10 januari 2010

sanningen om julpyntet!

Hej hej,
En riktigt bra söndag kan exempelvis innehålla: sovmorgon (ja till åtta åtminstone, inte illa!), fika med en riktigt go vän samt två glada barn, lite glitter och lim, några drag med målarpenseln, samt fem olästa, härligt glansiga magasin som den riktigt goa vännen lånar ut. Och kanske några kärnor i jorden, ett litet projekt med sexåriga dottern (fast det var inte just idag faktiskt).


Det är så häftigt att följa henne nu när hon börjar knäcka koden med bokstäverna. Hon skriver och skriver. Blir stolt när det blir bra, riktigt strålar, men lika vansinnigt frustrerad när det inte blir "fint", som hon säger. Jag peppar och hejar.
Och så är det väldigt kul att hon blir så imponerad när hon frågar "vad är 2 + 1000?" och jag kan svara snabbt :-) Ett fint minne att spara och kanske påminna henne om, om en tio år, sådär...

Nu vet jag hur ni har gjort med julpyntet där hemma! Enkäten är avslutad - tack alla ni som var så snälla och svarade! De allra flesta, 42%, har pyntet framme till Tjugondag Knut enligt traditionen. Men rätt många (däribland jag själv), 36%, sparar bara en liten del och börjar packa ner det mest juliga direkt efter nyår. Och så har jag en läsare som inte pyntar alls till jul - heja!

En sån här burk står på nattduksbordet just nu. Helt oslagbar tycker jag. Bivaxsalva från Lisen Organics. Och så luktar den sommar. (Finns t ex att köpa här om du är en torris som jag.)


Jag går här och fnular på några småprojekt, det känns kul, det har varit alldeles för lite sånt på sista tiden tycker jag. Man ska ständigt ha en pensel redo i en plastpåse :-)
Vi ses snart igen!
Kram
Susanne

16 kommentarer:

Jessica sa...

Hej vännen,
låter som perfekta ingredienser för en mysig söndag.
Härligt när mamma är bäst!
Min Julia fyller 10, hon börjar tycka att jag kan vara väldigt pinsam *skratt*

Jätterolig läsning om ditt senaste decenium. Mountbike i köket, jo jag tackar jag...

Ha en toppenbra vecka,
kram
jessica

annashusidingtuna sa...

Hihih, visst är det kul att kunna impa på ungarna!!!
Vänta du bara tills hon blir sugen på tex engelska och tycker att du är superduktig som vet vad tex bil heter på engelska....sedan kommer de tids nog på att man inte var så duktig som de först trott.
Kram Anna

Hemmalycka sa...

God fortsättning önskar jag dig oxå. Den där salvan verkar bra, jag brukar köpa Bodybutter(Body shop) framåt våren när det börjar bli dags att visa benen.
Ha det så bra
Kram Åsa

Sköna o Gröna Ting sa...

Kikar in för att jag behöver inspiration.., idétorka men det kliar i fingrarna som attans!!!
Måndag, ny vecka och nya tag....
Hoppas din helg har varit lugn och skön.
Önskar dig en härlig start på veckan...
Skickar med en massa värmande kramar
Marianne

millandante sa...

Härlig söndag!! Jag minns också den tiden då jag kände mig som ett mattegeni... det var tider det..:)

SÅ roligt det var att läsa din 10-krönika! Skrattade högt åt din diskreta förvandling av hans bostad... (själv råkade jag slänga min makes dopbestick när jag "rensade lite" i hans hem, på den tiden vi ännu inte slagit ihop våra pinaler...hehe)
Ha en fin vecka!
Kram

Camilla sa...

Hej Susanne, vilken härlig blogg du har och jag känner igen mig i din decenniesammanfattning... jag har också barn 03 och 05 (eller var det 06)... det är så härligt med nyfikenheten och lusten att lära tycker jag... min tjej lärde sig läsa här strax före jul och skriver en hel del också nu... så nu är det brev hit och dit hela dagarna.

Annas skattkammare sa...

Hej! Tack för tipset, jag är också en torris! =)
Kram /Anna

Villa Solgården sa...

Helt rätt - man ska alltid ha en pensel redo! :)

Själv kvistlackar jag ett tak nu - heja! eller vadå... hihi..!

Sanna

Anci sa...

Åh, vad mysigt det låter när du berättar om din dag ! Så ska det vara :)
Roligt att få höra sanningen om julpyntet. Jag är nog en blandning...

Kram
Anci

Kamomilla sa...

Vad duktig hon är, hälsa henne det! :)

Compact Garden sa...

Visst är det härligt när barnen vill vara med och pyssla...mysiga bilder :)
Ha en skön kväll Kram Anne

Älskade pion sa...

Här sitter det en riktig torris,;)får nog kolla in ditt tips. ;) Ha en skön kväll. Kramar Ulrika

Brunkullan sa...

Du har själv ett underbart namn;)

Ja, ibland kan man fråga sig vad jag gör på jobbet..haha..

Jo, jag sitter i en telefonväxel. När det är lungnare dagar funkar det att virka medan man kopplar samtal. Man virkar en cm, svarar, virkar 0,5 cm, svarar, 2 cm, svarar, 0,5 cm, svara osv...hihi....
Andra dagar ringer det på så mycket. Då får man virka på rasterna istället.

När jag virkade på jobbet sist, blev det väl en 4-5 rutor på en dag. Ca 2-2,5 rutor på lunchen blev det, och 1-2 per fika rast (två stycken) i snitt. Men så är rutorna lättvirkade och snabba att göra också. En kollega roade sig med att fästa trådar..haha:D

Susanne

kardemumma sa...

Tack för din söta kommentar hos mig! Hoppas att du får lufta hjärnan. Imorrn bitti blir det en lång promenix nu när kylan vänt! Sen en snabb sväng i solariet för jag börjar känna mig ljusblå (man får ju egentligen inte berätta för nån att man solar ;)
Kram Carina

Elisabeth - anyhow.se sa...

Åh va jag gillade starten på ditt inlägg, allt lät bara helt... skönt! :)

Sjabbig men chic sa...

Låter som en riktigt, riktigt helt perfekt söndag!
Och jag var och köpte nya penslar igår. Är värdelös på att ta hand om mina gamla. Borde faktiskt få en riktig uppläxning när det gäller det;)

Kram Lisa