12 december 2011

den här bloggposten innehåller nötkräm!

(foto: Unicef/Pelle Bergström)
"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop."

God Jul!
Kram
Susanne

1 kommentar:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är fint att kunna lämna ett litet bidrag. Förutom blogginlägget som även jag gjort, ska jag köpa ett skolset i gåvoshopen. Det ska mina barnbarn få i julklapp, de tar för givet att man ska få gå i skola och jag vill ge dem en insikt om att det är inte självklart att få gå i skola, inte heller få skrivböcker och pennor...

Önskar dig en fin Luciadag!
Kram,
Regina