29 januari 2009

penslar till bra pris

Hej igen alla goa smulor,
Just nu kan man köpa två sådana här penselset, sex penslar alltså, för 39:- på Clas Ohlson. Jag tycker de är kanonbra till möbler (eller till finliret om man målar väggar till exempel). Jag brukar spara penseln ett tag i dubbla plastpåsar när jag målat färdigt. Oftast håller den åtminstone någon vecka utan att torka, om andan skulle falla på att måla något mer i samma kulör (ja, det blir ju oftast vitt dårå :-).

Vad brukar du använda för typ av pensel om du målar möbler hemma? Dyr eller billig? Jag vet att det finns jättefina penslar som kostar multum, är det någon som provat? (Och är de lika bra om man använt dem några gånger?)

Nu ska här snart målas!

Kram!
Susanne

14 kommentarer:

Anonym sa...

Borsten är bättre på dyra penslar. Tvätta i såpa bara om det är vattenbaserad färg annars först i lacknafta och sedan i såpa. Blir som nya. Jag använder alltid rulle på stora ytor, det går mindre färg och jag slipper borstränder.
Lycka till med måleriet!

rosenskära sa...

Det blir lite hejsan och lite svejsan för mig, ibland köper jag penslar på Gekås ibland i färgaffär. Det beror på var jag råkar köpa färgen. Den dyraste jag har haft, köpte jag på byggnadsvården, den var till linoljefärg.

Men tack för tipset!

Lena

millandante sa...

Brukar också använda billiga... de här ska jag lägga på minnet!
Ha det gott!

Änglahem sa...

Hej Susanne,

Jag brukar också använda dom som är lite billigare, köper man dyra så måste man ju vara petnoga med rengöringen varenda gång!*suck*...vad tråkigt. Tycker att det funkar bra med de billiga.

Attans också med din lunclåda igår! Du har väl kommit ihåg det idag?

Ha det gott!
Kram, Ulrika

Änglahem sa...

Ursäkta mig!! Hur vore det om jag läste datumarna lite bättre på inläggen!! Det är ju idag som spagettin står kvar i hallen!!! Tråkigt!

Attans vad hungrig jag blev medans detta gick upp för mig....var nog min mage som läste bättre än mig!*tihi*

Kram, Igen! Ulrika den vimsiga!

annashusidingtuna sa...

Jag tycker inte att det spelar någon roll vad det är för märke på penslar, bara inte stråna lossnar medan jag målar så är jag nöjd.
Kram Anna

Mallas sa...

Vi brukar köpa de lite dyrare varianterna på byggvaruhusen. En ordenltig rengöring så är de som nya. Tycker det är mer praktiskt, framförallt slipper man stå utan pensel hemma när man hittar nya ställen att dutta färg på.

Kram Malin

Mamma C sa...

Jag använder billigare penslar oxå. Roller på stor yta.
Kram Mamma C

Kamomilla sa...

Tusen tack för tipset!

Mia sa...

Jag köper mest billiga eller halvbilliga penslar. Är lite lat när det gäller rengöringen av dem så jag använder en ett tag, förvarar i påse mellan målningarna och slänger när jag tycker den gjort.

Kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

TACK Susanne för den fina kommentaren!! Åh vad den värmde :) Tjoho, jag kommer vara helt glad hela dagen *ler*. Du är så go!

Penslar ja... jo, jag är nog lite snobb där. Det blir Anzas penslar eller också svindyra från Byggnadsvården till linoljefärgen. Men jag måste säga att de är värda sina pengar. Rengör man penslarna ordentligt så håller de hur länge som helst. Och de penslarna som är av lite bättre kvalitet brukar inte släppa lika mycket hår är min egen erfarenhet. Men jag kanske ska prova dessa från Claes O. Jag är ju där lite titt som tätt...

Kram Jenny

Annas skattkammare sa...

Tack för tipset! Ja jag har köpt mina på en närliggande färgbutik som heter Colorex och jag lyckas aldrig tvätta dem så bra så de torkar med jämna mellanrum.. och så mycket pengar har jag inte utan det får bli lite lagom pris sådär.. =)
Ha en trevlig helg Susanne!
Kram /Anna

Liten Bod sa...

Mina favoritpenslar är de du tipsat om! Jag glömmer penslar här och där, som torkar. Då gör det inte så mycket om de är billiga :) Jag skulle helst slippa den stora dock, 50 mm. De blir alltid kvar i min penselburk, eftersom jag enbart använder de små! Kram, Tina

VILLA MOA sa...

Tack för tipset, jag äter penslar och dessvärre köper jag de allt för dyra som torkar efter ett tag. Ibland är jag jätte duktigt och tvättar av dem direkt.... alltföör sällan!

Ska genast dit och handla. Fick även ett tips om bra el adapter som man kan tända flera lampor med hjälp av en liten dosa. Billigt och väldigt praktiskt, så slipper man åla sig fram till lampor som står väldigt tokigt.

Clas ohlsson here I come!

Kram/Nettan