19 april 2012

fingrarna i syltburkenHej mina blåsippor!
Hur är läget?
Jag gillar verkligen sådana här glasburkar, jag har ett helt gäng från loppisar. De kostar ju nästan ingenting och är perfekta till müsli, nötter, strösocker, solrosfrön... Alla har olika text på locket, här var visst en från Trelleborgs glasindustri.

Innehållet i burken är mitt första försök till hemmagjord sylt, med ett paket frysta jordgubbar från affären och syltsocker. Det blev väl ett halvlyckat experiment kan jag tycka. Sylten blev rinnig och HEMSKT söt. Men sockergrisarna här hemma uppskattade den åtminstone, för den är redan slut.
Nä, någon sylt- och saftmamma är jag absolut inte. Men, vad fasen, man måste ju testa.

Annars längtar jag till lite varmare dagar så jag nästan smäller av. Men jag försöker tänka att det är fint också att våren tar tid på sig. Så man hinner hänga med i svängarna. Det är rätt härligt att se vitsippsknopparna och tulpanerna leta sig upp.
Ta det lugnt i vårvädret så hörs vi snart igen - kram!
Susanne


11 kommentarer:

Hannis sa...

Sött!! Det passar mig alldeles utmärkt=))
Är inte heller någon sylt & saftmänniska och röra ihop duger alldels perfekt!

Kram Hannis

annashusidingtuna sa...

Hej!
Såna glasburkar kan man inte få för många av, min mormor hade säkert 150 stycken...min mamma har i STORT oförstånd slängt hur många som helst men jag lyckades rädda ett20tal från morors föräldrahem i alla fall...
Men jag skulle vilja hitta gummiringar som passar dem, har du hittat det?
Om man bara gör en burk eller 2 med sylt har man ju plats för dem i kylen men om man gör fler vore det ju bra med en sån där gummiring för att få vakum så det håller längre, hojta gärna om du hittar såna.
Kram Anna

Älskade pion sa...

Bara älskar glasburkar ja.....har ett gäng här hemma jag med.;)Men vad duktig du är har du redan "syltat".;))))Det blev ju uppskattat av övriga i familjen,det är väll det som är huvudsaken.Kram Ulrika

Casa of Mia sa...

Sylten ser väldigt fin ut, kram

Susie på Stjärnarve sa...

Ja, nog hinner man med att acklimatisera sig till våren alltid! *fniss*
Jag är inte heller någon sylt- och saftare. Igår var vi på middag hos vänner och då tyckte dom att jag var konstig som inte gjorde egen nyponsoppa! Herregud, det glömmer man ju aldrig när mamma gjorde. Mitt jobb var att ta bort "kliet" och det tänker jag aldrig göra mer!!

Dagdrömmar och verklighet sa...

Sylten tog ju slut snabbt och det blev ett fint foto så jag tycker nog det var ganska lyckat ändå! =)

Jag tycker det är roligt att "sylta och safta" men överlämnar det mesta sådant till svärmor som är toppen på det. Men rabarbersaft ska jag försöka mig på i sommar, är enligt receptet lätt i alla fall..

Kram från Malin

Mamma C sa...

Burkar behöver man alltid. Din sylt ser smarrig och god ut.
Kram Mamma C

Helena, Craft and Creativity sa...

Jag är absolut ingen sylt- och saftmamma (det räcker väl med att man är pysselmamma?) :-) men någon gång vore det kul att testa göra egen sylt. Lite mindre tillsatser och man kan använda fina glasburkar, som dina!

Anci sa...

Det är fynd att hitta sådana burkar, jag har också några.
Du är duktig som försöker göra sylt i alla fall, jag vågar inte. Det skulle bara bli pannkaka av det :)

Kramar
Anci

Borgmästaren sa...

Varm rinnig sylt - försmak av sommaren. Kul att du gillade mina ugglelampor. Ha det fint!

Borgmästaren sa...

Ja, jag menar förstår kul att du gillade väckarklockan. :)