13 december 2007

ett sovrum i förvandling - del två - tadaaa!

Lucia idag! (eller "Jucia" som det numera heter hemma hos oss.)
För två år sedan kunde jag fortfarande skylla på bäbishormoner om jag lipade vid alla möjliga och omöjliga tillfällen. Idag är det inte riktigt lika lätt att skylla på det när man bara vill brista i gråt för att luciasångerna på TV är så himla vackra. :-)
Men men, det är väl bara bra att man är lite känslosam ibland, eller hur?

Här kommer nu några bilder som jag knappt vet om jag vågar visa. Men jag gör det iallafall. Så här har vårt sovrum sett ut i nästan två år (sedan vi flyttade in). En flammig kaffe-med-mjölk-färgad tapet som i och för sig var ganska fräsch, men inte så värst kul. Två inramade indiska kuddfodral som hamnade där av en slump (och jag svär, om man tittar på bilden i större format så ser man en riktig dammkorv uppe på ramen på en av dem. Hemskt hemskt hemskt!)




Här nedanför syns då efter-bilden på samma del av rummet. Tapeten är på plats, äntligen äntligen! (Och tusen varma tack till min goa fina vän som kom och tapetade en hel dag med mig!)
Visserligen fattas det lite saker runt sängen, vi har inte hunnit fixa sängbord och lampor tillexempel, men det kommer...
Jag är enormt förtjust i tapeten, tyckte det blev en himla skillnad.





Före-bilden här nedanför (föreställande den motsatta väggen) känns nästan ännu skämsigare att visa. En alldeles för pluttig byrå, lillebrors kläder får rymmas ovanpå, brevid klockradio och en gammel-TV staplade på varann. Och så en rottingfåtölj brevid, helt OK i sig, men den syns ju knappt under alla kläder. Underbar syn att vakna till varje morgon, inte sant? På denna bild har jag åtminstone fått dit den nya färgen på väggen, också beige, men mycket ljusare och inte flammig (kulören heter "shi-take").


Ut med det gamla - in med det nya!
En ny stooor byrå med massor av plats. Och så ovanpå - det absolut bästa av allt i hela sovrummet - den nya spegeln. Jag tycker den är så fin så jag skulle kunna pussa den gonatt varje kväll (men det gör jag inte, jag har väl lite sans kvar i skallen. Jag vinkar bara lite diskret.) Den kommer från Hemmets alla rum (det gör den lilla glaslyktan också.)




Nu ska jag bara få till det där sista, måla fönsterbrädan till exempel. Lite nya snajsiga lakan vore fint (men tyvärr blir det nog inte dom snordyra och supersköna från hotell Rival... det får vi ta när trissvinsten kommer tror jag).

Tusen tack för alla fina kommentarer jag får! Jag blir så väldigt glad ska ni veta.
Jag önskar dig som läser det här en riktigt mysig lucia - nej jag menar ju Jucia!

Varm Kram
S.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilket fint sovrum du/ni har fått! Gillade både tapeten och den nya fina byrån! Spegeln och skarna på byrån också!

Tror jag har skrivit tidigare till dej att jag gillar att läsa din blogg. Du skriver så himla trevligt, precis lagom vardagligt!

Har ju ännu inte någon blogg men funderar på att skaffa en. Kanske blir det i samband med en framtida flytt, men vi måste hitta någonstans att flytta först!

Ha det riktigt bra resten av veckan!

Kram från Tina i Värnamo

Kamomilla sa...

Ja, alla har vi våra dammkorvar och små bekännelser... *fniss*

vilken enorm skillnad det blev!! Det måste ju vara mycket mycket trevligare att vakna i det rummet nu. Spegeln är verkligen läcker. Kom bara ihåg att torka bort pussmärkena du sätter dit... ;)

Ha en bra lusseda´
Kamomilla

Stina sa...

Nu ser jag inte alla bilder. Är nåt krångel idag. Men de jag ser är superfina. Kramis

Karin i Villa Grå sa...

Nämen, är du också en lipsill? Jag med! Jag skrev nyss en kommentar till Änglahem om just den saken! Det värsta är att även om andra gråter på skolavslutningar eller Lucia, så är jag ALLTID den som gråter mest. Men hör och häpna, igår kväll lussade minstingen på dagis och även om det blev ett par tårar så tokgrät jag inte så att jag började hulka! *stolt*

Vad snyggt och fräscht ert sovrum har blivit! Vilken skillnad! En sak ska jag kopiera direkt, nämligen granris i en liten glasvas! Det är väl okej att jag härmas? ;-)

Kram!

Brunkullan sa...

Jisses så snyggt det blev!! Kanon.
Och du...de där lakanen låter underbara!! Du får spara ihop till dem helt enkelt:-D

Susanne

Radhusdrömmar sa...

Toppen fint blev det ju!!! och jag som har sett det live kan intyga det! Många Kramar Jo

Skatan sa...

Hej raring : )

Tack för musiktipset. Jag skall genast ordna med det!

Gissar att du skall mysa i ditt sovrum i helgen...jag skulle då det om jag vore du!

Trevlig helg bland kuddarna : )

Tidsmästarinnan sa...

hej tina i värnamo - tack för dom snälla orden!
när du gör en blogg så måste du säga till mej!

tack ni andra söta tjejer också!
kram
S.

Dubbelörn sa...

Så roligt att finna dig inne hos mig o sedan se sovrums makeover även hos dig *ler*. Det blev kanonläckert!! Vi letar efter en bra byrå så nu är jag nyfiken på din, hur ser den eg ut o var köpte du din?

Kram

Solsjö - Under en vind sa...

wow vilken förvandling!! Verkligen bara till det bättre!! Mysig lördag till dig! Kram!

Maria sa...

Villken skillnad, ni måste vara hel nöjda! Tapetet är jättefin, men jag bara älskar din svarta byrå och spegel, skit snyggt!

Katarina sa...

Pss....jag har en liten utmaning till dig på min sida:)om du vill:)

Ha en fortsatt skön kväll:)
Kram Katarina

Evelinas hus sa...

Vad fint ni gör! Tapeten är varm och mysig. Spegeln är kanonfin.
Ha en trevlig kväll.
Kram Caroline

ChatrinesLiving sa...

Så fint ditt soverom ble!!!

tindra lite mera sa...

Vad glad jag blir att du tycker det!!Du är välkommen in till mig när du vill!
Kollade på din sida,jättefin! Fastnade för sovrummet vilken skillnad och vad duktig du var som tog förebild, själv brukar jag komma på det för sent hmm.
Ha det så bra!