29 december 2007

sitt vackert

Nu när vi firat julen hos min mamma och pappa får deras goa lilla cavalier en något stressigare tillvaro. När familjen Tidsmästarinna dundrar in med en snabb och kelig (på ett lite hårdhänt sätt) tvååring, ja, då får husets hund vara lite extra på sin vakt. Å andra sidan vankas det härliga godbitar vid julbordet om man håller sig under barnstolarna... bägge barnen sticker mer än gärna åt henne både köttbullar och skinka och varför inte några russin och en halv mozartkula? Mmm. En stor favorit är hon hos oss allihopa, snäll och klok (och matglad).

När den här bilden togs har jag just lovat den lilla damen en godisbit om hon sitter fint för mig, jag tycker nästan man kan se det på henne :-)

Jag såg en fin bild i en tidning med en hyacint i en kaffekopp och ville prova också. Hos Evelina har jag också sett en fin bild tidigare. Kanelen i sitt snöre brukar vandra iväg med hjälp av små barnhänder förstås.



Just nu har vi lyckats få barnens läggtider helt upp-och-ner. Fyraåringen har just fått dispens eftersom hon ab-so-lut inte kan sova, och kikar över min axel och kommenterar bilderna i det här inlägget (hon tror att det är hon som har fotograferat och det får jag väl ta som en komplimang. Eller?).
Hoppas vi får ordning på sovtiderna snart för man behöver verkligen en timme eller två för sig själva på kvällen tycker jag.

Stor och varm kram och hoppas ni har fina mellandagar!
S.

19 kommentarer:

Karin i Villa Grå sa...

Tack snälla - nobelpriset i medicin går till dig nästa år! Att hota med whisky fick mig på benen, jag rusade skrikande ut ur rummet! ;-)

Maken har tålmodigt (han kanske är en tidsmästare?) försökt få mig att uppskatta "livets vatten" genom att dricka det en liten "pärla" i taget *ler* Det funkar inte. Hur mikroskopiskt små jag än ser till att de där pärlorna är smakar de vedervärdigt.

Det där med barn som är vakna sent känner jag SÅ VÄL igen! Just nu är det vår 11-årige son som är en nattuggla av hopplösa mått. Man behöver verkligen lite tid på egen hand, utan barn!

Kram, Karin - som är på benen igen, vettskrämd av tidsmästarinnans whiskyhot ;-)

Karin i Villa Grå sa...

Hi hi, han har bjudit mig på alla tänkbara sorter men jag är svårflörtad :-)

Jag klarar inte av nubbe heller, kanske jag ska tillägga. Vin, cider, öl och sliskiga likörer går alldeles utmärkt men all sprit vänder gärna och spottas ut!

Enligt maken är det nog så att en riktig Quinna dricker sin whisky och njuter av den *fniss* Jag kommer nog aldrig att nå ända dit!

Kram på dig!

me and alice sa...

Hej!
Tack för din fina kommentar.
Vad roligt du skriver. Man känner verkligen igen sig om alla tider man ska passa o allt man ska hinna, pust...
Gott Nytt År! önskar Susanne :0)

Goa sa...

Åh, vad jag skrattar...klart att du ska ta det som en komplimang..:)
Det är en riktigt fin bild...vackert arrangerat!
Jag flinar åt dina och Lataras små whiskey kurer...jag håller med dig, det är det enda som funkar..:) Love Whiskey!! Jag tycker absolut att ni ska komma hit...så kanske vi kan lära henne lite om livets bästa dryck!!
Sena barnakvällar...ja, du just nu har min åttaåring ätit en macka...jag menar...klockan är 00:04!! Ja tacka vet jag rutiner..:)
Massa kramar till dig, mysiga kvinna!

Wolf sa...

hallå...
Jo det är mycket eländigt med oss just nu, jag tänkte faktiskt igår att jag skulle "döda" viruset med ett finger ardbeg (från 1975) och banne mig så känner ag mig bättre, fast den här enormt jobbiga hostan skulle jag gärna vara utan. Att få min fru "Latara" att upskatta whisky har jag gett upp sedan länge, ändock har jag väl en c:a 15 olika sorter i mitt spritskåp. Hon förstår helt enkelt inte sig på det goda med whisky, fast det gör ingenting, för då får jag ha den för mig själv. *flinar*

Ha en jättetrevlig kväll, själv skall jag nu lägga mig i "fram stupa sidoläge" efter att ha satt upp socklar i vårt kök fast jag är sjuk.

Buyelibuy..

Wolf

Jag tackar ändå för din omtanke,

Hulda sa...

Takk for kommentar på bloggen min, det var koselig. :) Jeg har sett på din blogg nå, her var det mye fint. Så søt hund foreldrene dine har. :)

Lilla Blanka sa...

Åh det blev ju jättegulligt med hyacinten i koppen!
Kram
Mia
PS Jag tycker det låter som en ypperlig idé att åka med dig o Latara till Goa (Landamot) :) Se dialog på Goas sida hihi

Katarina sa...

Hej på dig:)
Vilken söt lite donna dina föräldrar har, vi har ju själva en liten cavalier, förstår att hon gärna sitter under barnens stolar...det kan ju ge utdelning:)

Vill Önska dig ett riktigt Gott nytt år !!
Kramar Katarina

Tingeltangel sa...

Du skriver så härligt, detär alltid lika rolgit att besöka din blogg. Önskar dig ett riktigt Gott ny år. Med lite mer tid...

"M" sa...

Hihi, ja det blir lätt så med sovtiderna när man är långledig....men inte här inte....min 4-åring vaknade kvart i fem i morse...det är lögn att ändra hennes tider, ändå somna hon halv nio....hopplöst

Evelinas hus sa...

Vad gullig du är som nämner mig :).
Söt liten vovve ni har. Ibland önskar jag att vi hade hund när lillan sitter och kastar mat på golvet.
Men lite skönt är det att dom små liven sover lite längre på morgonen.
Hoppas du får en trevlig nyårsafton.
Kramis Caroline

Anonym sa...

Vilken tjusig dam du visar upp.
Julhelgen brukar de bli lite upp och ner med tiderna. Vår dotter och hennes kille går i säng när vi stiger upp.Imorse vaknade jag vid fyra och gick upp då hade det just lagat mat.Så det verkar som det blir värre ju äldre de blir hi hi...
Det är mysigt att gå ut i lagårn det råder en mycket rofylld tillvaro där.Tack för din varma kommentar
Kram ewa

Ann-Catrin sa...

det var en underbart söt vovve..förstår att han är en favorit.. ja visst är det fint med hyacinter i kaffekoppar..dte har jag oxå haft..men nu har den vissnat och jag bytte ut den mot en lite murgröna.
Kram o gott nytt år A-C

Anonym sa...

Vovven är då för söt! Saknar vår Santos - första julen på 15 år utan honom...
Nyårskramar!

ChatrinesLiving sa...

Så koselig liten vovve!:) Sjønner godt han er husets favoritt:)
Ønsker deg en flott nyttårs-feiring:) Å Godt Nytt År til deg og dine!
Klem fra chatrine:)

Snäckornas sjö sa...

Lilla, söta, vackra Lina!!!! Ååååhhhh...hon är såååå fin!!! Matglad, säger du? Vår vägrar nästan allt, förutom leverpastej...det slukar hon. Vi har provat med allt. Hon äter om man tar upp det i handen och ger henne (men det är ju inte så bra...).

Önskar dig och de dina ett riktigt gott nytt år! Vi ses 2008!

Kramar

PS. Wilma hälsar också. DS.

Radhusdrömmar sa...

Stor nyårskram!!!!!!!!! Första nyåret på länge som vi inte firar tillsammans ju.... snyft!

Solsjö - Under en vind sa...

Dygnsrytmen är verkligen upp och ner efetr två veckor med julledighet! Imrogon ska vi tillbaka till verkligheten igen...suck....
Hoppas att du haft en mysig afton! God fortsättning! Kram!

Cecilia N sa...

Oj! Inte choklad till hunden! Det är giftigt!