27 januari 2008

klura på något kreativt - del två!

Nu har jag limmat, spikat och bänt lite hit och dit med min nya tre-i-ett-tång (jajamen - plattång, kniptång och rundtång i ett, rätt fiffigt va?). Resultatet är kanske ingen världsomvälvande ny inredningsdetalj direkt, men jag är ganska nöjd i alla fall!
Alltihop började med att jag så gärna ville få fatt i en fin dekorativ kedja med små klämmor, som jag har sett i inredningsreportage och även på flera fina bloggar. Men så tyckte jag att de låg lite högt i pris, och började snoka runt på järnhandlar och hobbyaffärer för att se om jag inte kunde få ihop något liknande själv (det blir ju lite sport av det hela när man väl får något för sig också!)

Sen hittade jag drivvedsbiten som har legat och skräpat hemma (i åratal), möjligen till vissa familjemedlemmars undran, i väntan på ett bättre öde.
De "färdiga" kedjor som man kan köpa i handeln har oftast små madonneberlocker som dekoration, men eftersom jag ju är lite tveksam inför madonnor går jag ut försiktigt med ett diplomatiskt och neutralt hänge istället (från Panduro).

Klämman skall egentligen användas till någon typ av sladdar, jag har ingen aning om hur, men jag knipsade bort lite onödiga bitar så nu är de fullständigt anpassade till inredning istället :-)

Kortet med de små plantorna (som syns på den översta bilden) kommer från Me and my home (rara Sofia som har butiken skickade också med ett extra kort, i en annan modell. Sånt uppskattas väldigt mycket här.)

Det söta mini-hjärtat har min goa bloggvän Klewa gjort till mig och skickat ett helt gäng, perfekta allihop. Jag är så glad i dem!


Och nu när jag är klar inser jag att jag allt gärna skulle lägga vantarna på en sån där "färdig" dekoreringskedja ändå. Jag har många grejor kvar jag kan hänga upp må ni tro :-)

Kram till dig
från
S.

22 kommentarer:

husnummer30 sa...

Vad fint! Skoj att kunna byt dekorationerna utan större problem - då kan man ju ändra efter säsong och humör!

Ha det bra! //Jill.

Poppins sa...

Det blev jättefint och personligt. Jag har också klurat på att hitta på något men har inte bestämt mig för något ännu. Hittade några roliga gamla pappersklämmor på jobbet som ingen använder, så jag tänkte utgå från dem. Men mer än så vet jag inte för närvarande.
Ska bli kul att se om det kommer upp fler brädor eller om du hittar på en ny design till nästa.
kram

Lilla Blanka sa...

Du är en fiffig tidsmästarinna du och det blev superbra också tycker jag!!!
Jag gjorde också egen kedja med klämmor men min blev inte lika fin som din. De där krokodilklämmorna eller vad de nu heter, hittar man dem i el-affärer...?
Kram
Mia

Ewa sa...

Ååå... Tack för de fina orden. Värmer gott! Va fint du gjort, och de där hjärtanen kan man ju ha framme året runt då de är vita. Har inte tänkt på det tidigare. Själv har jag dem bara i julrött...
Drivved är så fint. Har som sagt en hel kartong borta i mitt torp. Ska kika på dem då det tinat fram där. Kanske man kunde göra något fint av dem.
Satt och kikade i Panduro härom dagen, och tänkte beställa lite pyssel, men oj så dyrt det vart. Vill ha så mycket. Här har vi tyvärr ingen hobbyaffär, och det är så himla tråkigt, så då får man passa på att beställa rejält när man väl gör det. Var in i bokhandeln som har en del, men där skulle de ha 30 kr för 1 stryka-på-ark i A4:a storlek... Rena rama rånet ju! :( Men där är de så gnidna och otrevliga, så jag köper ogärna av dem.

Har tagit ledigt måndag och tisdag, så jag har 4 lediga dagar framför mig nu. Skönt. Känner mig SÅ trött, SÅ trött...

Varma vinterkramar
/Din vän i norr

Radhusdrömmar sa...

Vad fint det blev!

Du är duktig du! :-)

Jag har en tidning till dig hemma.

Kramisar!

Jo

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Du är då verkligen kreativ! Det var ju en jättebra ide, istället för de dyra kedjorna...och fint blev det på drivveden! Där ser man vad man kan använda det till också!
Kram
marie

linnea-maria sa...

Ja de är verkligen bra att ha. Jag har gjort min egen variant av lärkkvistar med kottar och så har jag najat fast antika gardinklämmor. I julas var det julkort men nu väntar gamla påskkort. Din kedja var toppensnygg/linnea-maria

Anonym sa...

Vad fint du gjort.:-) Kramis

n o r d i n g å r d e n sa...

Så läckert, blev en sån härlig kontrast med drivvedsbiten och kedjan!! Jäöttsnyggt! Mari.

Anonym sa...

Verkligen jätteläckert! Jag gillar kombinationen av kedjan och drivveden!

Änglahem sa...

Blev ju jättebra!! Nu ska du inte vara negativ här inte. Jag har en köpt..kedja men vill ha en till!
Men jag får nog så vackert köpa min för jag skulle då aldrig få ihop något så fint.

Tycket gott att du kan ta och göra dig en till, inte värt att slänga ut pengarna när man kan göra så bra själv!

Kramis
Ulrika

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad fin kedjan blev! Nu blev jag också lite sugen på att göra en :)
Kram!

Ann-Catrin sa...

Oj vad fint dte blev... så kul när man gör något eget så där..
väldigt imponerad

Solsjö - Under en vind sa...

Såååå fint det blev! Jag köpte min kedja färdig...men jag måste säga att en egengjord slår betydligt mycket högre!!!

Det var min första vända med riktigt eucalyptus faktiskt, har också bara fuskvarianter sedan innan....

Ha det bäst, kram!

Anonym sa...

Vad fint det blev.Tänk vad man kan göra. Ha en skön kväll
kram ewa

My Lovely Things sa...

verkligen trivsamt och uppfinningsrikt!
Kram

ChatrinesLiving sa...

Så flott dette ble! Å en smart Ide!!
Ha en super dag!
Klem:)

Anonym sa...

Men hallå... då tillverkar du väl en kedja till helt enkelt - nu när du är i gasen... ;)

Anonym sa...

Hejsan! Nä håller med... affärer som IKEA, teknikpryttelbutiker etc har ju sina sidor för att sälja och för att göra reklam, så där behövs oftast ingen fråga. Är man osäker är det bara att kasta iväg ett mail till dem. Hoppades på en rejäl debatt i frågan, får se om fler vågar sig på att kommentera framåt kvällen. :)
Ha en bra dag!

Anonym sa...

Hejsan! Nä håller med... affärer som IKEA, teknikpryttelbutiker etc har ju sina sidor för att sälja och för att göra reklam, så där behövs oftast ingen fråga. Är man osäker är det bara att kasta iväg ett mail till dem. Hoppades på en rejäl debatt i frågan, får se om fler vågar sig på att kommentera framåt kvällen. :)
Ha en bra dag!

.:Klara:. sa...

Förlåååååååååt! Blev dubbelt inlägg och inte kan jag radera det heller... du får rensa åt mig :)

Hem och Lycka sa...

Men vad smart och så snyggt! Kanonfint med träbiten! kram