18 september 2007

dagens blomstertips

Hur man lyckas med sin phalaenopsisorkidé. Det är faktiskt jättelätt!
Man går och köper en konstgjord och trycker ner i blomkrukan där den riktiga växer (i mitt fall är växten inte ens en orkidé, tror jag. Den har aldrig blommat.). Sen är det klart!Annars är jag ingen älskare av konstgjorda blommor direkt, detta är den enda i hela huset.

Just nu håller jag på att längta ihjäl mig efter vår semestervecka som börjar snart, då ska vi mysa med ungarna i den spanska höstsolen. Vilka godingar man har. Ibland blir vardagen för mycket för att man ska hinna njuta av barnen ordentligt. Det ska jag försöka bli bättre på.

En riktigt god (var-)dag önskar jag dig som läser det här.

8 kommentarer:

Ewa sa...

Å vilket tips! *L* Jag har en som numera bara är grön och fin... Fick den av min son på en morsdag, men den har inte blommat sedan dess. Har inte velat kasta bort den efetrsom den är fin iaf, och hopppet finns ju där.
Spanien... Hur låter inte det?! Hade själv tänkt åka dit för att fira min 40-års dag i oktober. Fick låna min kusins lägenhet i Marbella och allt, men pengarna räcker inte... Trist!
Ja ja, vad är väl en bal på slottet. Får bli en annan gång, kanske.
Nu ska jag strax iväg och jobba. Ha det gott.

Kram
Ewa

Tingeltangel sa...

Det var ett handfast och bra tips... Jag har hört att orkidéer blommar när de tror att de skall dö. Men det måste vara en myt för närmare döden än mina orkidéer kan man knappast komma och de vill aldrig blomma om. Undrar hur länge jag skulle klara en konstgjord...

Tidsmästarinnan sa...

det går nog bra! man kan rycka upp den då och då och vifta lite på blommorna så att dammet yr av... men det är väl den enda behandlingen som krävs!
:-)

Anna i den vita soffan sa...

Åh, jag vill också njuta Spanien i höstsol! Mina två orkidéer har båda precis tappat alla sina blommor men jag tänkte försöka vänta tappert och hoppas att de kommer igen. Annars är det här en riktigt fin krukväxtperiod, tycker jag. Älskar cyklamen, de har samma graciösa stil som orkidéer! Kram Anna

Klara sa...

Spanien - det låter något det! Vill till solen jag också... suck. Får väl hoppas på massor av ljuvliga foton från er resa här på bloggen så småningom. :) Ha det bäst!

Snäckornas sjö sa...

Jag är inte ett dugg avundsjuk på dig som ska åka till Spanien...neeeej då inte alls (ser ut som Pinocchio just nu)! Hoppas du får det riktigt härligt i solen och värmen.

linnea-maria sa...

Jag blir så glad över sådana här tips :)
/linnea-maria

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Ja, Åhléns har konstgjorda som jag tycker ser riktigt verkliga ut! Så jag har funderat på ett par sådana!!:-)

Susanne