26 mars 2009

knåda med tårna?!

Hej i vårsolen,
Har du hittat danska Camilla Plums program "Bullar av Stål" på SVT? (Del 6 visas nu på måndag 19.30 i SVT2.)
Jag gillar det! Camilla Plum lär ut massor om bröd, sädesslag och olika sätt att baka - varför det blir så gott när man knådar degen med fötterna till exempel :-)


Och så verkar hon leva ett så otroligt skönt liv på sin gård på Själland. Hon traskar ut till sin man i gårdshuset/kvarnen och hämtar alldeles nymalet mjöl till brödet, åh, man drabbas riktigt av gröna vågen när man ser härligheten.


Själv bakade jag bullar med barnen i helgen och det var inte alls lika harmoniskt tyvärr... fast jag tror nog de hade uppskattat att knåda med fötterna! (Varför det ska bli så gott? Jo, Camilla säger att mjölksyrabakterier från tårna tydligen gör under för smaken, eller hur det nu var...)


(Alla bilder i detta inlägg lånade från nätet.)

Kram kram
Susanne

12 kommentarer:

Maria sa...

Ho ho ho, jeg har også hyldet Camilla, men fik bare set et par af programmerne. Hendes opskrifter ligger i øvrigt på nettet - et eller andet sted på dr.dk. Husker det ikke lige i farten.
Meeeen, tror nu nok jeg kan dy mig for at ælte dejen med tæerne... ha ha.

Klem Maria

rosenskära sa...

Okej... Tåbirabröd liksom - hur smaskens känns det? Not my cup of tea!

Har precis läst en mustig (du vet, det där ordet man anväder för något som egentligen är ganska snuskigt!) roman av Lily Prior "La Cucina", som jag hittade på loppis för 5 kr, hon kunde knåda hon!

Kram/Lena

Diverselådan! sa...

Såg programmet och jag tycker som du att det verkar vara en skön stämning hemma hos Camilla Plum. Och det kändes rätt OK och naturligt när man såg degen bli knådad av fötter, konstigt nog.
Kram! /Annette

Lilla huset på prärien sa...

Ha, ha - mannen min sade det för han hade sett det programmet. Låter lite suspekt... fast jag har sett ett par av programmen och måste säga att jag ÄLSKAR dem :))

Även det där programmet "Från trädgård till tallrik" är himla härligt!

Kram Jenny

Skomakartummen sa...

Ha ha... det skulle verkligen barnen gilla, knåda deg med fötterna... att det kommer lite ludd från stumporna med skulle bara höja smaken *fniss* Kram sari

Vintage sa...

Gud så mysigt det verkar! Kram Susanne

Anonym sa...

Isch va äckligt! Inte brödet allena...inte fötterna enbart....men ihop...Nä, jag knådar som Mormor gjorde - det känns tryggt!

Mvh/Sally

Kamomilla sa...

Knåda med tårna??? Hu då... Känns nog som en lite konstig tanke...

Mamma C sa...

Jag har inte sett något program av henne. Har helt enkelt missat det. Men knåda med tossingarna, njeeeäää det vet i sjutton.
Kram Mamma C

Lallis - liv och leverne sa...

Jag har missat de programmen. Det var ju lite synd tycker jag. Det låter lite konstigt. Eller ovanligt oväntat att knåda med tårna. Men innan man provat så vet man ju inte:)
Kram Lallis

Viola sa...

Nja...vet i katten om jag skulkle smaka detta brödet, men trampande vindruvor det intar jag, fniss...ha en skön fredag, kram

Petra C sa...

Njaeee... deg knådad med fötterna känns "fel" på något sätt :)