13 januari 2008

En bekännelse

Det var i somras som jag först upptäckte alla härliga och inredningsbloggar. Vilken enorm källa till inspiration!
Och genom att kika in på dessa bloggar började jag själv snabbt bli lite "dansk-franskt"-frälst. Ja ni vet, vitt, gammeldags, skavt och lite romantiskt...

Men. En sak som jag minns att jag tyckte var att det där med att dekorera hemmet med strutar och madonnor var lite - ja, knasigt nästan. "Strutar, njaeeej, det är inte riktigt min smak faktiskt. Ska det föreställa glasstrutar, eller? Och madonnor, hallå! Nästan lite småprilligt."

Jag står upp och erkänner detta idag. Det var då det. Och se nu vad jag själv har ramlat i för träsk - jo, strutträsket.


Mina allra första trevande försök till strutar som dekorationer. Krukan i fattigmanssilver köpte jag innan jul på Fridas Gård. Jag har planterat sköldpaddstuva och murgröna i den. (Man kan skymta vårt soffbord som nog kommer att bytas ut eller målas snart, och soffhörnan med den chokladbruna lädersoffan som hela familjen bor i om kvällarna.)

Jag får helt enkelt ta tillbaka allt jag tyckte i somras och nu hävda motsatsen. :-)


Jahapp, så då väntar jag bara på att den första madonnan ska göra entré här hemma då.
(Fast det dröjer nog om herrn i huset får välja, misstänker jag.)

Kram!
S.

25 kommentarer:

ChatrinesLiving sa...

Ja det er lett å rive seg med når det er så mange fine blogger:)
Kremmer-husene dine var bare SÅ fine!!
Ha en fin søndag!
Klem:)

Lilla Blanka sa...

Hihi, ja man blir inspirerad av andra och ändrar sig... :)
Jag förstod inte heller riktigt det där med strutar..men det slutade ju med att jag gjorde julgransstrutar för fullt här innan jul ;)
Kram vännen, ha en bra söndag!
Mia
Ps dina strutar är supersnygga!

Hem och Lycka sa...

*fniss* ja, det är farligt att läsa bloggar, man blir ju inspirerad! ;-) kram!

Kamomilla sa...

Det smittar av sig vill jag lova. jag drabbades av strutflugan strax före jul också, när jag insåg att mina plastiga julgransdekorationer inte skulle passa i vårt nya hem...

Härligt med sån inspiration man får härifrån!

Ann-Catrin sa...

Ja visst blir man inspireread av alla vackra bloggar.. och nu blev jag inspirerad av dina underbar strutar... vad duktig du är!
kramar A-C

Anonym sa...

Den som inte tror att människan är påverkbar kan slänga sig i väggen.
Tack vare bloggen så fick jag tillbaka lusten för hemmet igen. När vi hade nyflyttat in i huset 1983 så var det ett av mina största intresse,Men sedan blev livet så mycke annat att hemmet fick vara "vilande"under många år.
Men några strutar har ännu inte kommit hem till mig.
Kram ewa

linnea-maria sa...

Hej
Joo jag har också lagt in en bekännelse eller rättare sagt en kärleksförklaring till den slitna lantstilen. Jag har inte så många strutar framme men julstruten från Jeanne dÁrc ligger kvar framme. Jag har också fått inspirationen från bloggvärlden /linnea-maria

Karin i Villa Grå sa...

*lol*

Jag förstod inte heller grejen med strutar förrän de började dyka upp ÖVERALLT, i alla bloggar, när jueln närmade sig. Speciellt en strut av Vita Ranunkler föll mig i smaken och jag lyckades tjata så mycket att hon skickade en till mig! *glad*

Men madonnor..? Njaee... Vi har huset fullt av buddhor och det känns inte riktigt som att madonnor passar in. Däremot är de hur fina som helst på bild.

Kram, Karin

Snäckornas sjö sa...

Snygga strutar ;-)

Förstår vad du menar! Nu är man fast i träsket (och inte vill jag ta mig ur det heller!). Gjorde också några strutar före jul, men de blev så anskrämliga så jag eldade upp dem ;-) Jaja, man kan inte lyckas jämt!

Tingeltangel sa...

Ja visst är det inspirerande att titta på allt vackert andra skapar. Själv har jag varken strutar eller madonnor men tycker det är så fint att se dem hos andra.

Solsjö - Under en vind sa...

Visst påverkas man och ändrar smak då man ser det hos andra och inspireras!! Strutar finns här hemma och även ett par madonnor....jag var som du mycket skeptisk! Men efter ett besök i Sacre coeur kyrkan i Paris i oktober så följde min första madonna med mig hem!! Då kändes den så rätt, och köptes ju dessutom på plats! Snart kanske en finns hos dig också! ha en bra dag! Kram!

Stina sa...

Superfint du vännen. :-) Puss

Anonym sa...

Jag hade samma problem med madonnorna, men en liten diskret betongmadonna (se där ett ord jag aldrig trodde jag skulle skriva) från Ambiance funderar jag starkt på att köpa i alla fall. Snygga strutar!

Skatan sa...

Ha-ha! Ja du, det har nog smygit in en del "nymodigheter" hos mig med som annars aldrig skulle ha funnit sin väg dit : )

Vi ses!

Gry sa...

Visst blir man påverkad!! Själv hade jag både madonna och kors här hemma innan jag började blogga, men det är skönt att se hur vanligt det är, att jag faktiskt inte är nåt freak!!

Jag handlar också på Fridas Gård i bland, tycker det finns så mycket fint där!

Ha en fortsatt fin kväll!

/kram Gry

Mitt hem är min borg sa...

Välkommen ner i strut träsket.. Ha ha.. De ser jätte fina ut..
Visst e det konstigt hur man ändrar sig..
Kram Linda!!

Unknown sa...

Hhihii, ja visst är den stilen helt underbar!!!
Kram Petra

alegni sa...

jag har aldrig stuckit under stol med att jag är lättpåverkbar, även av tv-reklam. men det måste man ju vara, tänk vad tråkigt det vore om hemmet såg lika ut från år till år!
enkla, fina strutar. jag gillar dem skarpt!

Anonym sa...

Vad kul att höra att vi har en "liknande story" för jag upptäckte också alla fantastiska inredningsbloggar på allvar i somras:-) Sedan var jag fast i "bloggträsket" och "måste" kolla i stort sett varje dag hos mina favoriter vad som hänt sedan sist. Det värsta är nog att favoriterna blir allt fler och fler, är nästan rädd att man blir sittandes fastklistrad vid datorn för att inte missa något snart:-)

Madonnor ja, jag tyckte också som du tills jag gjorde en tvärvändning och kände att hemmet verkligen inte skulle klara sig utan en Madonna eller två... De är ju så vackra, en vild jakt började på en lämplig Madonna som skulle ha det rätta utseendet... Men ack nej, hon har fortfarande inte behagat dyka upp någonstans. Så hemmet är ännu tomt på Madonnor fast jag älskar dem och njuter av att titta på dem hos andra via bloggarna!!
Läste om din man och att han nog inte sååå gärna ser en sådan hos er:-) Då tänkte jag på min väninna som har samma intresse för inredning som vi och vad en gammal dam med antikaffär sa till henne när hon skulle handla ett prydnadsföremål och tänkte rådfråga maken... Tanten sa då att skulle hon bry sig om vad mannen i huset ville ha för prydnadssaker,ja då blev det inte mycket köpt;-)
Nu tror jag verkligen inte det stämmer in till 100% men vissa saker jag skaffar nog anses vara en smula onödiga och opraktiska av särbon:-) Fast han uppskattar ändå ett vackert hem och talar ofta om för mig att det är mysigt och fint hos mig!! Gulligt!!

Dina strutar är jättefina, nu ska jag nog tillverka några snart igen. Gjorde av notpapper till jul med änglar på, nu vill jag ha lite mer vårlika strutar. Det är så fint och dina gav mig lite nya ideér om utseende på de jag ska "sno ihop"!!

Ha en bra dag och hoppas du finner en fin Madonna framöver i vår!!

Kram

.:Klara:. sa...

Det där med strutar, kors och madonnor lär jag aldrig fatta. Strutar att hänga i julgranen har ungarna o jag tillverkat varje år så länge de var små... men att lägga dem överallt... njae inte än iaf ;)
Men det är jätteroligt att titta på dem på bloggarna. Jättefina strutar du gjort!

Du får klämma in lite TV-tid och sätta dig med ett handarbete. Enda sättet att lära sig är att göra... Lycka till!
Kramar från Klara

sagolikflora sa...

Gu du är rolig. Jag sitter här och småler. Strutarna som exponerades lite varstans, blev jag oxå lite så där, vad ska man med dom till...
Men jag har gjort massor med strutar efter det. Och upptäckt att man kan ha dom året runt ocm man gör med rätt motiv. En av mina största strutar hängar tex på vitrinskåpsnyckeln. Jag tycker det är lite fint. Och madonnor....Den som jag köpte från jeanne d arc är så fin. Den måste du se. Dina strutar du gjort va super söta med liten pärla på, dom gillar jag jätte mycket. Va pysslig du varit!
Kram Caroline (självklart får du länka mig, jag har länkat dig)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hi,hi...så kul att läsa! Jag hamnade av en slump på en blogg förra våren och tyckte det var jättekul och sög åt mej som en svamp av allting...Hade nog inte riktigt heller förstått hur "stort" det var med madonnor osv. men jag tyckte det var fint... bara man inte har det överallt! Jag har en madonna, och den är jag fortfarand förtjust i...
Strutar har jag också gjort en del och det var ju så förb.. roligt så jag fortsatte...men jag har inte så många framme!
Så nu är jag också fast i bloggens värld, och jag tycker fortfarande att det är roligt...och det var jättekul att du tittade in hos mej, då hittade ju jag hit också...
Lägger upp dej som en länk, hoppas det är ok?
Kram
marie

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad kul att du kikade in hos mig och att du gillade boggen!
Så fina strutar du har gjort! Kan erkänna att det var ungefär lika för mig :) Men något jag kan tänka på ibland när jag läser alla fina bloggar är att det handlar om någon sorts balans. Och alla lyckas så fint med det! Man blir så inspirerad!
Ha en bra kväll så ses vi igen!
Kram!

Karin Krut sa...

Tack för dina snälla ord! :) Dina strutar är verkligen fina. Du ska se att din första madonna inte är långt bort nu ;) Jag har inte hunnit med strutarna än men jag har en madonna. Jag ville ha massor med strutar i granen men se det tyckte inte Inga ;) Hon är riktigt lat den där bruttan.
Ha en skön dag
Kram Karin

Skatan sa...

Allt väl med tisdmästarinnan idag? Kan du experten, hjälpa mig att ordna med några extra timmar per dygn? Det vore rart av dig.

/Skatan - i tidsnöd!