1 september 2011

snabb som en kobra i butiken

Hej i september!
I Visby finns en mysig butik med både gammalt och nytt i inredningsväg, Akantus. Den är nästan oemotståndlig! I somras hade de så himmelens fina ljuslyktor där.


Först gick vi förbi och bara spanade in dem. Sedan, sista dagen i Visby när färjan skulle gå hemåt igen, var vi tillbaka och skulle köpa två stycken. Då fanns det just bara två kvar på hyllan, och dessutom stod det redan ett par och fingrade på dem! Hjälp!
Så fort de hade ställt ifrån sig dem och rört sig typ en meter bort var jag framme och högg bägge två. Snabb som en spottkobra.
Den ena var en aning bucklig så då fick vi rabatt på den. Wihooo!

Tanken är att göra om dem till sänglampor så småningom. Jag har aldrig testat att göra en egen lampa men man kan ju få tips i elaffären. Jag tänker mig att de skulle ge ett fint milt sken.
(Sen tänker jag mig även att man skulle måla om hela sovrummet, slänga ut den fula sängramen från Ikea, köpa nya påslakan och fixa sängborden, för att bättre matcha lamporna liksom. Dessa planer har jag ännu inte luftat helt öppet får jag väl erkänna.)

Men än så länge är de så fina till vanliga blockljus. En hänger här under trappan. Förut hängde det ett par lyktor i fattigmanssilver här, men jag har faktiskt - det trodde jag inte - tröttnat rätt rejält på fattigmanssilver.

Idag är jag hemma från jobbet och snorar. Men det känns att det hjälper att vila, imorgon är jag nog piggare igen.
En stor septemberkram!

Susanne

8 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Vilka härliga lampor!
Hur är det man nu säger "i krig och kärlek och lampor är allting tillåtet"? Eller hur var det den gick nu igen?

Men jag förstår att du är nöjd!!!
Krya på dig!
Kram Anna

Susie på Stjärnarve sa...

Ja du, det finns massor av kul affärer med massor av kul grejor här på Gotland. så gillar man inredning - vilket man naturligtvis gör - så är det rätt plats att shoppa på.
Trevligt att du gillade min blogg - jag får säga det samma. Ja, alltså att jag gillar din så om du inte har något emot det lägger jag in dig som bloggvän!?

Vitt hus med svarta knutar sa...

Just det...snorar...var kommer allt ifrån?? Nu är det slut på toa-, hushålls- och näsdukspapper...!

Meen vilka fina lyktor! Jag ler när du beskriver kobra-attacken, jag har gjort detsamma många gånger. Ibland när jag står och tittar på någon som fingrar på just den där grejen som jag vill ha, så säger jag tyst "ställ ner den", "ställ ner den"...och hoppas förstås att jag inte säger det högt=)

Ha en fin fredag!
Kram,
Regina

Eleonore sa...

Vilken vacker lykta :D

Johanna Stålros sa...

Jättesnygg!!!
Kul att du vill avra med i min utlottning! Det har varit strul har jag fått arga mail om att det inte går att lägga till sig som följare, men jag tror att det gör det nu. Och att texten har hoppat, jag ber om ursäkt, men har ingen aning om varför;(. Lycka till hör av dig om det strular för dig oxå. Kram Johanna

mammaxtre sa...

Ibland måste man vara snabb som en kobra för att få det man vill ha
:-)

Att vila sig frisk, det är det bästa.

Ha det fint

Johanna Stålros sa...

Hej igen, så konstigt för jag kan ju klicka både som inloggad och när jag inte är det, får du inte upp något? jag får upp, antingen direkt följ eller så kan jag logga in med mitt googelkonto eller min yahoomail.....Kram

Vardagstugg sa...

Väldigt fina! =)

Trevlig helg!
Annelie