6 augusti 2008

framtiden är mörk


Ibland när jag ser mig omkring hemma blir jag allt lite frustrerad. Vi har ett trivsamt och egentligen välplanerat hem, men ack så rörigt. Och framför allt är det mängder med möbler som jag skulle vilja byta ut.
Den här charmiga lantliga inredningsstilen har liksom drabbat mig som en blixt från klar himmel det senaste året. Jag har alltid gillat gammalt och nytt i blandning, men det har varit i alla möjliga former, och lite planlöst utvalt. En stringhylla här, en färgglad bricka där, 60-talsteakbord mamma fyndat på auktion, ikeasoffor, lampor från Clas Ohlson och rätt vad det är hittar man orientaliska klatschiga ljuslyktor bakom panelgardinen (panelgardin! Jag förstår inte vad jag tänkte på! Huu vad jag redan är trött på dem!)


Men för att se det positivt - nu vet jag i alla fall hur jag skulle vilja ha det i framtiden, det får väl ta lite tid då. Sedan har ju övriga familjemedlemmar lite talan i saken också (fast bara lite!).

Nu har House Doctors nya katalog för hösten kommit, du hittar den (att ladda ner som PDF till exempel) här. (Alla bilder i detta inlägg har jag lånat från katalogen. Det är väl i och för sig knappast någon som tror att de är hemifrån oss... Ha! säger jag bara.)


Väldigt snyggt med mörka detaljer till det ljusa. Överhuvudtaget var det många bruna och svarta detaljer i House Doctors nya katalog (det var bara det jag syftade på med rubriken till detta inlägg :-)


Lite julkänsla, fast diskret...

Och bilden här nedanför, med glaskrukor och små gröna träd, tycker jag är så fin! Paradisträdet (längst till höger) har jag länge tyckt är en rätt tråkig krukväxt, men här är den ju hur söt som helst, nästan som en liten bonsai.

Alla bilder lånade från House Doctor

Stor kram - vi ses snart igen!

Susanne

27 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Gillar också det vita lantliga men tror att en mix ändå i längden är det jag vill leva med. Det vita i olika nyanser, mot grå, bruna el svarta accenter blir bara än häftigare.

Lycka till i makeovern ;).

Kram

Maria sa...

Mix er godt. Mix er personligt, og mix er glæde og minder.
Synes jeg i hvert fald.
Men alt med måde må jeg også sige.
Jeg har nu KUN indtryk af at du bor rigtig lækkert, og med masser af stil :-)

Billederne fra kataloget du viser idag, er flotte. Jeg vidste ikke planten til højre hedder for paradistræ. Dem er jeg ret glade for. De er nemme at passe, og kan blive utrolig gamle. Jeg må næsten fortælle en lille historie om en af dem jeg har.

Engang for nu, hmmm... 10 år siden jobbede jeg fast i hjemmeplejen. Jeg havde mine faste brugere jeg besøgte hver dag, og kom godt ind på livet af flere af dem. En af dem var en gammel dage, der var utrolig blomster og plante interesseret. Hun gav mig jævnlig stiklinger med hjem, jeg kunne få til at komme og vokse sig store. Hun gav mig også en hel stor og flot plante (paradistræ hedde det jo så). Den havde hun haft i maaaange år. Ja, så længe hun kunne huske faktisk. Men hun synes den var blevet for stor, og spurgte om jeg ville have den. OM jeg ville. Den blev transporteret hjem på cykel ! Hi hi.
Jeg var ved denne her dame i 2 år, så døde hun desværre af alderdom. Jeg gik videre i mit arbejdsliv, og som bekendt flyttede jeg til Norge også. Planten fulgte med mig. Den har således boet i danmark, midtnorge, Oslo, og nu igen Danmark.
På hvert flyttelæs er den nænsomt pakket og transporteret. Den har klaret sig flot, og står nu og troner her i vinduet ved siden af mig. Hver gang jeg ser på den, minder den mig om den gamle dame. Jeg tror faktisk jeg elsker den plante !
Vildt ikke !

Klem Maria

♥ Fyra årstider sa...

Hej
Ännu har jag inte åkt...vilka underbara bilder du bjuder på, älskar träden i glasskålarna. Jag gillar din blogg Massor, så klart att jag lägger dig på bloggkoll. Kul att vi nu ska följa varandra.
Kram Lotta

Radhusdrömmar sa...

Känns som att vi är på samma nivå i hemmet :-)
Fint med lite mörkt också, som bryter av lite mot det vita.

Kramisar Jo

Diverselådan! sa...

Vill också ha det lite lantligt, men inte helt vitt. (Hur vackert än många bloggare har det i sina vita hem.) Tycker också om grått och har en del gamla möbler i brunt. För mig/oss så funkar nog en mix bäst.
Kram

Ewa sa...

Instämmer med Radhusdrömmar.

Kramis
/Ewa

Gårdsromantik sa...

Dom har mycket fint - får se om jag tar hem kite från dem till den nya affären.

Kram Maud

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

De har verkligen så mycket snyggt! Man blir ju typ sugen på allt på dessa bilder.

Förstår precis hur du känner. Har också en hel massa som jag ivll byta ut hemma. Men man får väl acceptera att man inte kan göra allt på en gång.

Ha det fint!
//Jill.

Tina sa...

Ja visst är det vita lantliga väldigt vackert, men jag blandar gärna upp med svart och vitt och lite grått. Lite levande så att säga... Nu ska jag kika på House Doctors alla nyheter då...:-) Kram Tina

Anonym sa...

jag tror att vi känner igen oss lite tillmans - vi vill så gärna ha det så prydligt o fint om i alla inredn tidningar, men glöm inte bort att vi måste se vem som bor i huset oxå, personliga grejjor visar det....tänk vad trist om alla hem skulle se likadana ut, orörda och varje sak på sin plats.... man skulle ju inte kunna röra sig, och jag tror inte man trivs som gäst i ett sådant hem heller, så länge det är lite stök syns det ju att det bor någon där och att det finns barn o djur odyl. en vacker dag sitter man väl där i sitt välordnade hus men då kanske det är tomt o tyst istället - nej hellre lite stök.'
jag har oxå tröttnat på panelgardiner - det enda bra med dom är att dom går fort att sätta upp och lika fort att plocka ner

Designe sa...

Oj, så mycket vackert! Såå fina bilder! Jag gillar oxå det lantliga/gammeldags! Ja, det svåra är ju att övertyga sambon..Jag köpte ett gammalt fönster häromdan som jag smugglade in och ställde mot en vägg...så sa han..hmm, tyckte jag såg ett fönster ståendes uppe...inte då, sa jag..du måste ha inbillat dig..Men..sa han..nu såg jag ett fönster igen..Nejdå, det kan inte va möjligt sa jag..sen fick han ju syn på stolen som jag visar just nu och den kunde jag inte neka till. Han undrade förstås hur jag lyckats smuggla in grejorna hemma *fniss*

White Season sa...

Hm jag förstår hur du menar, men det viktigaste är att man hittar sin stil sin personliga. Jag tycker om nästan alla stilar, och det som är så fantastiskt är att jag får utlopp över min väldigt design och moderna ådra på kontoret jag jobbar på, där jag fått möjligheten att frossa i färger och alla "heta" dyra inredningsprylar... Hemma är det ju helt annat... Ja ja, jag skulle kunna byta ut hälften hemma och börja om men det funkar ju inte alltid så :-)
House Doctor är en favorit måste kika mer vad de har att komma med.
Ha det så jätte bra, kram Malin

Mamma C sa...

Gillar det vita mycket, men vi är fler som bor på samma kvadratmetrar. Får försöka smyga in lite pö om pö här. Ska kolla in deras ny katalog.
Kram mamma c

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka fina bilder!! jag gillar det svarta mot det vita, men det dröjer nog innan det hittar hem till mig...

Ha det gott, kramar!

Karin Lindström sa...

Hej!
Åh, vilka fina bilder. Känns konstigt att jag inte ska gå på mässan och köpa in en massa saker denna gång. Måste nog ändå vara där och känna pulsen för framtida planer!!
Tusen tack igen för utmärkelsen.
många kramar
Karin

Annas skattkammare sa...

Jag känner igen mig så i det du skriver, det skulle lika gärna vara taget direkt ur min hjärna! Skulle vilja ha det mer städat omkring mig, och byta ut massor med möbler, tapetsera om eller allra helst flytta till hus.. =) Visst har man varit lite velig när det gäller inredning förut. I vår första gemensamma lägenhet målade vi limegrönt i hallen och turkost i köket.. hua.. vet inte vad vi tänkte på.. Nu har vi hittat hem, både du och jag! =) Jättevackra bilder från housedoctor.. Kram /Anna

Glitter och Marsipan sa...

Hej ,kära du.Ja,då var visst semestern slut för i år.
Det där med inredningsstilen måste jag skriva under på.Den här vita,lantliga stilen är också ny för mej.Men jag har gillat gammalt och lantligt innan,en inte fått någon riktig snits på det.Men här på bloggarna får man ju hur mycket fina tips som helst.Fast en blandning är bäst för mej.
Du verkar ju ha jättefint hemma,och dina inlägg är både vackra och roliga.
Vilka härliga gotlandsbilder du visat.
Själv har jag inte börjat blogga än,kommer mej liksom inte för.
Ha det gott
kram Anette

Hannis sa...

Perfekt!
Tack för det, nu kan jag sitta på jobbet och kolla in HD:s saker.

Tycker att det är snyggt att bryta av med lite färg i detaljerna.
Svart,zink och rost är favoriter=))

Ha det gott//Kram Hannis

Änglahem sa...

Phuuuuh....blev lite orolig där när jag läste rubriken....hjälp vad har hänt? tänkte jag....men det var ju för väl att det bara var House Doctor som busade omkring lite...*fniss*

Det får ju ta sin tid när man förvandlar sitt hem.....vi har hållt på ett par år nu, men vi är ju lååångt ifrån klara! Det finns ju inte den ekonomiska möjligheten eller orken att få ALLT gjort på en gång...det är ju faktiskt färden till livet i vitt som är halva njutningen tycker jag iaf.

Men det där med familjen Susanne....dom vänjer sig!!!*hihi*

Ha det bra!
Kram, Ulrika

A home far away sa...

Bilderna du visade är så fina o helt i min smak. Jag har efter en tid med mycket färg och enstaka möbler som jag gillar, vilket betyder extremt mycket ihopplock och rörigt intryck också fallit för den vita stilen, och till vis del lite lantligt.
Ska titta nu på House Doctors sortiment

Kram Gunilla i Singapore

LoppandenLjuva sa...

Fast jag trodde nog i ärlighetens namn att bilderna var hemifrån dej !!
Jo en blandning av det goda är nog bäst och mest personligt !!
Nånting, nytt, nånting gammalt, nånting lånat, nånting blått och nånting fått , eller vad är det de säger ;-)
Kram/Lotta

Evelinas hus sa...

Mmmm vilka smaskiga bilder. Jag gillar också en blandning. Det är bäst att följa sitt hjärta och inte bara "go with the flow".
Hoppas allt är bra med dig.
Kram Caroline

Från A till O med Jenny sa...

mmmm....vilka fina saker...jag vill ha
Ha det gott
Kram

Anonym sa...

Hej hej!
Allt väl? När ska vi leka?
/H

Helena Dovier sa...

Ja dregel, dregel över de många fina nya House Doctor-grejerna! Den där korgen på första bilden hade jag ju nästan kunnat gå över lik för..

Jaså, du tyckte att en fyra på vichyvattenflaskorna var för dåligt? :-) Okeeey då, det får bli en femma i stället.

Och ja, jag använder inte enbart hygienprodukter från 40-talet... ;-) Man måste ju blanda tidsepoker för att få till det så där charmigt, så lite 00-tal kommer allt in också hemma hos mig :-).

Ha en härlig fredag och helg!

Kram från Helena

Efwa sa...

Visst är det fint med lite mörkare accenter. Jag tror vårt kök i Provence kommer att ha träbänkar, gärna lite mörkare ek... men det vet jag inte än. Och sedan vita luckor, väggar och hyllor.
/Efwa

svartataket sa...

Ja det är så mycket man vill göra om nu när hösten kommer!! Pengar och tid behöver jag i höst..massor..hihi
Där fanns mycket fint..ska nog kika in..
Trevlig helg!