När jag någon enstaka gång är i huvudstaden brukar det mest bli city eftersom bästa, äldsta väninnan bor på Styrmansgatan och sällan tar steget över till Söder eller Kungsholmen.

Ha en riktigt skön helg!

Kram Lena

Petra C sa...

Jag har också problem med att det är för mycket projekt uppe i skallen. Skönt med helg så att åtminstone några får ploppa ut i verkligheten (förhoppningsvis).

Baka bullar, göra en krans till ytterdörren, göra ståltrådshjärtan, namnsmycken och gå på sten- och mineralmässan står på önskelistan för helgen.

Så då får nog tvätten vänta ett tag på att bli vikt och inlagd i garderoben... ;)

Hellen sa...

Vad härligt med alla planer...man får ju energi av bara det. Åtminstonde är jag sån som blir piggare av andras sprudlande energi. Det liksom smittar av sig på mig....så tack :)

Bullar med muscovadosocker låter gott. Undra om jag ska försöka mig på det i helgen tro.

Hoppas du får en skön pysslig helg!
Kramis Helen

Karin Krut sa...

HA! Är din familj lika förtjust i att inte ha något bord att sitta vid som min hihi.. Varje gång jag säger att jag ska måla något frågar Mattias ängsligt om det kommer att gå att sitta vid bordet och äta. Stackars traumatiserade barn.. Han kommer att skaffa en flickvän som aldrig vill möblera om och ser helt främmande ut när man börjar prata om målarfärg och loppisfynd ;)
ha en skön helg
Kram Karin

Karin Krut sa...

Just ja jag skulle ju säga att jag gör som du, när kvällen kommer blinkar det ERROR i pannan och jag dööör i soffan eller i någon annan skön möbel ;)

Hem och Lycka sa...

Mums, det där såg riktigt gott ut. Ja, det är inte lätt att förverkliga alla planer när det är fullt upp.. kram!

Lilla huset på prärien sa...

*skrattar* Det låter väldigt likt mig Susanne! Har också väldigt mycket jag vill pyssla och fixa med och har svårt att få det gjort på dagarna med barnen. "IKVÄLL ska jag pyssla" säger jag då... men ack vad datorn och tv:n hägrar. Det blir inte av :) ... :( ... det borde det bli!

Det låter som om du pysslar på bra dock - med målarburkar och penslar...?!

Kram Jenny

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag känner absolut igen mig i din beskrivning... trots att jag inte har småbarn...
På dagen så har man fullt med funderingar och ideer på hur kvällen ska fortlöpa angående allt man vill göra... meeen, oftast är jag så trött så att det blir bara det gamla vanliga iaf...
Kram
Marie

Annas skattkammare sa...

Åhh vad det såg smarrigt ut här inne, nu börjar det kurra i magen.. =) Hoppas du får lite tid att pyssla i helgen. Vore ju synd om det blev kortslutning.. ;) Själv hinner jag ingenting just nu, är stressad över alla måsten och så blir det inget gjort till slut. Men hoppas det blir lugnare snart. Trevlig helg! Kram /Anna

Hudterapeut sa...

Vad gör du när du pysslar ? Målar om saker och vad mer ?
Jag behöver inspiration.
Kram och trevlig helg!

Karin Lindström sa...

Hej vännen!

Åh, vad du är härlig! Jag hoppas du får nåt gjort nu i helgen då så du inte brinner upp! Jo, visst har man många ideer men man kan ju inte hinna allt.

Härligt tips om bullar. Imorgon är det kanelbullens dag tror jag, passar ju extra bra då!

En riktigt härlig helg önskar jag dig och "kör" så det ryker!!

Kramar/ Karin

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vad mysigt med nybakat. Jag har oxå en massor av kreativitet som väntar på att få släppas ut. Det är så jobbigt att vänta och vänta och att det finns så mycket annat som tar kraft och energi. Jag har inget bra ställe att hållas på så det är också en sak som håller en tillbaka, utan får hållas i rum inne i huset. Men kul är det när man väl får tummen ur...
Lycka till med dina projekt. Jag var på loppis i morse så nu har jag oxå lite nytt som jag tänkte försöka få lite färg på idag eller imorgon (då lillkillen är på kalas)
Må så gott Marie

Gry sa...

Själv sjunker jag ner i soffan och orkar knappt blogga på kvällarna, så pyssel känns oerhört lyxigt, måste jag säga ;-) Fast mina idéer tryter också, hihi... så det kanske har ett samband...

Kul att kolla in hos dig igen, det var ett tag sen nu. Ha en jätteskön lördagskväll!

Kram Gry

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja men oj vad jag känner igen mig på din beskrivning =)
Ja jag har också en massa pyssel på gång, men alltid då man ska börja så är det alltid något annat som är "viktigare" som kommer i mellan. Ja man skulle behöva ha en enkom pysseldag med härlig musik, tända ljus och ingen som stör en =)

Dom där bullarna såg riktigt lyxiga ut.

Kram Anita

Sofia på Me and my home sa...

Ska bli spännande att se dina pysselalster! Jag kan bara hålla med i dina tankar: kan längta hela dagen efter den stunden då Lova somnat och jag äntligen skall sätta tänderna i något kreativt, men så.. hamnar man i soffan istället - helt utsjasad.. Hmm. det är nog inte fel att ibland prioritera bort tvätten eller städningen för lite skapande? Eller?! Den tenderar ju att finnas kvar menar jag... ;)
Kram från Sofia, som nu skall hamna i soffan med en stickning (slappa och vara produktiv samtidigt alltså! ;))

Kamomilla sa...

Man får väl se resultat av pyssleriet sen?

Kajsa sa...

Precis så där är det ju - idéerna måste få förverkligas, annars blir det kortslutning! Vilket det blir titt som tätt här hemma, inte minst på grund av tidsbrist.

Bageriet ska testas - tack för tips!

Glitter och Marsipan sa...

Vilka härliga bullar...
Håller med dej.Hinner inte med hälften av allt jag vill göra,och när jag hinner är jag ofta så trött.
Har alltid en massa saker i huvudet som jag bör eller vill göra.Tänk om någon kom och bara gjorde alla måsten åt en,och man bara kunde göra allt det roliga(hjälp,nu låter jag nästan som Alfons).Men visst vore det fint....
kram Anette

lisa sa...

åh vad glad jag blir att brunkebergs bageri verkligen heter just brunkebergs bageri. då hade jag rätt. finfina bilder!