23 juni 2011

en mysig promenad i Marolles, Bryssel

Hej på er alla goa vänner,
OJ OJ vilka mysiga dagar vi har haft hos bästa syrran i Bryssel! Helt fantastiska. Min lilla tös har också njutit av egentid med favvo-moster (och kanske lite med mig, morsan, men jag smäller ju inte lika högt som moster :-)
En dag tog vi en promenad runt torget Place Jeu de Balle i Marolleskvarteren. (Marolles var förut det gamla arbetardistriktet i Bryssel, har jag läst mig till).

Först kikade vi in i en helt otrolig pärlbutik, Atchoum, Rue des Renards 20. Lite handlade vi, men jag är inte alls van att "tänka ihop" ett fint smycke av olika pärlor, vi köpte bara helt galna kombinationer både Lilloppan och jag (jag ska visa senare, vi får väl göra massor med halsband med en pärla på varje, ha ha).

Vi tog ett litet varv runt loppmarknaden på Place Jeu de Balle. (Mycket knäppa saker till salu. Roligt.)

Många gatumusikanter här och var som spelade jazz eller balkanmusik, och det är en väldigt trivsam stämning.


Sedan blev vi hungriga såklart, kanske en stund före alla andra för det var alldeles tomt på La Cantine de la Ville, Rue Haute 72, när vi klev in. Väldigt mysigt.


Jag såg en rätt fiffig idé som jag vill låna. En rad fotografier av samma format, alla med ordet Bryssel i olika varianter och stavningar, som graffiti, på gamla skyltar, osv. Det kan man ju klura vidare lite på. 

Jag återkommer med all säkerhet med fler Brysselbilder, jag gillar verkligen denna stad. (Åk dit om du får chansen!)
Men först ska vi fira midsommar här hemma, enkelt och avslappnat i år med lite picknick. Det ska bli skönt (och soligt, har jag bestämt. Just nu är det mer som höst ute...)
Ha nu en riktigt fin midsommarhelg så hörs vi snart igen - stor kram!

Susanne

4 kommentarer:

Anci sa...

Tack detsamma ! Jag blir också inspirerad av dina bilder, fast mer pärlburkar och loppis.

Kramar
Anci

Älskade pion sa...

Åhhhhh,den affären med pärlor....åhhhhhh....vill vara där.;)ha en riktigt trevlig midsommar vännen.Kramar Ulrika

my white mess sa...

Vilken härlig pär
lbutik! Jag skulle verkligen få habegär!
KramMalin

Balkan Muzika sa...

Hej, vill bara göra dig medveten om att det finns en bra balkansk musik sajt på Balkan Muzika och om du har vänner från balkan så tror jag att dem kommer tycka om den väldigt mycket.

Med vänliga hälsningar
Muzika-Balkan.