2 juni 2010

bästa rabarberkakan

Hej godingar,
här kommer min bästa rabarberkaka, som min pappas moster Brita brukade göra. Superenkel, och en riktig klassiker!


Britas bästa Rabarberkaka


2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
3 stjälkar färsk rabarber
pärlsocker
50 g smör

Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl. Häll smeten över ca tre rabarberstjälkar i tvåcentimetersbitar, i en smord och bröad form (jag brukar bröa med kokos, det blir saftigare). Häll 1 dl pärlsocker över.
Grädda i ugn, 175 grader, ca 35-40 minuter.
Hyvla över 50 g smör direkt när kakan kommer ur ugnen.

(Egentligen blir kakan normalt snyggare än på bilden här ovanför, jag upptäckte nämligen att vi hade fyra öppnade paket florsocker hemma, men inget pärlsocker alls. Så jag strödde på lite extra vanligt strösocker istället. Smaken blir ju densamma :-)

Kram

Susanne

18 kommentarer:

Hannis sa...

Vilken tortyr det är att gå på GI-diet och se denna kaka!
Men jag sparar receptet=))
För till midsommar ska jag frossa*skrattar*

Låter underbart gott!

Kram Hannis

Systrarna vitt sa...

Vad skönt att höra att fler gör som jag, byter ut och gör om lite när något fattas hihi. Den ser jättegod ut och verkar väldigt enkel att göra, sånt gillar jag:-).
Kram Liselott.

Anonym sa...

Tack för receptet, hade glömt det.
Dolly

Sussi sa...

Åh, man tackar! Jag vet aldrig vad jag ska göra med mina rabarber, mer än att följa hur dom växer och blir till gigantiska monster!
Så fort jag kommer hem ska jag ta kål på ett av monstren och se om jag kan förvandla det till din goda kaka!

Ha det!
Sussi

Maleviks Rosenträdgård sa...

En blogg med recept :)
Håkan

Dicksonska våningen sa...

Åhhh vad gott det ser ut! Jag har också ett ärvt recept på rabarberpaj som jag brukar använda. Det kommer från min gamlamormor. Det får nog bli en paj snart - din såg jättegod ut!

Kram Annika

Kamomilla sa...

Mums, jag skickar receptet vidare till bagaren i familjen, gubben min!

Stämningsfullt sa...

Mums så gott! Perfekt då vi nyligen fick rabarber av svärmor. Tack för tipset!

Graadskan sa...

Skoj med nytt rabarberrecept! Tack!

Kram Camilla

signerat 71 sa...

Hej och tack för ett nytt recept - ser så gott ut och jag gillar allt som heter enkelt:)
Kram J

Annas skattkammare sa...

Låter mums!
Kram /Anna

Louice sa...

Super mysig blogg och åhh den rabarberkakan måste jag prova =)

Nordingården sa...

Mmmm.. Brittas kaka både såg och lät god!!!

En trevlig nationalhelg önskas från Nordingården

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad gott! Jag stod precis här innan och tänkte att jag ska göra någonting med rabarber imorgon. Vi har så mycket rabarber och man vill ju ta hand om dem... :)

Tack för tipset!

Kram Jenny

kardemumma sa...

Hihi låter som mitt skafferi! Kakan såg ljuvligt god ut! Måste testas. Det är bäst att njuta av färsk rabarber nu. Tävling hos mig nu!
Ha en skön helg!
Kram Carina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack för ett mumsigt recept! Jag har mängder med Rabarber och det behövs verkligen många recept för att få en variation.

Ha en trevlig helg!
Kram,
Regina

Engelska Villan sa...

Mumsfilibaba! Säger jag. Jag ääääälskar rabarber!! :)
Hoppas vi syns i Smögen i år :)
Kram Anna

Dicksonska våningen sa...

Idag har jag faktiskt torkat händerna på handduken. Det kändes bättre efter första gången jag använt den :)
Brukar alltid säga till mamma att hon måste använda saker också! Man blir tydligen, precis som mamma :)

Ha det bäst!
Kram Annika