16 november 2007

Ulriksdals Slottsträdgård

Så otroligt obehagligt att läsa om branden i Ulriksdals Slottsträdgård. Som tur är klarade sig hela trebarnsfamiljen som bodde i huset, till och med husdjuren.
Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att i ett enda slag förlora hela ens hem och alla minnen, foton, barnens allra käraste ägodelar. Det låter helt vidrigt.

Ulriksdals Växthus har en bra blogg, du hittar den här till höger, dom skriver lite om branden idag. Både växthuset och caféet hör till mina absoluta favoriter, och personalen är superkunnig.

Jag som är så tankspridd ska texta små skyltar med "släck ljusen" lite varstans hemma nu tror jag, särskilt den här tiden på året. (Fast branden i Ulriksdal berodde inte på glömda ljus vad jag förstår.)

Ta väl hand om er! Och kolla brandvarnarna hemma!

7 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Ja usch vad otäckt, jag läste också om den branden i morse..man får vara extra försiktig i dessa tider. Det är ju många levande ljus i huset nuförtiden..
Skönt i alla fall att ingen skadades i branden.
Kram o ha en bra helg!

Ewa sa...

Oj. Va otäckt. Det har jag missat, trotts att vi haft på TV´n hela dagen på jobbet. Kom precis hem, och är nu ledig hela helgen. Så skönt!
Bosse Rappnes sambo är föresten från Kalix. Ska ta och läsa notisen ordentligt, som du hade på länken.

Ja, va kul. Klart jag vill vara med. Hur gör jag?

Kram från kalla Kalix till en superfin bloggvän, som jag hoppas få träffa då jag åker ner till Kungens stora stora stad.

/Ewa

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Ja en stor skräck!!! Speciellt om fotona försvann. Det skulle vara det värsta!!
Jag förutsätter ju att alla i familjen ska klara sig......

Susanne

stina sa...

Hemska tanke! Vad bra att du skrev om det här så att jag blev påmind om att jag måste sätta upp min varnare igen som jag slet ner när sonen rostade bröd lite för hårt! (fick inte stopp på den så jag fick vara lite våldsam!Trevlig helg!

Mia sa...

Det har jag missat, usch vad otäckt.. Men skönt att det inte blev någon skadad..

Goa, skåne sa...

Ja, det är obeskrivligt sorgligt när man tillåter sig att tänka på de konsekvenser våra ljus kan leda till...usch!
När jag var liten så förlorade vi en hel familj vänner i brand...två vuxna och två små barn. Jag var inte gammal men kommer aldrig att glömma det.
Så upp med brandvarnaren...alla!!
Mina kramar till dig och en önska dig fortsätt skön helg!
Goa

Ewa sa...

Hej vännen!
Missade du mitt svar?!

Kram
/Ewa