14 oktober 2009

te med citronkaka och nya Allt i Hemmet

Hej alla fina,
idag har jag fått känna på årets första snöflingor, på väg till jobbet - en iskall stormby med stora lappvanteflingor på tvären, rätt i ansiktet och in under kragen. Ett tveksamt nöje. Annars är det fint med snöfall, men då ska det vara stillsamt och vackert, tack.

Det finns verkligen gott om projekt här hemma även fast skänken (äntligen) är färdigmålad. Soffbordet kommer nog härnäst, ett blocketfynd (igen!). Ett fint gammalt skrivbord med benen kapade till rätt soffbordshöjd, och avlutat - men jag tror nog det ska målas framöver :-)

Så här ser ytan på soffbordet ut nu i avlutat skick, mysigt med en kopp te och citronkaka i höstmörkret. (Syrran hade stora tekoppen förut men tröttnade, tur för mig!)


I dagarna kommer nya numret av Allt i Hemmet, i ny kostym. Nytt utseende och en mer matig tidning. Jag tror jag gillar det! Det finns ännu mer information nu om de hem som visas i reportagen (till exempel en mäklares kommentarer och planlösningen i 3D) och ett "hemma-hos"-reportage hos en kändis, som inte Allt i Hemmet har haft förut.
Snyggt layoutat, och lika personlig som förut tycker jag. Det enda jag saknar är Pia Printz underbara krönikor, men de har ju inte varit med i tidningen på ett tag tyvärr (kom tillbaka Pia!).
Och så tycker jag redaktionen borde uppdatera bloggarna på Allt i Hemmets websida. Tänk att jobba på en inredningstidning, vad många roliga inlägg det måste finnas material till!


Just den där snygga rosagröna kudden mitt i omslagsbilden stod jag och fingrade på inne på Indiska häromdagen, den skulle passa så himla fint i vår soffa. (Men sänggaveln som skymtar på bilden är en vanlig plywoodskiva står det i artikeln - nää, det var inte i min smak alls faktiskt!)

Tyck gärna till i den lilla undersökningen om TV-inredarna här intill, det är så spännande att se vad ni tycker.

Kram - vi hörs snart igen!

tesörplaren i mysbyxor

19 kommentarer:

Hemmalycka sa...

Halloj, jag sörplar också te just nu för att bli lite varm.
Visst var det konstigt med plywoodskivan, det såg liksom halvfärdigt ut.
Kram Kram
Åsa

Photo by Maria sa...

Den kudden du menar hade jag gärna med haft ett par stycken av på min soffa eller i min säng :-)

Snygg tekopp och citronkakan såg ju inte äcklig ut.. ;-)

Kram
Mia

Gårdsromantik sa...

Jag håller med - den var lite maffigare.

Har en annons där och det verkar ge bra resultat.

Kudden hade jag gärna haft i nitt rosa gästrum - skall sspana in den nästa gång jag är på Indiska.

Kram Maud

Anci sa...

Hej !
Det låter mysigt ! Tror att jag ska göra som du.

Kram
Anci

Printz Publishing sa...

Gulle dig, Susanne! Ha det så bra!
Kram från Pia Printz

Annas skattkammare sa...

Hej tesörplerskan! =)
Så fin bild- jag gillar avlutade möbler! Snö- redan?? usch.. det vet jag inte om jag gillar.. jag har precis börjat vänja mig vid mörkret och den iskalla luften som kommit så fort.. Ang Allt i Hemmet så blev det blandade känslor för mig när jag läste den.. det var lite för modernt och för mycket färg för min samk just i det här numret- men annars var det bra med planlösning osv- det har jag faktiskt saknat..
Ha det gott!
Kram /Anna

Useful Art sa...

Åh vad jättemysigt det lät. Ska se om det blir lite tid för nåt sånt här hemma. Får passa på när lillkillen sover :) Men annars är det ju lika mysigt att bara vara med honom också!

Kram /Sara

Liten Bod sa...

Så fint det blev med skänken! Kanon.... Här är en till som grannarna sett i alla de utstyrslar/frisyrer oftast toppat med vitfärg :) Kram, Tina

rosenskära sa...

Hej Mästarinnan! Hur lever livet med dig?! Bra verkar det som - te och kaka och tidning, det är mumma det för oss hårt arbetande småbarnsmammor!

Det var längesedan jag prenumererade på AiH, brukar låna hem den från bibblan ibland men det är ju inte samma sak som att klä av den plasten hemma!

Må så gott!

Lena

Kamomilla sa...

Ska bli spännande läsning, bara den når oss också (oftast några dagar senare än ni får den)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Absolut underbar kopp. Och så roligt att nya Allt i hemmet kommit. Får ta mig en tur imorgon och köpa. Tur att man får tag på alla svenska favorittidningar (mina iaf) här, annars hade det varit tufft... ;-)

Nu blev jag sugen på te. Och kanske kan jag rota fram en kanelbulle ur frysen...

Ha det fint!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad det låter mysigt "tesörplare i mysbyxor"... :) Och så den där mysiga tidningen att bläddra i också. Helst inga barn som hänger en i benen och ser till så man spiller ut hett te...

Ha en jätteskön helg!

Från en tidsmästarinna till en annan ;)

Sjabbig men chic sa...

Te är toppen. Det är Allt i hemmet också tycker jag. Och blir den nu ännu bättre så är det ju hur bra som helst.

Kram Lisa

JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning sa...

te och citronkaka, låter inte helt fel. härlig kopp du har fått "ärva" bra med syskon som tröttnar på sina saker. trevlig helg :)

Älskade pion sa...

Det har jag missat att Allt i hemmet har blivit lite nyare.Jag köper alltid den när den kommer ut,gillar den tidningen.Jag håller med dig om att dom måste kika över sina favorit blogger,en del är ju inte i bruk,lite dåligt tycker jag.Får nog köpa tidningen idag och krypa upp i soffan och mysa. ha en skön helg. Kramar Ulrika

Hem och Harmoni Marie sa...

Kudden var verkligen läcker... kanske man skulle slå till :)

Jag gillar Allt i Hemmet men just nu har vi en liten paus från varandra.
Blev nämligen väldigt irriterad i somras när ett nummer uteblev och jag trots upprepade mail inte fick någon respons på flera veckor...

Ha en fortsatt underbar helg och tack för dina rara kommentarer hos mig!
Kram Marie

Hem och Harmoni Marie sa...

Jag här igen... glömde en sak!
Om Pia kommer tillbaka som krönikör så förlåter jag dom allt! :)

Bibbi sa...

Prenumererär själv på den... Men har inte hunnit öppna den än men nu blir jag ju nyfiken....;P
Ha en fortsatt bra helg!
Kramen

Kajsa sa...

Visst saknar vi Pia! Kommer hon tillbaka så prenumererar jag igen - bums! Vi kanske borde skapa en Facebook-grupp? "Vi som vill ha Pia Printz tillbaka som krönikör i Allt i hemmet"... ;-)