9 januari 2008

vårblommor och lite snusk

Jag läste på Slottsträdgården Ulriksdals blogg om en ny trädgårdsmässa i Sollentuna i början på mars. Idag känns det som att jag skulle kunna gå och lägga mig under en filt och inte komma fram förrän det är dags för vår och trädgårdsmässor.
Möjligen skulle någon kunna locka fram mig med lite nötchoklad eller så.

Jag piggar upp mig med en lånad bild från Ulriksdal!

Har ni förresten provat Göteborgspostens snusktest?
Själv är jag tydligen "en renlig person men utan att gå till överdrift, och utan direkta smuts- eller bacillfobier". Det känns ju betryggande, för ibland tror jag allt att jag har lite bacillskräck ändå, särskilt nu i kräksjuketider. Och ibland om någon hostar på tunnelbanan så försöker jag hålla andan, eller till och med lite diskret blåsa ut luft, så att bacillerna ska blåsa bort från mig. Jag har än så länge inga vetenskapliga belägg för att det hjälper.

Här kommer i alla fall en garanterat bacillfri kram via sajberspejs till dig som läser detta!

S.

22 kommentarer:

Karin Krut sa...

Joohoorå, visst tänker man en gång, och ibland till och med två gånger innan man målar eller klipper... men jag brukar snabbt och brutalt stampa på dom tankarna så att dom ska lära sig veta hut och lära sig vem som bestämmer ;) Visst är det härligt när det sakta börjar krypa mot vår, med betoning på sakta ;)
Ha en skön dag
Karin

Klara sa...

"en renlig person men utan att gå till överdrift, och utan direkta smuts- eller bacillfobier" - blev det för min del också, känns betryggande ;)

När jag väl bestämt mig för målande eller klippande så gör jag det utan ånger, pang på bara...

Ha en härlig dag!

Lilla Blanka sa...

Hihi du är rolig du :) Locka fram med nötchoklad..hihi, ja jag är benägen om att hålla med dig, både vad gäller sovandet under filten och med nötchokladen :))
Kram
Mia "med lätt bacillskräck oxå"

latara sa...

Ugh! ;-)

Nu är det bra tungt; jag brukar inte påverkas särskilt mycket av vintermörkret men i år..! Ja jäklar vad knäpp man är som bor så långt norrut. Södra Tyskland skulle sitta fint :-)

Jag gjorde snusktestet och fick samma resultat som du. Såg på någon pratshow för en tid sedan en läkare som berättade att varje gång man spolar toaletten utan att först fälla ned locket, flyger 12 miljoner bakterier upp i luften. BLÄ! Apropå snusk *ler*

Kram, Karin

Madicken sa...

Hi,hi..känner igen din beskrivning av andningen i folkmängder...Just trevligt när någon hostar eller nyser precis bredvid dig.

Jag är tyvärr oftast för snabb att hugga i när jag ska klippa, måla, sy (?) och så, vilket ibland leder till att det blir alldeles galet- så inga bra råd från mig alltså;-)

Kram Gry

Wolf sa...

Hallo Tjejen

Det med att min dans skal offentliggöras på nätet är bara att glömma. Det kommer aldrig att ske... Jag tror att jags skulle dö av skam, förstår itne riktigt hur jag kunde utsätta mig för något liknande när man var ung. Fast jag får väl ursäkta mig med ungdomligt oförstånd. Fast det det är väl någon stackars tjej som fortfarande har min autograf kvar, det hände faktiskt att jag fick skriva sådana =)) Sedaan var det vanligt att när det var småbarn i publiken att jag fick sitta och leka med dem efteråt för de blev så rädda, de trodde verkligen att det var en robot med dödskalle i toppne, om jag skall ta det som en komplimang för att jag visste vad jag gjorde eller om jag såg så hemsk ut, låter jag vara osagt.

Boken är en bok om tyska militärer under II världskriget och det är korta biografier om dem (2 till 20)sidor per person) Totalt är det 58 "gubbar" jag har forskat om, och boken kommer till 99% bli publicerad via Historiska Media i Lund

Kram

Wolf

Radhusdrömmar sa...

Hej tjejen! Trädgårdsmässa kan vi väl gå på tillsammans? Jag fick samma svar som du på testet.
Ses på lunchen idag!

kram Jo

Under en vind sa...

Vi kör visst med samma tema tema idag, längtan efter vår, sommar och ljusare tider!
Snusktestet var inget jag "kände" till....men jag är nog ganska normal skulle jag tro....Kram och ha en bra dag!

Anonym sa...

Vilken härligt upplyftande bild som verkligen utstrålar vår och hopp om livet:-) Dessa vårblommor såsom pärlhyacinter och små påskliljor var precis vad jag behövde en regning och råkall dag som denna!! Är beredd att hålla med dig om det där med nötchokladen... Kanske en med daimbitar också går bra:-) Får nog köpa mig en sådan till kvällen.... Hihi det är beroendeframkallande på många vis att blogga:-):-)
Ska ta och göra det där "Snusktestet" i kväll också, bacillskräck har jag faktiskt en liten släng av och kräksjuka är jag paniskt rädd att råka ut för.... Ha en fortsatt bra dag och tack för en härlig vårinspirerande bild i senaste blogginlägget!!
Kram

"M" sa...

Haha det måste jag testa mej...

My lovely Things sa...

Roligt att du gillar min blogg. Jag blev inspirerad direkt när jag klev in i din blogg. Tänk vi har samma tanke. Du skriver i inlägget nedan att du vill sy en lampskärm. Och det har jag gått och funderat på .Men inte riktigt vet hur jag ska få till det. Du får gärna tipsa mig om hur du skulle göra.
Kram Anna

Kathys Home sa...

Hahaha, vad skönt att man kan kramas bacillfritt i syberspejs!!! Fast jag skulle nog vilja ha en kram på riktigt..skit i baseluskerna. Känner mig som jag har dragit täcket över huvudet faktiskt..är som i ide...väntar tills ljuset kommer tillbaka då åker täcket bort..ser också fram emot lite trädgårdsmässor...tänk att få börja pyssla lite i trädgården..hmmmm//kat

Ewa sa...

Tack snälla rara för skivorna och brevet som kom idag. NU vet jag två som kommer bli överlyckliga i morgon då de kommer från sin pappa. Och ja, en mamma också, som äntligen får se del 2.

Gjorde det där testet, och mitt svar blev: Du är en renlig person men utan att gå till överdrift. Du har inga direkta smuts- eller bacillfobier men du undviker gammal mat och ser helst att man hostar bortvänd med munnen i armvecket. Ibland tenderar du att dra renligheten till en nivå där du begränsar dig själv i din vardag, men du brukar kunna balansera ganska väl mellan renligt leverne och praktiken.

Tja, inte allt för illa.

I morgon åker iaf badkaret ut, äntligen, och snart så ska där stå en tvättmaskin och brumma. Underbart!

Nyss hemkommen från jobbet, och har världens huvudvärk. Haft så i några dagar nu. Urk! Är det ingen ände på eländet?! Lite TV, sen sängen. Jobbar fm i morgon.

Massor med kramar till dig min fina vän.
/Ewa

Ann-Catrin / finthemma sa...

Nej jag har inte gjort det där testet..men jag känner igen det där med tunnelbanan...alltid är det någon som hostar...och man vill ju absolut inte få i sig något äckligt...man håller andan helt enkelt..
Mysiga bilder du visar!!!
Hopp om en vår någon gång!!
Kram A-c

Evelinas hus sa...

Härlig bild! Brukar du också handla på Ulriksdal?
Kram Caroline

My lovely Things sa...

Ska i dag föröka mig på att göra en lampskärm av ett gammalt fint överlakan med vackert monogram. Återkommer om hur jag gjorde.
Ha det bra.
Anna

ALEGNI sa...

*tackar för kramen*
samma svar för mig i snusktestet, fast jag själv anser mig ha måttlig bacillskräck ;)
h. ingela

Anonym sa...

God förmiddag!
Vad gulligt att du vill länka till mig:-) Jag ska också sätta mig och försöka lägga upp länkar och länkar gärna tillbaka om jag får!!
Idag har vi blåst med stort B usch vilket väder, tur man sitter inne... Var tvungen att besöka Ulriksdals Slottträdgårds hemsida efter mitt besök här hos dig igår. Vilken fantastisk hemsida de har upptäckte jag, blev jättesugen på ett besök dit framåt vårkanten:-)
Ha en bra dag och en trevlig helg!!
Kram

My lovely Things sa...

nu har jag knåpat ihop en lampskärm. Titta in och se hur jag gjorde.
Kram Anna

My lovely Things sa...

min skärm äer oxå trattformad. jag vek tyget på mitten. Sydde en raksöm så att det blev en tunnel. Klippte ut en rundel. Veckade tyget och sydde fast rundel. Sen blev skärmen så pösig.
Lycka till Anna

chatrine sa...

I dag har jeg sett flere sommerbilder i bloggene, og som jeg ønsker meg sommer NÅ!!
Istedet er det kaldt og snø her...
Ønsker deg en fin helg!
Klem:)

SKATAN sa...

Åh rackarns...menade du baciller? Jag väntade på någonting riktigt smaskigt ;-)

Vi ses!