14 september 2011

en rysk tant på halsen

Fialotta och jag  hittade så roliga pärlor i en butik i Bryssel i våras, Atchoum (jag tror det betyder "attjo" eller kanske "prosit"?).
De små minibabushkorna var söta. Vi har gjort halsband med enkla läderremmar från Panduro.


De där bjällrorna i pastellfärger kunde jag inte låta bli, men man blir nog inte så poppis med ett sådant halsband på kontoret... de är små, men de pinglar rätt bra.
Gul resårtråd hade vi hemma, också från Panduro. Den passade bra till emalj- och glaspärlor i turkost.

Tack alla snälla goa vänner för era fina ord, jag blir alldeles varm i hjärtat. Kloka som ugglor är ni, men det visste jag redan innan. En riktig go varm kram till er!
Vi höstmyser här hemma, jag försöker att inte vara så stressad utan njuta mer av familjevardagen, även om vi är trötta och har bråttom på morgnarna till exempel. (Resultatet varierar väl, men jag ska öva mig :-)

Nu är höstens första äppelkaka bakad. Men vad snopna vi blev jag och Fialotta när vi skulle gå ut och plocka några äpplen till kakan - det fanns ju nästan inga äpplen alls på hela trädet! Ja där stod vi och glodde. Inget äppelår för oss, kan man säga. Tur det finns äpplen i affären.

Ta hand om er - en stor höstkram
Susanne

9 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Så fina halsband ni har gjort!!!
Kram Anna

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Susanne!
Hur snygga som helst.
Älskar såna där babuschkadockor,lillskruttan har på overallen,jag har ett silverarmband,men såna söta bwerlocker har jag inte sett.
Ha en finfin dag.
Kram Anette

Älskade pion sa...

Fina halsband ni gör,läckert.;)Ha en skön dag.Kramar Ulrika

Jgabriellah sa...

Härliga halsband i härliga färger :)

Idag ska jag oxå försöka få till en äppelpaj. Gott och mysigt. Ska försöka höststäda och få in lite mys här hemma. Jag älskar hösten och den klara höga luft vi har då. Men en ständig huvudvärk bromsar allt just nu. Ska ta mig till en doktor men har inte orken ens till det.

Nu ligger jag i sängen med min snarkande kisse bebis och försöker vila lite.

Ha en underbar höst. Jag fortsätter njuta av din härligt mysiga blogg.

KRam <3

Photo by Maria sa...

Babuschkorna var ju för söta..

Kan tänka att pinglorna inte skulle bli så populära på jobbet, jag håller ju på att bli knäpp ibland på katten här hemma som har ett halsband med pingla så jag förstår ;)

Kram Mia

Malin - Carlssonkarlsson.blogg.se sa...

Så söta Babuschkorna är!!!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så mycket fint ni har skapat och vilken tur att du hittade så fina berlocker. Pinglorna kan ju passa i andra sammanhang än på jobbet;-)

Ha en fin kväll!
Kram,
Regina

Mamma C sa...

Vilka härliga färger på gummorna och armbanden. Färger som gör en på ett glatt humör.
Våra äpplen är slut nu oxå på träden. Så vill man baka något blir det köpe äpplen.
Kram Mamma C

Inka sa...

Hej, Susanne!

Otroligt söta och roliga pärlor. Kollade in ditt förra inlägg också och tycker att äpple-ljusstakarna blev så fina. Tänkte på om det skulle funka on man lackar äpllena först...undrar om de skulle hålla då. Vad tror du...ska nog testa. Men de kanske ruttnar inifrån ändå. Jättefint och höstligt i alla fall.

Kram Inka