16 juli 2009

lite surt alltså

Hej govänner,
vinbärsbuskar har vi inte i vår egen trädgård, men det är ju rätt kul att hjälpa andra att plocka när det går fort (tycker även barnen).


Lite sura, men sommarfina.
Jag har förresten hört att man kan plocka vinbärsblad, torka dem, och göra te, fast jag har aldrig provat. Hmm, kanske man skulle länsat buskarna ännu mer (är det någon som har testat att göra eget vinbärste så här?)


En stor och varm sommarkram till dig som kikar in här och läser - vi ses!

Susanne

25 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Har aldrig gillat vinbär... annars kan man ju göra lite vinbärsgelé...

Tack för igår tjejen!!! Trevlig att ses :-)

Kramar
Johanna

kardemumma sa...

Svartvinbärsblad blir det underbart god saft av. Dekorera morotskakan eller cheesecaken blir också vackert men rödvinbärs saft är ju supergott fylld med nyttigheter :)
Du kommer säkert på massor vad du ska safta och sylta.
Kramar C

millandante sa...

Har aldrig gjort te av denna buske men däremot ätit mängder i mina dar... mums!!
Härlig bild!
Kram

Viola sa...

Visst är det vackert med sommarens bär...jag har många gånger torkat svarta vinbärsblad..tror nog att det bör vara dom för att få till smaken...vilket fall som helst..det blir väldans gott te..ha en skön helg, kramen

Hem och Lycka sa...

Mmmm, gott med sommarens bär!

kram Mia

Annelie Johnsson sa...

Hej!
Hittade hit via annan blogg, kikar runt lite och insuper lite inspiration. Ha en fin sommar!!
Mvh Annelie

Les Cotrions sa...

They look delicious! We call them "ribes"!
A nice week end for you!
Vale

n o r d i n g å r d e n sa...

Ah vilka läckra vinbärsbilder, som vykort!!! Sommarhälsningar fr Dalarna

Titti underkalas-eken sa...

Nej , te har jag aldrig gjort, men väl vinbärschampagne! Det gör man också på bladen, blir supergott och bubbligt :) Ska se om jag kanske gör ett inlägg om det på min blogg med recept!

Kram Titti

Anci sa...

Vinbären ser ännu godare ut när de blir så vackra på bild :)

Ha det bra !

Kram

Älskade pion sa...

Fina bilder.Vinbär med vispad vaniljsås ,görgött!Ha det så bra. Kramar Ulrika

svartataket sa...

Fina bilder! Vi har vinbär, men det är ingen som äter dom:((
Jag får njuta av att titta på dom..hihi
Trevlig helg!

Everyday living etc. sa...

Vinbär är så somrigt och härligt, både läskande och vackra. Vilka vackra bilder du visar. kram Linnéa

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Hej! Vilken härlig (och rolig) blogg du har, fina bilder! Jag kommer att titta in ofta för inspiration, tips och idéer! :)
Ha en bra dag!/Emma

Våglyckan sa...

Mums! En stor sommarkram till dig också ;-)
kram från mig
/maria

Katta sa...

Visst är de sura! Men de är i allafall söta att titta på :) Kram Katta

Inka sa...

Hej, gumman!

Neej, har adrig gjort vinbärste. Tänkte pröva mig på att göra saft av mina...innan det är försent.

Ha det gott

Kram Inka

Annas Lycka sa...

Jag vet att man även kan göra saft på svartvinbärs bladen....Smakar gott faktiskt!! Kram Anna

Pingla sa...

Vilka härliga vinbärsbilder.
Vi har inte ett vinbär kvar, inte ens busken efter som de ondsinta rådjuren satt i sig hela klabbet. :-(


Ps. utlottning på min blogg

Kerstin sa...

Hallå där!

Long time no see =D

Jo, jag har gjort te av vinbärsblad, även hallon. Hallonbladste tycker jag är riktigt gott; prova - det är ju sååå enkelt!

Må så gott!
KRAM! / Kerstin

Karin Krut sa...

Jag har inga egna buskar men min svärmor gör gudomlig vinbärsgele, man behöver nästan ingen mat till ;) Jag tror att det är bladen på svartvinbärsbusken som blir gott te men du kan väl prova att repa några blad och se, man kan nog dra dom som te utan att torka också :)
Ha en skön dag
Kram Karin

Lilla Blanka sa...

Hej goa Susanne!

Härliga vinbärsbilder, det riktigt kniper i kinderna när jag tänker på den syrliga smaken :)
Jag har ett underbart recept på vinbärspaj och så fick jag nyligen ett recept på te av en jobbarkompis, hon sa att det blev riktigt gott, vill du ha det?

Kram
Mia

Lallis - liv och leverne sa...

Så härliga bilder:) Ha en fin kväll
Kram Lallis

Carina sa...

Har ett litet tips till din med vinbären.
Baka en sandkaka (som en torrare sockerkaka) i en rund form med löstagbar botten. Smält 100g smör ihop med 1½ dl socker. Ringla över den avsvalnade kakan så att den blir rejält indränkt. Servera med vinbär. Det söta och sura blir underbart tillsammans.
Mvh Carina

Cecilia sa...

Hejhej! Min mamma brukade alltid frysa in hela rödvinbärsklasar och använda som tårtdekoration på vintern. De är lika vackra frusna som färska och blir supergoda till t.ex. marängtårta (som ju kan bli lite väl sött annars).
Kram!