17 januari 2008

Furu - en förfärlig fiende

Bland det allra första jag skrev i denna blogg var att jag ville minska furu-nivån i radhuset med ungefär 100%. Jag för väl hittills en rätt ojämn kamp, får jag säga. MEN! (som Tony Irving brukar säga i Let's Dance) - nu har jag allt lagt in en rejäl stöt mot furun i alla fall.
Här är trappan före:

(USCH! Att vi har sprungit upp och ner i detta furu-inferno i mer än två år!)
Och här är - ja, inte riktigt efter får jag väl erkänna, eftersom det inte är färdigt på långa vägar, men i alla fall "senare" då...


Räckena skall också bli vita, och på sikt kommer trappan också att få sig en omgång, men det får vi nog ta proffshjälp till. Under den stämningsfulla plastmattan (*ryys*) finns en ännu stämningsfullare - och bergfast - nålfiltsmatta i original, som grannarna berättat kan ta mååånga arbetstimmar att få bort. Tidsmästarinna eller ej, såna projekt backar jag inför.

Lyktan kommer från Ambiance - men med en galen tvååring i huset kommer den absolut inte att få stå kvar (den höll faktiskt på att åka i backen direkt efter jag tog fotot...)


Under trappan (i vardagsrummet) har det också blivit vitt, gode tid vilken skillnad det blev när furukvistarna kom bort. Här har jag kvar några kulor i fattigmanssilver från trevliga webshopen Nublu, jag tycker dom är så fina och inte så väldigt mycket "jul". En liten spegel och några svartvita bilder i guldram finns också i hörnet (och så en lykta till från Ambiance!). Jag är på jakt efter ett litet bord att ställa i den här hörnan, men än så länge pryds golvet här under av ett Fisher Price-garage och en enorm blå lastbil i plast. Hm.


Nu plockar jag fram megafonen -
Ner med furun - leve den vita målarfärgen!
gastar högljutt eder tillgivna
S.

24 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Så otroligt vackert o vilken skillnad mot burr-hurr-furuun... *rysningar*

Vi har detsamma i vår övrehall o trapp, mattan direktlimmad på trät. Sådana projekt avstår vi helt från o väljer den enkla vägen. Men det ligger låååångt fram i tiden *skrattar*

Staket & Designkonsulterna sa...

Vilken skillnad...så fint det blivit,..KANONBRA!

Jag håller oxå på med målning av trappan... vilket jobb man får måla hur många gånger som helst..puh..men snygg blir det. Vitt är så underbart!!!

Kramizz/ Annelie

Kamomilla sa...

Hurra! Det är fint!!! Definitivt bra att slänga ut furustämningen! jag tycker att för mycket furu alltid ger lite "bastustämning"...Det här är mycket fräschare!

ChatrinesLiving sa...

Å så fint det ble! Virkelig lekkert!
Jeg er ikke så gla i furu jeg heller, så her er det lite av det nå, og skal bli borte allt sammen, når hele huset blir ferdig:)
Men det kan jo ta sin tid...
Ønsker deg en fin kveld!
Klem:)

ChatrinesLiving sa...

Glemte det med "kremmer-huset" ja... Det er strut hos deg!!;)

Ewa sa...

WOW, vilken skillnad!!! Snyggt!!!

Kikar in som hastigast och bloggar lite. Måste strax slänga mig på soffan igen och vila ryggen. Nu har jag hållt igång för mycket känner jag.

Ang utmärkelsen, så är du mer än värd den. Många som är det, och det är svårt att välja ut någon/några. Hade först tänkt skriva ungefär som dig, men så finns det i ärlighetens namn de som är liiite extra speciella för mig, och de vill jag ska känna/veta det. Det finns många fina bloggar, och massor med trevliga människor. Många är in på min sida, men skriver aldrig. Lite trist. Samma sak såna jag skriver till, men som inte svarar tillbaka. Då känns det också tråkigt. Nåja, that´s life och internet... *L*

Näe vännen. Nu måste Ewa veva slänga sig en stund och räta ut ryggraden, annars fastnar jag i sittande läge... Och hur skulle det se ut. Som om jag inte gör annat än sitter vid datorn?! ;-)

Kramar i massor från ett slaskigt Norrland.
/Ewa

Solsjö - Under en vind sa...

DEt kan bara bli rätt när den vita penseln får dra fram!! Blev tokförtjust i den nedersta vita lyktan!! Ha en skön kväll! Kram!

Guldkorn i min vardag! sa...

Åh du har det precis som jag ett furuinferno till trapp. Jag skulle verkligen vilja ha den i vitt men än så länge vägrar lilla gubben..ha ha mendet blir ju så himla fint att konvertera till vitt.
Kram Ulla-Bella

Lilla Blanka sa...

Vilken skillnad..! Och vad KUL att få det så himla fint, det blev verkligen lyckat!
Ambiance är en favvis..när jag är uppe i Stockholm (men det blir inte så ofta, det är i jobbet i så fall), men när jag är där så måste jag alltid springa in i den LJUVLIGA butiken...
kram
Mia

Stämningsfullt sa...

Vad fint det blev!! Jag kan bara hålla med!
Jag och min sambo brukar härma Simon (and tomas) med hans engelska accent och säga FURU!
Men en fråga bara : Har du anv. shell-lack till kvisthålen?
Ha en bra kväll!
Kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Så fint du har fått med lite ny vit färg :)

Fin blogg! Kram Jes

Anonym sa...

...och så himla fin trappan blev!! Furu är verkligen en förfärlig fiende...


Kram igen från Tina

Radhusdrömmar sa...

Du är duktig du tjejen :-)
Åh, Ambiance lyktan är ju så fin! Vi får ta en tur dit snart.

Kramar! Jo

Anonym sa...

Vad snyggt det blev i trappen!! Verkligen ett lyft med vitt och "hörnan" med de fina kulorna i fattigmanssilver ser jättefin ut!! Det ÄR verkligen snyggt att måla vitt, allt passar ju dessutom till vitt:-) Känner igen det där med furu... sommarstugan ser ut som en bastu invändingt nämligen och trots övertalningsförsök från min sida under flera års tid så har inget hänt än... MEN nu har det tänts ett "liljeholmens" hos en viss person och självmant började han prata om att OJ vad snyggt det skulle bli att måla vitt:-) Dessutom föreslog han att jag som ju gillar att hålla i penslar nog kunde sköta den biten rätt bra... Jaja ibland får man vara storsint och låta honom tro att han kläckte ideén om vit färg:-):-)
Snygg lykta i trappen förresten, men jag förstår att du nog får flytta lite på den med en ivrig 2-åring i farten;-)
Kram
Sanna på My little Home

Lene sa...

Heeiii på deg :) Så utrolig flott forandring dette blir :) Kjempefint hos deg :)

Ser du har spurt Chatrine om ordet kremmer betyr noe i Norge. Ja, det betyr kjøpmann. Fra gammelt av ser jeg for meg en som har alle matvarene sine bak disk, og som pakker inn småvarer og godis i kremmerhus - kanskje derav navnet.

Ha en finfin dag - og kos deg med malingen - det blir jo superfint :)

sagolikflora sa...

Gu va snyggt allt blev. Kalas snyggt verkligen!!!!!!
Kram Caroline

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så snygg er trappa blev! Jag vill också måla våran trappa, den är också i furu...
Hörnet med fattigmanssilver blev också jättefint!
Kram
marie

Anonym sa...

Underbart fint det blev! OCh jag blir så avis eftersom vår trappa verkligen ser bedrövlig ut. Den är visserligen inte i furu, men den har en ful gul trasig strukturtaet och snickerierna är kräksmilitärgröna. Men vilket år som helst tar vi itu med det också!

Ann-Catrin sa...

Vikken skillnad... jag säger bara det...mer vitfärg till folket!!
Underbart!!
kram A-C

Anonym sa...

Så fnt det blev. Hemma hos oss är det paneltak överallt. Vi ska börja och ljusa upp både här och där.Stora hallen ska panelas och så vidare.Det som tar tid är att bearbeta mannen.
Ha det så gott
kram ewa

linnea-maria sa...

Det är bra att du väntar tills det där perfekta lilla bordet dyker upp. Jag har aldrig gillat "kvistfuru" inte ens när det var modernt. Den vita målade stilen är såå mycket finare. Det blir så ljust och fräscht /linnea-maria

Karin Krut sa...

Hejja på! *hoppar och klappar* Jag stämmer in, Ner med furun! ;) Det blev jättefint "senare" före var inte lika vackert :)
Ha en skön helg
Kram Karin

Lisas torp sa...

Håller verkligen med dej om furueländet! Vem tusan vill bo en en bastu?!!!
Har aldrig varit förtjust i furu som du förstår! Jag tror att 60-70-talet var värst.
Ja, vilken skillnad det blir - ljusare och mycket större!
Ja du, trappan ja - fy vilket jobb!
Men så mycket snyggare det blev ändå med det vita! Grattis till det!

Ha en fortsatt skön helg!

Kram

Lisa

Snäckornas sjö sa...

Vilken skillnad! Otroligt!!!

Och din lykta...jag köper den!! ;-)

Kramar i massor till dig!