29 januari 2008

känner du igen dig?

Är det möjligtvis någon mer än jag som känner igen sig i följande scenario?
Scen: Ett trivsamt och lagom rörigt radhus. Kvällsmaten snart klar, barnen leker i väntan på mat och Bolibompa. En kvinna har just kommit hem från jobbet till sin kära familj.

Han: -Såg du avin på köksbordet?

Hon (glatt överraskad): -Jaaa! Vad kul, har paketet kommit!!

Han: -Vad är det för någonting?

Hon (oskyldigt): -Ehrm... ett par ljuslyktor bara...

Han (anar man ett stänk av mild ironi?): -Jaha. Ja, det behövde vi ju, verkligen.


Behöver och behöver... vi har väl några stycken får jag erkänna.
Men det är ju så mörkt hela tiden så man blir tokig!! Och fattigmanssilver därtill. Helt oemotståndligt, faktiskt. (Dessa kommer från Me and my home.)

För övrigt har jag köpt en ny handväska. Ingen dyrbar historia, men jag är helt onaturligt rädd om den så här i början (kanske för att jag innerst inne vet att om några veckor är den full av smulor, hopskrynklade kvitton, sand från sandiga barnvantar, utspillda Fishermans Friend, samt läppglans där locket ramlat av (dvs lätt lurvig). Jag måste liksom hedra och ta hand om väskan denna härliga första, krispigt nya tid i dess liv). Några regniga dagar förra veckan bar jag till och med omkring min älskade nya väska i en begagnad Ica-kasse för att skydda den mot fukten. Jag vet inte jag, det kanske förtar intrycket litegrann?

Jag går här och lurar på en liten tävling eller utlottning. Du får kika in snart igen och se vad det kan bli...

Varma kramar!
S.

25 kommentarer:

Änglahem sa...

Åhh...TACK! ett gott skratt förlänger livet, du har precis förlängt mitt! Handväskan i ICA kasse...*hihi* du är härlig du!!
Den tål nog lite fukt får man väl hoppas..!
Ja dessa små älsklingar...behöver och behöver...vi ser ju bara inte saker på samma sätt, så är det ju.
Onödigt för dom men det kan vara livsnödvändigt för oss...eller?*hihi* Man behöver ju om inte annat lite ombyte.

Mys nu till din nya fina lyktor i kväll!

Kram
Ulrika

MiaMaria sa...

Hihihihahaha.....Du är väl för härlig! Vilken underbar läsning det behövde jag.....fniss!

Jag tycker du ska njuta av dina lyktor denna kväll och beundra dess vackra sken som sprider sig i hemmet.....och glömm inte att påminna mannen att se så vackert det blev......fniss!

Ha´det så gott!
Miamaria

Anonym sa...

Jag skrattar högt!!!!! För visst är det precis så här också...förutom radhusbiten då. Fast om lite mer än 2 månader så stämmer det också på pricken!!

Ljuslyktor kan man inte få för många av...härligt med mysmys. Handväskor kan man inte heller få för många av...fick en lite besk kommentar av sambon inför flytten att jag nog får sortera bland mina väskor...nä skulle inte tro det faktiskt!!

Kram på dej!!!

Tina i Vmo

Anonym sa...

Skrattade gott åt din berättelse.
Om jag köpt något så brukar jag inte visa upp det så snabbt.Han behöver inte veta allt och han märker inte så ofta att det kommer något nytt till hemmet.Fast oftas så är jag lite lycklig över det jag har köpt och då vill jag bara visa o tala om vad jag har hittat.Vilket brukar vara av föga intresse från hans sida.Fina lyktor
kram ewa

Emmas Vita Hus sa...

HA HA!! Skönt att höra andra mammor-med samma vardagsproblem som jag. Har många gånger funderat på vad mina arbetskamrater hade tyckt om de fick insyn i min handväska...trodde att jag var den enda som bar omkring på sand och nappar fram och tillbaka mellan jobbet-fniss! Ha en skön kväll. Kram Camilla -Lyktorna var jättefina!

Lilla Blanka sa...

Hihihi, underbart inlägg! Japp, jag känner igen mig, hihi :)
Lyktorna är såå fina!
Hmm tävling..? *lyser upp som en sol*..jag tittar ändå in varje dag så jag inte missar nåt :)
Kram
Mia

LOPPISLIV sa...

Ha ha skrattade gott åt ditt inlägg......ja vi är olika från männen den saken är klar...Förresten kan man få för många ljuslyktor..?? PS: tror nog att din handväska längtar ut ur ica kassen *fniss* ...Kram Paula

Anonym sa...

Du är för rolig - gissa om jag skrattade gott när jag läste om väskan i Ica-påsen:-) Måste faktiskt därför erkänna att jag känner igen mig i dina tankar om din nya fina väska:-) Är likadan själv nämligen och när jag tänker efter så vete sjutton om jag inte skulle kunna använda mig av plastpåse jag med. Med tanke på att det var väskans första dagar hos sin nya ägarinna, att det regnade ute och.... Hihi,hur som helst så är det ju kul att bevara väskans fräschör någon vecka i allafall!! Måste nog rensa min från mycket av just det du skrev blir i väskor efter en tid...
Fattigmanssilver kan man aldrig få för mycket av!! Inte enligt mig i allafall, jag har nyss köpt mig en till lykta jag med:-) Särbon tyckte den var snygg och jag häpnade lite över att han inte skrattade och sa något i stil med att "oj har du köpt ännu en lykta"... Har ett bestämt minne av att jag verkligen poängterade hur oerhört billig min nya lykta varit i inköp... kan ju ha varit det han gillade;-)
Dina nya lyktor är ursnygga!! Visst blir det ett vackert sken i dem, jag njuter verkligen av att tända ljus i lyktor av fattigmanssilver!! En liten vardagslyx vi kan unna oss tycker jag.
Kram

Anonym sa...

Hej igen ! Glömde svara på din fråga. Halvlinne är linne uppblandat med bomull, i detta fall 60%linne och 40%bomull.
Natti natti

Snäckornas sjö sa...

Hahhaaaa...du är en sådan där shabby chic baglady ;-) Dyrgripar i plastkassen ;-) Har inte kommit dit än, men köpte en handväska bara för att hänga på hallkroken, prydnad alltså!!

Vad då...lyktor kan man ALDRIG ha för många av, och dessutom i poor man's silver...HALLÅÅÅÅÅÅ!!!! Det säger ju allt!!! Jag stöder dig till 100 % i dina lyktköp!!!

Kramar

Karin i Villa Grå sa...

HA HA HA - bar du omkring den nya väskan i en ful plastpåse? Vad knäpp du är - man är ju det när man är nyförälskad ;-)

Kram!

Brunkullan sa...

Oh ja! Jag känner igen mig:-D
I förrgår när jag köpte ny dismedelspump så fick jag en stor suck om att "vi redan hade en sån..."..!
Ja men inte en från cult! Och inte en likadan tvålpump. Som passar ihop!
Men, men...det är ju tur att man inte berättar om ALLT man köper..hihi!!;-D

Susanne

husnummer30 sa...

Hi Hi! Får väl se vad min sambo säger när ljuslyktan jag beställt kommer - han vet inte om den ännu... Men jag vet ju exakt vart den ska vara, så dä behövs den ju!!!

Dina lyktor var verkligen superfina!

Ha det bra! //Jill.

My Lovely Things sa...

det där me dkasse..det känner jag igen.Man vill ju skydda det fina.
Min man tycker inte jag ska gå på loppis mer på ett tag..tråkigt tycker jag .Det finns så många fina saker därute som väntar på mig!
Männ förstår inte sånt!!
Kram

Radhusdrömmar sa...

Knasmaja!!! Du ska väl inte gömma den nya fina väskan.....


Lyktorna är jättefina! Killarna förstår inte det där....


Stor kram!!!

/Jo

Kamomilla sa...

Vilket härligt inlägg.. Rapport från vardagen.
Man kan aldrig aldrig har för många lyktor...

sagolikflora sa...

Hej!
Jag säger bara....
Shopping is a girls best friend
=)Jätte fina lyktor!!!!!
kram -<-@ Caroline

Ann-Catrin sa...

Haha.. ja det där känner jag igen.. det manliga släktet har inte riktigt samma syn på det vackra här i livet!!!
Skrattar gott!!
Underbara var dom TYCKER JAG..kan man verkligen inte ha för många av!!
kramar A-C

Solsjö - Under en vind sa...

Precis så är det...man får liksom smussla undan tomma kartonger eller avier i potslådan....och låta sakerna smyga sig in på sin plats i hemmet helt obemärkt...fniss.....

Fina lyktor var det iallafall!!!

Stor kram!

Anonym sa...

Vilken tur att jag klickade vidare fr. Klaras blogg. Jag skrattar så tårarna rinner när jag läser om din nya handväska:-))
Mina tankar går till min röriga klädkammare där jag har ett otal antal gamla handväskor fr. 70-talet....slänga bort? Nääää...
Kanske dags att ägna en bokhylla åt skor, handväskor och annat gammalt i bra material. Som ett litet museum över svunna ungdomstider.
På tal om "Brickbord" så hittade jag på www.ellos.se , med svart underrede visserligen, något enklare, men snygga och priset 299 - 699. Vill gärna ha ett, men var ställa det??
Shoppa loss är bara sååå härligt och glad blir man.

Tack för en härlig blogg.
Kram, Agneta

Anonym sa...

TACK för fin reklam!!! ;)
Vilken tur att du skrev till mej - din bloggg har jag ju helt missat! - Nu hamnar den direkt bland favvisarna! Du skriver galet underhållande, med massor av ironi - gillas!! :)
Kommer tillbaka! Kram!

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Så koselig å få melding fra deg på bloggen min. Kjempekoselige lykter du har kjøpt. Ja, det er ikke vanskelig å kjenne seg igjen (hihi)... Ha det hyggelig i skinnet fra lyktene i kveld! Klem Trine

Guldkorn i min vardag! sa...

Som gammal väskoman så känner jag igen mig ang. skräp i väskan! Jag älskar väskor och har väl hunnit med ett antal vid det här laget.Det är konstigt hur det kan växa gamla kvitton, pennor ,läppstift o sånt. När det börjar bli för trångt ja då är det dags för en ny!
Dom ljuslyktorna var väldigt fina!
Kram Ulla-Bella

Tina sa...

Hi hi, jag hämta ut mina lyktor och ljusstakar idag på posten...mannen har inte hunnit kommentera det. Tror inte ens han kommer märka dem... :-)

Millas hem sa...

Jättefina lyktor du visar och det var nog en hel del ironi i luften när du fick höra att du behövde säkert dem:) Lyktorna du visade ute med snön är oxå vackra! Har haft tid att titta på lite äldre inlägg! Fin blogg du har!
Kram Camilla