20 augusti 2008

fyndat på hyllan - och en utmärkelse


Hej govänner,
Annika visade bilder på vad hon har i sina snygga kökshyllor häromdagen, och tyckte att jag skulle göra detsamma. Eftersom hela köket är ett enda kommande renoveringsobjekt (en symfoni i sneda furuluckor och lite underligt kakel) koncentrerar jag mig till en enda hylla :-)
Här finns bland annat te från syrran (som också är en tepimplare av rang), från Kusmi och Twinings. Kanongott, och snygga burkar!


Tekopparna heter Tahiti och är formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg. Ett av mina bästa fynd tror jag, jag har gett en hundralapp för alla tre. Jag tycker så mycket om dem, vi hade likadana hemma när jag var liten. Man får ab-so-lut inte köra dem i diskmaskin, då bleknar dekoren.


Porslinsburkarna till lagerblad och peppar har jag fått av min rara vän i Skottland.


Små coola glas som jag och mina kusiner alltid har fått dricka saft ur hemma i mormors kök.


Konserveringsburkar i glas kostar ju nästan ingenting och är användbara till mycket, varför inte stearinljus? Bredvid står en grön rustik karaff som också är snygg som vas.



Idag är jag snuvig. Snuvig men glad! Den här fina utmärkelsen har jag fått av en av mina inredningsidoler, isländska Gúa - läs hennes otroligt härliga blogg Hvítur Lakkrís så förstår du precis vad jag menar!

Jag skickar den vidare till dessa härliga bloggar...

Evelinas Hus

Hallon och Blåbär

Rost och Rosor

...för att jag alltid blir på så gott humör av att gå in på era bloggar!
Samma sak med bloggen My Lovely Things, som jag också vill ge utmärkelsen till - och Anna är så otroligt rar att hon postar saker till mig innan hon ens fått betalt! Tack snälla Anna!

Nu blir det nog sängläge med nya Ikea-katalogen :-)
En varm kram till dig som läser det här!
Susanne

26 kommentarer:

NinaH sa...

Trevligt titta in på dina kökshyllor! Härliga saker där!

My Lovely Things sa...

Hej!!
tack rar du!!

vad härligt att trådrularna var till belåtenhet..

så fint du har på dina hyllor..
Nu ska jag strax till jobbet efter 2 veckors slit hemma ..såkallad sem..Ja sem från jobbet för att fixa hemma..fniss..fniss!!

ha det så bra..
kram anna

timelesshome annika sa...

Godmorgon !
Krya på dig! snuvig nu ,nej det går bort. Passa på att njuta av ditt goda tea i dina vackra koppar. Tack snälla du för att du antagit utmaningen lyckan är stor när jag har "luck öppning " varje morgon för att se om några fler har hängt på min utmaning. Det är kul när man får ord bakom saker som står på hyllor .Tack för att du delat med dig. Glasen från din mormor är super fina.
Krya på dig.
Kram Annika

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilken härlig blandning! Visst är det underbart med ting som verkligen betyder något - som väcker minnen. Vissa saker tycker man ju om så mycket just för att de är förknippade med så fina minnen.

De två burkarna, för lagerblad och peppar, var ju supersöta. Och det mönstret på kopparna tror jag inte jag sett förr. Roligt!

Ha det nu så fint!
//Jill.

Kamomilla sa...

Vad söta saker du har på din hylla. jag blev förvånad över så mycket färg, här på bloggen är det så mycket vitt som gäller. :D Kopparna är härliga, dem ska du vårda ömt!
Kamomilla

Mjuka sa...

Fina saker du har!!
ha en fin dag
kram M

Radhusdrömmar sa...

Grattis till utmärkelsen!!!
Och finfina bilder tjejen.

Kramisar
Jo

Kristin sa...

Hej, och krya på dig!!! Det är ju inte alls kul att vara förkyld. Vilken charmig hylla, med alla humörhöjarna på...! Jättefint! Du får dricka lite Kusmi-te och krya på dig!

kram från Kristin

Ewa sa...

Grattis till utmärkelsen. Hade själv kunnat ge den till dig, med precis samma motivering som Gúa.

Kram
/Ewa

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Vad härligt med en massa färger, min melodi ;) Härlig blogg du har. Ha det gott. Kram Pirre

Mamma C sa...

Tack snälla du. Klart jag vill ha den, blir ju jätteglad. Då vet jag att du gillar min blogg, och det värmer gott. Kul att ha glas kvar sedan du var liten. Jag är te drickare oxå. Men dricker bara rött te.
Kram mamma c

Lilla huset på prärien sa...

Så fina saker du visar - gillar skarpt de vackra kopparna, de är grymma! Och stort grattis till utmärkelsen! Jag tycker mig se att det florerar en massa nya utmärkelser på bloggarna nuförtiden, det är ju alltid kul.

Krya nu på dig ordentligt!

Kram Jenny

Evelinas hus sa...

Hej du rara! Vad glad jag blir, TACK.
Jag önskar att jag gillade te för det finns så mycket olika sorter, fina burkar och myspysig är det. Men nej, jag vill ha kaffe :)
Söta små glas, kul minne från barndomen.
Ketchupforms muffins var ju en super bra idé, så söta.
Ha en trevlig fredag och sedan helg.
Krya på dig.
Kram Caroline

Svenska inredningsbloggar sa...

Tusen tack för den awarden!!! Blir väldigt glad.Och stort grattis till dig med.Kul att den kom från Gua med hon var en av mina absoluta favoritbloggar redan innan jag började blogga då hon hade sin gamla blogg med och är än i dag.Vilka fina burkar och koppar du har.Jag är så nyfiken på Kusmiteet burkarna är ju underbara men det är ju lite dyrt tycker jag, är det gott?Du får väl honungstepimpla i helgen nu så du blir frisk snart.Ha det så gott du kan, kram Katta OJ OJ upptäcker just att jag är inloggad på inredningsbloggar men det är ju bara jag RostigarosKatta Kramelikram

Radhusdrömmar sa...

Tack vännen för dina fina ord!!!
Jag ska försöka kämpa på med allt ett tag till :-)

Du har en till utmärkelse att hämta hos mig.

Kramar Jo

Annas skattkammare sa...

Vilka fina saker du har på hyllan, härligt med saker som väcker minnen! =) Grattis till utmärkelsen! Trevlig helg! Kram /Anna

ColonialEast sa...

Hej! Vilken kul ide att baka muffins i MacDonaldsformar!! Det skulle barnen gilla. Perfekt till barnkalas. Ha en fantastisk helg!! Kram!!

Glitter och Marsipan sa...

Vilka godsaker du har på dina kökshyllor.
Kopparna var ju alldeles underbara,dom har jag aldrig sett.
grattis till din fina utmärkelse.
kram Anette

marita blücher sa...

Hej Susanne,
Vilka vackra bilder du bjuder på och vilken fin blogg du har - kan inte minnas att jag besökt dig tidigare, men kommer gärna tillbaka. Tack för din rara kommentar på min blogg och ha det så bra.
Kram/Marita

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken färginjektion!!!

Ha en ny bra vecka! Kramar!

Designe sa...

Grattis till utmärkelse och så fint på hyllan!
Va fint ni gjort i barnrummet oxå! Jättefina tavlor! Ha en fin vecka! Kram :)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Härliga färger på din kökshyllor! Ja prylarna alltså...
Stig Lindberg har gjort ganska mycket härligt porslin...jag gillar hans design!
Kram
Marie

Anonym sa...

Mysigt att se vad du har på din kökshylla:-) Ser att även du har lite turkosa inslag, en så pigg och härlig färg som dessutom gör sig så bra till vitt!! Visst är det roligt med lite färgklickar här och var som piggar upp. Kopparna är så fina, säkert goda att dricka te ur. Lite kul att jag också har koppar på min hylla, i mitt fall små lövtunna kaffekoppar visserligen men gamla och kära ting för mig.
Kram

Lina sa...

Hej!
Tack för gratulationen!
Kikar in en snabbis och kollar läget! Blogglivet har ju leget lite på is, men nu är jag back in business igen!

Blev jätte inspirerad av dina härliga bilder på kökshyllorna!

Må så gott!
Kram, Lina

Lilla huset på prärien sa...

Hej vännen! Jag lade till dig på min lista så du vet ;)

Kram Jenny

Anonym sa...

Råkade surfa in på din sida, kul sida faktiskt. :) Ta en titt på min sida om bildekor, fönsterdekor, fönsterfilm och solfilm om du har lust. :)