12 september 2009

packad och glad i Visby

Hej govänner,

den allra sista dagen på gotlandssemestern i somras, när bilen var fullpackad och vi tog en fika i Visby i väntan på färjan, så hittade vi den här gamla byrån på antikaffären Akantus sommarförsäljning. Det var till och med herrn i huset som upptäckte den, och jag är inte sen att slå till om han gillar en äldre möbel, det är inte alla gånger det händer, om jag säger så. :-)


"Den går säkert in i bilen" tänkte vi optimistiskt. Men i ett anfall av tveksamhet fick jag ändå den snälle försäljaren att lova pengarna tillbaka om den inte skulle få plats.
Det fick den inte heller, inte som vi hade tänkt i alla fall. Det blev till att riva ut hela packningen på en smal liten medeltidsgata, utan stopptillstånd ens en gång, och till råga på allt framför en rätt flott uteservering. Sandiga handdukar, kylväska, inköpta plantor, till och med lillebrors potta, allt åkte ut på gatan och så in igen med alla grejor - byrån först. Mitt i alltihop fick jag ett smått hysteriskt fnitteranfall, det var så galet alltihop.
Det gick till slut, jag hade krukväxter i knät hela vägen och våra stackars barn fick ha en stor resväska mellan sig i baksätet som hela tiden ville luta sig över dem. Inte helt optimal packning, men hem kom vi.
Nu står den tillfälligt i gästrummet - kanske den hamnar i femåringens flickrum framöver.
En stor och varm kram, vi hörs igen!

Susanne

15 kommentarer:

Bibbi sa...

Önskar jag hade sett den resan... Skrattar för mig själv när jag ser synen framför mig. Bäst ni vårdar denna byrå ömt...
Tack för ett gott skratt och trevlig helg;)
Kramen

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Visst är det härligt med semesterfynd?! Jag gjorde likadant förra sommaren när vi var i Danmark - hittade en jättefin fågelbur till vrakpris. Problemet var att den var STOR och bilen redan fullproppad med massor av andra fynd så alla i familjen, förutom maken bakom ratten, hade något i eller mellan knäna... Men det är det värt, jag ångrar inte mitt fynd! =)
Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram

Sanna sa...

Haha, jag hade också gjort vad som helst för den där byrån!!! :)

Photo by Maria sa...

Synd man inte satt på den uteserveringen och fick se er jobba med att få in den fina byrån ;-)
Ett fint fynd var det och tur att ni kunde få in den i bilen trots lite jobb..

Kram
Mia

Graadskan sa...

Kan tro att det såg lustigt ut när ni fick packa om hela bilen... Men tänk å andra sidan att byrån för alltid kommer påminna er om just den resan! Inte så illa!

Kram Camilla

Anci sa...

Hej !
Det var tur att den kom hem med er ! Den ser fin ut och lagom i storlek. Var det kanske värt besväret ändå ? :)
Bara jag läser ordet Visby, blir jag ressugen. I år är det första gången på säkert 6-7 år som jag inte var på Gotland. Snyft !

Ha det underbart !!

Kram
Anci

Kamomilla sa...

Åh du målar upp det så levande så jag sitter här och skrattar så tårarna rinner. Ni måste ju ha sett för härliga ut alltså!
Men det kommer ni att komma ihåg varje gång ni ser den undebara möbeln! Den var väl värd besväret den!

Älskade pion sa...

Tänk att allting går om man bara vill tillräckligt mycket. ;)Vacker byrå.Ha en fortsatt skön helg. kramar ulrika

Agneta sa...

Vilken härlig liten semesterhistoria:-) Helt underbar och den passar säkert in på många. Om just den antikaffären samt dess innehavare finns en hel del att både läsa och se i senaste numret av Antik&Auktion.
Lycka till med byrån!
Du får väl skriva ner hela historien, lägga lappen i en låda så minstingen kan visa upp den när det är dags för Antikdeckarna att kika på underverket. Dom var förresten hos Akantus för att "fynda" i ett av TV-programmen.
Det har varit mycket nu med både Gotland och Akantus både i TV samt på bloggar /hemsidor.
Ha det gott!
Kram, Agneta

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hallojsan Susanne.
Det var en riktigt fin byrå ni fått tag på.
Så här i efterhand var det väl värt besväret med att få hem den,förstår att det var baxigt.Tur att mannen var med på noterna i alla fall.
Ha en finfin vecka
kram Anette

Annas skattkammare sa...

Haha, visst är det skoj när det händer! När vi var i Frankrike 6 pers och hade hyrt en stor bil men bara fick en 5-sitsig sedan där alla resväskor skulle in på flygplatsen.. det var pussel! Vi fick sitta med resväskor i knäna.. haha.. och jag kan säga att personalen stod och skrattade åt oss dumma turister! Då skrattade jag inte åt det men nu..
Så fin byrå!
Kram /Anna

Elisabeth - anyhow.se sa...

Helt rätt, underbar optimism ändå!!! :)

millandante sa...

Hahaha... skrattar gott!! Ser pottan och en fnittrig mamma framför mig där på gatan...
Härligt när möblerna har en historia! Kanonfin!!!
Kram

Helena Dovier sa...

Vilken syn, det hade jag velat se! :-))) Men som någon skrev här ovan så kommer ju byrån nu att påminna er om resan för all tid framöver :-).

Kram från Helena

Anonym sa...

Halloj!
Jag tror att herrn i huset börjar dras med! Det är bra!
Men som vän av ordning måste jag ändå be om en rättelse - flickrummet bebos väl nuförtiden av en sexåring?
/ Ordning och reda pengar på fredag