21 december 2007

kopparglans vid ögonfrans

Vid lunchtid i Stockholms innerstad just nu tror jag att till och med den mildaste och mest harmoniska själ skulle bli irriterad på allt FOLK som ska STÅ ivägen och GÅ LÅNGSAMT överallt och KÖA framför en och sen inte ha TÄCKNING på sina kontokort och sådär. Det är helt galet.
Fast det är roligt också. I kön till paketinslagningen på Body Shop frågade en av de anställda om jag ville ha glittrig eyeliner och läppglans medans jag väntade. Såklart! Fast annars har jag inte hunnit sminka mig alls idag, så nu sitter jag här med en fantastisk kopparskimrande eyeliner flödigt och proffsigt pålagd runt hela ögat, och ett vanilj- och kanelsmakande lyxigt och glittrigt läppglans, och i övrigt ingenting - ingen underlagskräm, puder eller mascara - nada. (Jag har lite blåa ringar under ögonen så här i juletid så det blir en ganska intressant brytning mot det kopparskimrande faktiskt.)

Hemma är det också rörigt kan ni tro. Men en viktig sak inför julhelgen är åtminstone fixad - min kära apelsinhalva (sambon alltså) har lyckats laga barnens lilla bärbara DVD-spelare inför den låååånga bilresan söderut till jul! Den är nästan oumbärlig när de ska sitta stilla så många timmar, och den har varit trasig (det är en lång, otäck historia som bland annat innehåller fel nätsladdar, meningen "vad tror du händer om jag provar?", bolmande svart rök, förtvivlade utrop och svarta, stendöda bildskärmar).
Men nu fungerar det alltså, puh vilken tur!

I mitt fönster har jag en liten röd hörna, en "rödbetsformad" julkula från Ambiance på fönsterbrädan och rött sken från Ikealampan som skymtar till höger. Ljushållaren i krukan FICK jag i present när jag köpte julkulan på Ambiance - ni kanske kan ana att denna butiken är en klar favvis hos mig :-)




Och så måste jag ju visa mina glöggmuggar (sambon menar att de är lite pluttiga, men vaddå, man kan väl fylla på dom! :-) som jag har fått av mamma. Det är kanske mockakoppar egentligen, men till att ha kaffe i får jag nog hålla med om att dom är lite i minsta laget... Handmålade i rosa och med en liten guldrand.



Och av den goa bloggvännen Klewa har jag fått en ljuvlig julpresent skickad till mig, som jag tänkte att jag skulle ordna till så fint innan jag visade, men det har inte riktigt hunnits med än. Tack snälla söta Klewa för presenten, den uppskattades VERKLIGEN och var precis rätt till mig! Bildbevis kommer...
Här kommer en nu riktigt stor och varm julekram till dig som läser här!
KRAAAAAM!
S.

15 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Vilken underbar beskrivning på dig med glittrig eyeliner o allt.... Själv gick jag till Syster Lycklig på lunchen och shoppade lite, ska lägga ut lite bilder på fynden efter jag fixat lite med dem. Köpte också lite fina band på Panduro. Kram!!!!

Elzie sa...

Ville bara kika in och önska en riktigt god jul.
Kram Elzie

Kamomilla sa...

Vad lyxigt att vänta i kön om man blir sminkad samtidigt!

linnea-maria sa...

Ha ha du är säkert skitsnygg ändå! Vilken fin service du fick. Dina "glöggmuggar" är jättefina. De är ju små annars också. God Jul /linnea-maria

Wolf sa...

Halloj,

Tack för Ditt besök. :)
Det du beskriver om julhandeln i Sthlm, har man själv varit med om några gånger. Det är av de få saker jag inte saknar från Sthlm.
Vad skönt att ni fixade skärmarna till DVD´n, vi införskaffade själv ett par sådana i somras, och de är högt uppskattade, jag håller på och övertalar min fru Latara om att vi skall flyga till Danmark i början på januari, men min fru vill hellre bila. *suck* men med dvd spelarna kanske det blir angenämare,men helst vill jag slippa, då jag inte direkt älskar att köra långt, min stackars volvo har fått 5500 mil sedan i februari :( Så jag lär inte få någon medlaj för att förbättra klimatet av Al Gore direkt =)

Ha en jättetrevlig jul och och hälsa gubben att han kör försiktigt, för även om han är duktig att köra bil så finns det många som tänker söka in till en ny omgång av "Sveriges värsta bilförare" där ute =)

Kram
Wolf

Wolf sa...

Ahh upptäcker alltid alla stavfel efter att jag har skickat inläggen, ber ödmjukast om ursäkt =)

//Wolf

Karin i Villa Grå sa...

Ha ha - underbart att matcha blå ringar under ögonen med glittrig eye liner! Själv går jag ALDRIG ut bland folk osminkad men har en del blått under ögonen ändå... Hmm...

Ser att maken varit här och skrivit. Jag undrar hur många män som engagerar sig i sina fruars och flickvänners bloggande och innerst inne själva skulle vilja hålla på ;-)

Må så gott!

Kram, Karin

Ann-Catrin sa...

Ha ha..vad roligt du skriver...tänk det har jag alddrig varit med om..bli sminkad i kön.
Underbar små koppar..inte är de pluttiga inte..bara underbara.
Stor kram A-c

stina sa...

Ja fy för trängsel i stan! Här i Vällingby så håller vi på att få ett jättefint centrum så jag behöver inte trängas inne i stan! Fast vi har inte någon Bodyshop......Kram Stina

Ann-Catrin sa...

Det är bara lilla jag som kikar in igen och vill önska dig en härlig jul
kram A-C

Lilla Blanka sa...

Ville passa på och titta in och önska God Jul vännen!!!
Kram
Mia

Snäckornas sjö sa...

Önskar dig och de dina en fröjdefull jul!

Kramar

ChatrinesLiving sa...

Da er julaften kommet, og jeg vil ønske deg en kjempefin jul!
juleklem fra chatrine:)

Goa sa...

God Jul önskar jag dig och din familj...med massor av värme och mys!
Mina varmaste julkramar

Solsjö - Under en vind sa...

Mysiga bilder!! Hoppas att ni hade en fin afton! God fortsättning! Kram!