4 mars 2012

mysfrukost: amerikanska blåbärspannkakor

Båda barnen går numera i simskola tiiiidigt om söndagmorgnarna. Så en bit in på förmiddagen är det kurrande magar här hemma. Då passar det perfekt med amerikanska blåbärspannkakor, sådana där lite fluffiga. Hur gott som helst.


Amerikanska blåbärspannkakor
Lagom till fyra personer.
Vispa ihop tre deciliter filmjölk och tre deciliter vetemjöl, rör ner tre ägg (ta ett i taget och rör om lite emellan). Blanda i en tesked bakpulver, en halv tesked bikarbonat (om du har), en nypa salt, två teskedar socker, en dryg matsked olja och två deciliter blåbär (låt dem först rinna av om de varit frysta).
Grädda som stora plättar i stekpanna. Lite sirap och skivad frukt är gott till.
Och så en stor kopp kaffe till mamma :-)

Jag kan även meddela att julbelysningen numera är nere från äppelträdet. Jajamensan! Då blir det riktig vår nu - kram på er!

Susanne

16 kommentarer:

Anci sa...

Mumsigt ! Tror att jag ska prova någon helg.

Kram
Anci

mammaxtre sa...

Ett sant vårtecken :-)

Ha en fin söndag

annashusidingtuna sa...

Hej!
Oj, vad det såg gott ut!
Kram Anna

Älskade pion sa...

Mums,vad gott det där såg ut och lät.;)Ha en fin söndag vännen.Kram ulrika

Anneli sa...

Oj, det lät smaskigt!
Förstår att barnen gillar det.

Här var det faktiskt inte så många dagar sedan vi släckte vår utebelysning i granen..........det hade liksom inte blivit av................

Kram Anneli.

Dagdrömmar och verklighet sa...

Hej! Härlig blogg, ska följa denna! Känner verkligen igen mig i din beskrivning (förutom att mitt barn inte är så vild än och vår tomt är ganska stor med myyyycket gräs/mossa).

Älskar amerikanska pannkakor men lyckas ibland inte få dem så fluffiga som jag önskar, ska dock testa ditt recept någon dag!

Kram Malin

Graadskan sa...

Ser supergött ut! Här har vi Nutella på våra amerikanska pannkakor - oerhört sött (men gott)!
Ser godare ut med frukt... :)

Kram!

Mamma C sa...

Mmmmmm, så himla gott.
Här är sladden urdragen till vårt fågelträd som haft belysning under vintern oxå.
Kram Mamma C

Lilla Kullan sa...

Hej min gogumma.
Ja, snart har hon körkort. Jag brukar tänka på tiden då jag började blogga. Då var hon 12, nästan 13 år. Tiden går fort, men det är kul med alla som har hänt med och följt bloggen och en viss Koblaja.

Gott med am. pannkakor. Det gör jag ibland. Kanske dags snart igen.
Kram Stina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hi hi maken tog ner julbelysningen idag, men uj vad mörkt det blir på kvällen man har ju vant sig vid lite lysande prickar här och där.

Det ser väldigt smarrigt ut med pannkakorna.

Ha det gott!
Kram,
Regina

Katta sa...

Har aldrig smakat såna men det är mysigt med nåt extra som helgfrukost. Jaa, nu är det vår!! :) Kram Katta

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

Hannis sa...

Eftersom att du är uppe så tidigt på söndagsmornarna så tycker jag att du kan svänga förbi Uppsala med lite pannkakor också=))
Det var väl en bra idé?!

Både ser gott ut och låter gott!
Måste prövas.
Kram Hannis

Mariette sa...

Vad gott det lät!
Kan man ju vara värd efter simning...!

Jag erkänner, vi har slingor som aldrig kommer ner..*haha*...

Kram Mariette

millandante sa...

Åh så gott!! Och kaffet du skriver om... mmm.. jag tillhör dem som kan längta efter frukostkaffet redan innan jag gått och lagt mig för natten, hihi:)
Fin bild!

KRAM

Johanna Stålros sa...

Bästa frukosten;) Kram