1 augusti 2008

mitt lilla Gotland - och kändisspaning på bonnauktion

Hallå där!


Vi bodde så mysigt under Gotlandssemestern! Tidigare år har vi hyrt hus med ganska intressanta inredningsval, om jag uttrycker mig så. (En brummande frysbox från en butik, med skjutlock i glas, glassbilder och allt, knallorange väggar - och träpanel i all ära, men inne i duschen?)
Så i år blev vi glatt överraskade - kökssoffa och gammalt fint slagbord målat i brutet vitt, trägolv och en stor välkomnande bukett på bordet när vi kom fram!


En härlig gammal hästvagn hade vi alldeles utanför knuten. Snygg även som blomkruka! :-)








En detaljbild från Lauters på Fårö, ett otroligt mysigt ställe med café, bar, och butik. Rekommenderas varmt!

Frukostbröd och goda fikabullar är viktigt på semestern! I år tyckte vi att bageriet Sylvis Döttrar kändes något överreklamerat, trots långa köer dit. 50 balubas för en Gotlandslimpa, vad ger ni mig för det? Då gillade vi stenugnsbageriet i Rute (också norra Gotland) bättre!
(Fast Sylvis döttrars mommakakor med solrosfrön är fortfarande oslagbara, receptet finns bland de första inläggen på min blogg!)


Förresten gjorde jag en lite oväntad kändisspaning på en riktig bonnauktion i de halländska skogarna tidigare på semestern: Jonas Hassen Khemiri med sällskap trotsade spöregnet på visningen. Pluspoäng till honom för det! (Själva hade vi glömt paraplyerna och fick ge upp rätt omgående, håhåjaja.)

Det kan bli några fler Gotlandsbilder framöver tror jag...
Ta hand om er govänner!
stor kram
Susanne

22 kommentarer:

Kamomilla sa...

Det är nog en dröm jag har... att en dag få besöka gotland. Så vackert ni bodde och det var ju en härlig överraskning med tanke på hur det var förra gången då. Jag vill jättegärna se mera bilder!!!

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Va kul att du hittade till min blogg :o) Just nu står den lite still i väntan och sommarvärmen men jag hoppas på att det blir ändring snart (längtar). Tack för lycka tillet, nu ska jag kolla vidare på din blogg :o) Kram Petronella

Annas skattkammare sa...

Visst är Gotland underbart och det ser ut som ni fick tag på en riktig pärla! Ser super-mysigt ut! Så synd att vi inte visste om det stället när vi åkte på Fårö förra sommaren, men jag har släkt på Gotland så det blir nog besök dit snart igen. Tack för tipset! Ha det gott! Kram /Anna

Anonym sa...

Ja man åker på vinst och förlust ibland när man bokar boende. Min syster hyrde en husvagn( som stod på en camping istället för en stuga) en gång som skulle vara fullt utrustad. Det fanns inte porslin eller bestik så alla kunde äta samtidigt. Kylskåpet va också urfunktion. Efter många och långa diskussioner fick dom låna ett annat kylskåp att ställa utanför;(
Men ni verkar fått en vinstlott denna gång.
MVH smillasplats.blogg.se

Tina sa...

Härligt med Gotlands bilder...jag väntar på fler... Underbart ställe! Kram Tina

Anonym sa...

hej gumman!! åååh förlåt. jag försökte skicka meddelanden till alla som jag haft kontakt med, om mitt adressbyte :) men det måste blitt fel i tankeverkstaden.. ville att bloggen skulle ha samma adress som namn för att i det långa loppet göra det enklare..

vad underbart ni verkar ha haft det på gotland :) skulle gärna åka dit jag med.. men vi har iaf haft det gott i gbg, och nu väntar vi spänt på att få börja renoveringen av köket här hemma..

stor kram sara

Mamma C sa...

Så fint ni bodde, ja Gotland är så vackert. Ska bli kul att få se mera bilder senare.
Kram mamma c

My Lovely Things sa...

åh så mysigt ni bodde..så vackert på hästkärran..
kram anna

MiaMaria sa...

Hej!

Vilket härligt boende ni haft och härliga Gotlandsbilder!

HA´en bra LÖrdag!
MiaMaria

Karin i Villa Grå sa...

Fin stuga och vackra bilder! Men du, vem är den där kändisen..? Jag har ingen aning (tror jag). Är lite bakom, bor ju på landet ;-)

Kram!

Karin

svartataket sa...

Jag älskar Gotland! Men nu blir det inte av att man åker dit så ofta! Så fina bilder du visar!
Trevlig helg!

ColonialEast sa...

Vad härligt med Gotland! Vi tänker åka dit nästa sommar. Håller med om att systrarnas bageri är överreklamerat. Jag förstod inte riktigt grejen när jag var där för några år sedan. Kram från mig!

IKT i min vardag sa...

Gotland...vilket drömställe! Jag vill dit någon dag! Vilket mysigt boende ni hade och så gulligt med blommor på bordet. Vilket välkomnande.

Kolla på När&Fjärran när Leila åkte runt på scooter på Gotland. Hon var i det där mysiga bageriet.

Kram

Anonym sa...

Men kära nån min vän! Vilka ljuuuuvliga bilder! Jag bara njuteer.

Det var så länge sedan jag var på Gotland, då jag var tonåring så jag och gubben pratade om att vi måste nog hyra något där nästa år, nu blir man ju bara mer övertygad efter dina bilder och tips

Kram Lena

Smultronstället sa...

Å så fina bilder från Gotland.

Ha en bra vecka
Kram M

Anonym sa...

Hejsan,
Funderar på att åka till Gotland nästa sommar. Har sagt det i flera år nu. Men i år ska jag boka stuga tidigt tänkte jag. Har du tips om vart jag vänder mig för stuga eller boende. Menar du har ju testat och vet lite mera.
Är ofta in på din fina blogg.

Ha det gott

Jessica

Kannor och karaffer sa...

Åh vad skoj att läsa om Gotland -snart drar vi dit på medeltidsveckan...längtar så.

Ska läsa lite mer hos dig sen - nu har åskan börjat dundra så det är bäst att stänga ner datorn för ikväll....

Ha det gott!
Ann

hem ljuva hem- helena sa...

Åh, vad fina Gotlandsbilder du med visar! (Ni bodde också väldigt fint och mysigt ser jag).
Nästa gång vi besöker ön måste vi definitivt hinna med Fårö också!!
Kramar från Helena

Lina sa...

Hej!
Hoppas allt är bra med dig! Läser på bloggen om din Gotlands semester! De låter som ni haft en toppen semester! jag drömmer om att åka dit igen! Var där som liten, men de är många år sen nu!

Jag är tillbaka i verkligheten igen efter 4 härliga lediga veckor!

Må så gott & ha en bra vecka!
Kram, Lina

Smultronstället sa...

Hej igen

Jo visst kan jag tala om var jag hittat gnuggisarna.
Majsans (chabbychick)butik: Lavendel och Romantik Borlänge och Mig och Alice i Säter. De kan säkert skicka till dig om du vill ha, priset är ca 100 kr.
De e ju så fina att man skulle kunna ha dem lite varstans tycker jag.

Hoppas du lyckas få tag på dem.
Kram M

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Underbara Gotland !
Måste ta mig dit någon gång , cyklade där en vecka i min ungdom och tältade , vill minnas att det regnade i en vecka ;-)
Vilka fina bilder du visar !!
Hoppas sommaren varit fin för övrigt !
KramLotta

Lilla huset på prärien sa...

Heeej - vilka underbara bilder. Får jag lov att fråga om namn + adress till vart ni bodde. Jag vill gärna åka till Gotland och det verkade ju vara fint där tycker jag! Och det där bageriet bara måste jag besöka. Så härligt :)

Hälsningar Jenny