30 december 2011

sött för att fira det nya året

Jag klurar som bäst på en smarrig efterrätt till nyårsafton (som vi skall fira tillsammans med goa Radhusdrömmarna med familj).

Till exempel chokladpavlova med färska hallon, låter inte det gott? Den här nedanför har Nigella Lawson recept på. Leila har ju också mängder av goda förslag...



Mums :-)
Vi får väl se vad det blir för gott. Efterrätter är alltid roligt tycker jag. Både att äta och att göra, hihi.

En varm mellandagskram från mig!
Susanne

25 december 2011

Julefrid...


God Jul på er alla vänner!
Hoppas ni har en riktigt fröjdefull jul - utan stress och måsten, men med gott om tid till en tupplur efter maten om man önskar, tid till ett sällskapsspel eller bara en god bok och en liten mugg glögg. (Och julmust!)
Vi njuter här allt vad vi orkar.

Julekramar med bjällerklang till er från mig!

Susanne

20 december 2011

zink, lummer och levande ljus...


...det tycker jag är fint ihop.
Sexårige lillebror undrar varför det står "glasburkar och gamla granbarr på bordet?". Ja, det är ju ett annat sätt att beskriva det, he he.

Har ni koll på julen nu? Här är väl läget sisådär på den fronten... Jag har några julklappar kvar, och inte är lussekatterna bakade. Men pepparkakshus har vi gjort i all enkelhet (äntligen, första gången!) och julklapparna kan med lite tur bli fixade redan idag (håll tummarna är ni goa!).
Här kommer en riktigt kaneldoftande julekram
från
Susanne

14 december 2011

Hej mina små saffransskorpor!
Här har vi firat födelsedagsbarn, femåringen är nu officiellt en sexåring. I tårtan var det isfacklor, sådana där som liknar tomtebloss, och till allmän förskräckelse drog brandvarnaren igång under tårtstunden.
Men men, det är ju bara kul att det är lite action på kalasen, eller hur :-)


Skumgodisar doppade i mörk choklad och kokos. Uppträtt på små cocktailsvärd av plast. Som ömmande moder var jag lite nervös för spontanfäktning vid kalasbordet, men alla barnaögon förblev intakta *puhh*.

Mammas godis i rosa och vitt, hyacinter. Min absolut bästa julblomma!
Idén med glasburkarna kommer från Hem & Villamässan i höstas, där jag fick just en sån hyacint (som syns i headern här ovanför).



Vad har ni för favoritblommor i jul? Förra året fick jag en så fin vit azalea. Julrosor gillar jag också, de kan man tydligen plantera ut sedan, och amaryllis förstås...

Vi hörs snart igen - ta god hand om er!
Stor varm kram
Susanne 

12 december 2011

den här bloggposten innehåller nötkräm!

(foto: Unicef/Pelle Bergström)
"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop."

God Jul!
Kram
Susanne

6 december 2011

turbopysslade adventsljusstaken 2011

Jag såg en fiffig julidé i Allt i Hemmet, en adventsljusstake av fyra gammaldags glasflaskor fyllda med vatten och en slinga murgröna i.
Jag kör rosmarin istället, det har vi gott om här hemma. Och fyra saftflaskor från Ica. (Japp, jag har ett antal PET-flaskor med saft i frysen nu...)


Rödvitt snöre från Panduro.
Fialottan, åtta år, ville gärna ha siffror på varje flaska och textade på en papperspåse efter eget huvud.

Ja, så ser den ut i år. Andra ljuset tänt och tiden bara rusar :-)
De där snygga flaskorna som Allt i Hemmet hade i sin artikel finns förresten att köpa i Mariettes fina webbutik, Tulipa. Kika gärna in :-)

Kram, vi hörs snart igen!
Susanne

5 december 2011

sköna kuddar och väskor från Pip

Är det bara jag som har missat att holländska Pip Studio nu har fina textilier, kuddar i härliga färger, väskor och plånböcker med mera? Jag har bara sett deras tapeter och porslin förut...



 
Jag fotade i all hast inne på PUB häromveckan.
Rött, turkost och rosa är så fint ihop tycker jag, krispigt och fräscht liksom.
Hoppas du har en riktigt bra måndag. Här i Stockholm skiner solen just nu, tjohooo!
Stor kram
Susanne