20 januari 2008

det var ju ingen vas ju

Jag har fyndat en rolig vas för 20 kronor på loppis.

På en liten etikett (som jag har fått lära mig hemifrån att man a-l-d-r-i-g får diska bort) står det "Gullaskruf Sweden". Jag kikade på Wikipedia, det är tydligen ett småländskt glasbruk som fanns mellan 1927 och 1983.


Men det är bara det att det här inte är någon vas egentligen.
Kan du gissa vad det är? (Eller är det bara jag som inte var stensäker på den korrekta användningen av en sådan här pjäs?)


(Anemonerna har ju nästan päls!)

En fråga till: ska det någonsin bli ljusare? Va va va?
Nu är jag trött på att ständigt fotografera i elbelysning. Bah.

Till sist: att gå på loppis med en tvååring i sällskap kan vara väldigt roligt, men banne mig om jag inte badade i svett när vi till slut hade lyckats ta oss igenom glas- och porslinsavdelningen utan att ställa till alltför stor skandal! (Men det var ju rätt bra för min tendens att stå och vela och fundera, nej bara hugg grejorna snabbt som attan och betala, med ett öga på det tvååriga sällskapet hela tiden.)

En fin start på veckan (och mycket solljus!) önskar jag dig!
Kram
S.

13 kommentarer:

envilsenloppa sa...

Vilken häftigt , "vas" ! Men vad det kallas ... ingen aning ! Jättefina bilder !
Kram/Lotta

Tina sa...

Så fina bilder på några av mina absoluta favoritblommor...näst efter tulpaner förstås...i den vackra vasen som jag tror är en skål att servera skaldjur i...med is i mitten liksom...vild gissning men ändå!!

Ljusare, nja inte verkar det som om det blir det de närmaste månaderna...om det nånsin blir det. Sommaren vi hade 2007 var ju inte direkt ljus den heller...men med positivt tänkande så tar man sig igenom det mesta, eller hur?!

En tvååring på loppis...ja jag hade nog helst inte tagit med min tvååring det är ett som är säkert!!

Kram på dig och ha en riktigt bra dag! Och du...lämna rätta svaret snabbt, jag är nyfiken!!

//Tina

Tina sa...

Uppdatering av mitt förra inlägg...solen lyser som adrig förr just nu i Värnamo!!Visserligen hänger regnmolnen tunga...men solen lyser faktiskt!

Kram på dej!

MiaMaria sa...

Nu blir man ju nyfiken såg en sådan på loppis häromdagen vad kan det vara tro???????????????

Miamaria

Nostalgi och romantik sa...

Jag tror att det är en skål att ha räkor/skaldjur i! Tror jag sett en sådan någonstans... Sen har man is i mitten...men det går ju lika bra att ha blommor i...det ser vi ju här!
Kram
Marie

Wolf sa...

Halloj,

Njae Van Morrison är inget som lyssnas på här, vet faktiskt inte en låt med honom/dem.. men du kanske kan tips om någon låt så kan man ju alltid lyssna och se vad det är för något.

Ha en grym dag,

kram
Wolf

ALEGNI sa...

tack för kommentaren på min blogg :)
jag tror också att det är en skaldjursskål du fått tag på. tänk att folk säljer bort sådana saker!
vi har snö på marken idag, så det känns faktiskt en hel del ljusare här uppe.
ha en finfin vecka du med!

Välkommen till Mariehill sa...

Hall där
Kul att du lämnade ett avtryck på MIN blogg. Jag blir så där löjligt barnsligt glad när nån skriver hej... MEN det bästa av allt var ju att då hittade jag ju till DIG!
Mysigt att tassa runt här hos dig, mycket som inspererar.. Jag förstår vad du menar med det där med strutarna ;-) Har själv inte riktigt kommit ur garderoben hihihih, har gjort strutar men vågar inte riktigt ha dem framme än hahha. Så kan det var.
Trevlig vecka / Mariehill

Poppins sa...

Tack för visiten hos mig! Kul att hitta till din blogg. Blev så glad över de vackra färgerna på anemonerna. Lite färg i vintermörkret är som en vitaminkick!
Vet inte om det är en vas men tror som de andra att det kan vara för skaldjur. Men det går ju bra att ha blommor i den.

Under en vind sa...

Men den passar vädligt bra som vas!!! Jag har inte varit på loppis på läääänge...snart måste jag nog.....
Ha det gott, kram!

Änglahem sa...

När jag såg din lilla vas så tänkte jag att vad i hela fridens namn är det om inte en vas?
Läste sen vad Marie N&R trodde att det var och NU ser man ju lite mer funktionen. Har jag sett i nån tidning nååågon gång. Men varför inte som vas, hur ofta äter man räkor...?

Låter lätt svettigt med 2-åring på loppis...phuuu!

Kram
Ulrika

Lilla Blanka sa...

Jättefina blommor och superläcker vas..! Hmm vet inte vad det är tänkt att man skall ah den till, men jag tycker att den passade perfekt till blomvas :)
Kram
Mia

Anonym sa...

Vilket vackert glasföremål du köpt!! Jättefint och anemoner är ju bara sååå vackra!!
Blev riktigt nyfiken nu på vad din glasvas använts till:-) Men flera ser jag har nämnt att man ska ha skaldjur i den, hur som helst så passar den ju alldeles utmärkt som just en vas. Visst är det spännande med föremål som man inte riktigt vet vad de använts till. Att luska lite och fråga runt och till slut få ett svar på gåtan:-)
Ha en bra dag och kram från mig