8 januari 2010

00-talet i komprimerad form

Hej alla fina,
det hör ju nästan till med en sammanfattning så här i början av ett nytt år. Jag drar till med hela decenniet när jag ändå är igång.


2000 var jag söderböna i Stockholm, bodde i en otroligt mysig etta med sovalkov, en helt underbar utsikt över himlen och en och annan silverfisk. Jag var singel och tänkte minsann så förbli. Var trött på killar och relationer och tyckte nunnekloster verkade vara en förträfflig idé. Träffade en alldeles särskild herre efter sommaren (numera mina barns fader). Lade nunneplanerna definitivt åt sidan.

2001 tillbringade jag mer och mer tid i nämnde herres tvåa, snarare än i min etta. Piffade till hans lägenhet lite pö om pö, ganska diskret tycker jag själv. Bland annat flyttade rätt snart hans mountainbike ut från köket (det är sant! Han brukade hänga kökshandduken på styret!). Passade på att måla om hans hall när det var fotboll på TV. Vi hade båda lika kul :-)

2002 började vi leta efter något gemensamt och lite större. På höstkanten hittade vi en trea som skulle passa perfekt, med balkong, också på Söder. Supernervöst när det var dags för budgivning. Mellan första visningen och kontraktsskrivningen fick vi reda på att jag var gravid. Hurra!

2003 - ett riktigt bäbisår. På sommaren kom våran goa tös, det var så varmt att hon knappt ville äta i början. I december åkte vi till Chile för första gången alla tillsammans, det var ett otroligt härligt äventyr. Häftigt att träffa alla släktingarna där!

2004 var jag mammaledig till en början. I juni förlovade vi oss i Sydfrankrike en ljummen kväll på en uteservering i en liten gullig by. På hösten jobbade jag igen och tyckte det var rätt trivsamt det med.

2005 började vi fundera på om vi inte skulle prova att bo lite utanför stan. Kollade radhus och hittade både pärlor och riktiga katastrofer. Bäbis nummer två var på väg. I maj åkte jag till Skottland en helg och träffade två goa vänner, samtidigt som herrn och jag lade bud på ett radhus, och en morgon ringde han och väckte mig och sa att vi hade lagt högsta budet på det huset där vi bor nu. Jag glömmer aldrig det, gode gud vad det pirrade i magen! Vi flyttade in i augusti. Första inköpen till huset blev utemöbler, gräsklippare och grill. Och till vintern kom älskade lillebror - värkarna satte igång sent en kväll efter att vi hade gått på Ikea större delen av dagen.

2006 var jag mammaledig igen, eller "ledig" - ha ha! Mysiga dagar, men också väldigt intensivt med två småbarn. Gick hemma om dagarna och såg allt jag ville ändra, men hann eller orkade inte riktigt dra igång projekten. Vi skrapade i alla fall hemsk strukturtapet i vardagsrummet, det var liksom träflisor inne i tapeten! Vidrigt ful, och vidrigt jobbig att få bort. Lillebror satt i babysitter nedanför och jag vände mig om och pratade snällt med honom några sekunder - skrapa skrapa skrapa - "heej lille gubben, börjar du ledsna lite nu?" - skrapa skrapa skrapa - och så vidare. Sen kom målarna och gjorde klart, tack gode gud.

2007 spanade jag in coola inredningsbloggar så fort jag kom åt. Spets och snor, förstås. Det blev som min egen lilla vrå mitt i vardagsbestyr och jobb. Ännu mer när jag försökte mig på en egen blogg (vad nervös jag var!) i september. Blev förvånad över hur otroligt kul det var!

2008 målade jag möbler vita och drömde om blomsterrabatter om vartannat. Fick många nya goa vänner i bloggland och vågade mig till och med på rolig bloggträff! Åkte till Göteborg i jobbet och hade en detaljerad plan (med karta, rutt och allt) för alla inredningsbutiker jag skulle besöka på mina lediga timmar innan tåget hem. Den lyckades!

2009 började jag på nytt jobb, roligt (och utmattande) med allt nytt och alla goa arbetskompisar. Har nu plötsligt ett skolbarn hemma, hur gick det till egentligen? Vi spanar lite på Hemnet igen... (fast det är inget nytt egentligen, man måste ju hålla ögonen öppna, visst?)

Ja, och så är jag här nu då. 2010. Det har hänt en massa annat också på tio år förstås, men komprimerat skulle det ju vara. :-)
Jag önskar dig en riktigt skön helg - kram!

Susanne

9 kommentarer:

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Vad kul att läsa om dina 10 år!! :)

Hoppas de nästa 10 blir minst lika fantastiska om inte MER!!

Kram Jeanette

Älskade pion sa...

Vilken kul läsning.Mycket du har hunnit med på dessa tio år,härligt.;)Ha nu en riktigt härlig helg. Kramar Ulrika

Sköna o Gröna Ting sa...

Fasiken.., vilken härlig start på denna dagen:)
Ditt härliga upplägg om dina sista tio år var fantastiskt roligt att du delade med dig, fick mig att skratta gott!!!!
Det har hänt mycket roligt under dina tio år Susanne och jag hoppas dina tio år framöver blir minst lika innehållsrika:)

Nu så åker raggisarna på igen, kylan kryper in under min farfarströja, mammas gamla yllekofta, fleecetröja och bla bla.., så jäkla mycket kläder jag har på mig alltså.., crazy!!!
Och ändå fryser jag...

Försök håll värmen med góa varma kaffedrinkar och tedrinkar..
Kram kram
Marianne

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hejsan min bloggvän!

Så underbart skrivet:)!Humor och glimten i ögat! Jag kände igen mig väldigt mycket i det du skrev. T.ex. i det där med cykeln...Min sambo hade också sin mountainbike inne i studentrummet ibland;) och nu när jag är mammaledig med min lilla dotter, så ser jag ofta saker som jag vill fixa till hemma...Men försöker berätta för mig själv att var sak har sin tid. Just nu bara myser hon och jag!! Hoppas alla dina kommande år blir lika härliga och innehållsrika som de senaste 10!

Kram Amanda

Useful Art sa...

Oj det var en ordentlig krönika, hela 00-talet. Jag som hade tänkt skriva en för 2009, låter ju lite futtigt nu :)

Hoppas ni har en mysig vinterhelg!
Kram /Sara

Louise sa...

Det var fin läsning direkt man loggade in på bloglovin! :O) Ha en fin helg!

Anci sa...

Det är roligt att läsa om allt som har hänt i ditt liv. Jag är imponerad av att du kommer ihåg. Jag börjar visst bli gammal och glömsk...

Kram
Anci

Annas skattkammare sa...

Hej goa Susanne! Kul att läsa om ditt decennium- tänk vad mycket som händer i ens liv.. och mer roligheter ska det bli eller hur!?
Kram /Anna

annashusidingtuna sa...

Jag som följt din blogg ett tag minns hur du skrev om din göteborgsresa och även när du skrev om ditt nya jobb, ska fortsätta att följa din logg!!
Kram Anna