31 januari 2008

Tävling!

Nää, nu är jag allt lite trött på den här vintern, nu får vi hitta på nåt kul, eller vad tycker du?

Var med i en utlottning vetja!
Den går till så här: lämna en kommentar till detta inlägg. Du behöver inte ha någon egen blogg och du behöver inte ha lämnat kommentarer här förut!

Det enda du behöver göra är att tipsa om en bra bok, eller en bra film. Vad som helst, men något som just du gillar. Det kan väl sitta fint med lite läs- och filmtips i detta mörker. Och alla som tävlar kan ju ta del av varandras tips, är inte det fiffigt så säg? :-)

Tävlingen är öppen till söndag 3 februari kl 23.00. Sen drar jag en vinnare, som får lite smått och gott i pysselväg. Det mesta har jag hittat på Panduro, bland annat små änglavingar och en sådan där fiffig tång som jag skrev om häromdagen, som är tre-i-ett (plattång, rundtång och avbitare) om du ska fixa med kedjor, smycken och sånt.




Ett tröstpris kan det också bli, vi får väl se vad jag hittar på :-)

Jag kan ju börja tipsa själv - en film som jag fullkomligt älskar: Amelie från Montmartre.

Så där! Kom igen nurå!
Kram från
S.

PS - Tusen tack trollmor för mitt fina pris som jag vann hos dig, det kom i brevlådan igår!

33 kommentarer:

Anonym sa...

Min senaste favoritbok är "Flyga drake" av Khaled Hosseini. En underbar och fantastisk bok som lockar till sträckläsning. Det är en fantastisk berättelse om Afganistan, faderskap, kärlek, våld, krig och framtid.

Lykke

Hem och Lycka sa...

Vilken smart tävling! Hmm, låt mig se.. Jag tipsar om filmen Förortsungar, jag skrev om den i ett inlägg en gång i min blogg, en riktigt härlig svensk familjefilm! Citerar mig själv "En varm, hjärlig historia om Amina som kom till Sverige tillsammans med sin morfar för tre år sedan. De bor hos hårdrockaren Johan (Gustaf Skarsgård) och när morfadern dör blir livet tufft då de inte skaffat uppehållstillstånd. Aminas kompis Mirre och socialsekreteraren Janet (Jennifer Brown) kämpar för att Amina ska få bo kvar hos Johan och det blir inte lätt. Andra i filmen är bland andra Olle Sarri (c/o Segermyhr), Sanna Ekman och Dogge Doggelito."

Anonym sa...

En tävling om pyssel måste jag ju vara med i! :) Jag tipsar om min favoritbok sen länge. Nämligen "Momo eller kampen om tiden" av Michael Ende. Jag har läst den flera gånger i olika åldrar och alltid sett något nytt. Man får många kloka tankar av denna barn/vuxenbok.

Marie sa...

Jag är egentligen en stor fantast av deckare, men jag tänker tipsa om en annan bok. Den heter "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. Mycket läsvärd!

Kram Marie

stina sa...

Ja jag måste ju absolut rekomendera Harry Potter böckerna!!! Har precis läst ut den sissta (snyft) Just nu läser jag Flyga Drake .....men såg precis att den redan är tipsad om! Kram Stina .......

Snäckornas sjö sa...

Hej på dig!

Jag rekommenderar "Passadvind" av M.M. Kaye i bokväg (jag lovar att du kommer att vilja resa till Zanzibar) och i filmväg...tjaaa, vad gillar du? Vi tar en klassiker: "Blåsningen" (The Sting) med Paul Newman och Robert Redford. Suverän film, suveränt agerande.

Kram på dig

Anonym sa...

Hej,
aha...det var kanske "Flyga drake" man skulle ha läst. Jag läser en annan bok av Khaled Hosseini: "Tusen strålande solar", som jag fick låna av en kompis. Den är väldigt bra, men uj uj uj vad mycket misshandel och kvinnoförtryck i en och samma bok! Men väldigt intressant att läsa om Afghanistan som jag visste absolut ingenting om innan. (Detta var ett inlägg utom tävlingen, för den boken kan nog tyvärr inte sägas lyfta en ur vintermörkret...)Men något som piggar upp är ju en god semla! Särskilt wienersemlor som är gjorda på wienerbrödsdeg. Som ett wienerbröd med vispgrädde, helt enkelt. Gött!!

linnea-maria sa...

Ååh vad roligt en tävling med pysselgodis!!! Den där tången såg bra smart ut. Jag har några tänger från ÖB och de är inte av härdat stål, skräp.
Hmm. Film. Det finns många bra filmer, en som tog mig med storm var "Walk the line" om Jhonny Cash. Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon sjunger själva och sjunger jättebra och skådespeleriet, det är "nerverna utanpå". Suveränt. Vill man läsa feel-good-böcker är allt av Jane Austen bra, det är mycket dialog och skarpa personporträtt, humor och hövisk kärlek. Ha en trevlig helg /linnea-maria

Änglahem sa...

Åhh vad kul!
Är stor älskare av engelska deckare! En författare jag varmt rekommenderar är Peter Robinson. Skriver om överkommissarie Alan Banks och hans kvinnliga kollega Annie Cabbot vid Yorkshirepolisen.
Alla är bra men om jag måste välja en så blir det väl hans första "En ovanligt torr sommar".

Nu håller jag andan i spänd förväntan!!!.....hjälp det här blir jobbigt...var det till på söndag kväll? Uffh.....

Kramar
Ulrika

Tina sa...

Jag har mitt barnasinne kvar...så jag säger filmen "Polarexpressen"...tycker den är helt underbar. Spännande, känslosam, undran om tron finns... Tanken bakom filmen är så himla gullig. "Den som kan höra bjällran den tror". Andra året vi har tittat på den dagen innan Julafton. Annars finns det så mycket bra filmer och böcker, men det handlar mycket om vad man är i för stämning själv just för tillfället och hur man uppfattar det man ser eller läser... :-) Ha en bra dag. / Tina

Radhusdrömmar sa...

Synd att det inte blev någon lunch idag. Men vi kanske ses i helgen?!

Åh änglavingarna var jättesöta! :-)

Jag tipsar om två filmer:
Beaches eller Stränder på svenska (gråter alltid när jag ser den) & Det stora blå (älskar den filmen)

Böcker som jag gillar just nu är allt av: Kajsa Ingemarsson, Mari Jungstedt och Karin Wahlberg. Gillar även böcker av Jonas Gardell och Johanna Nilsson.

Oj vad många tips det blev :-)

KRAM!!!
Jo

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Kul tävling! Jag vill rekommendera en bok som heter Sommarnöjen vid vattnet! Har tänkt visa den på min blogg också, hoppas det är ok iaf.
Det är en helt ljuvlig bok som man kan låna på bibban, och som visar sommarnöjen från hela landet, både interiörer och exteriörer, helt underbara hus finns det!
Kram
Marie

Lilla Blanka sa...

Jag bara måste rekommendera serien om Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith, helt ljuvliga må-bra-böcker som handlar om livet i Botswana, lite deckare, och mycket mys...
Kram och ha en bra helg!
Mia

Anonym sa...

Just nu så läser nej jag menar lyssnar jag på Tyskungen av Camilla Läckberg och den är så bra.
Sen ikväll tänker jag lägga mig ner i vårt allrum och njuta av den.
Det är faktiskt första gången jag lyssnar på en ljudbok och har kommit fram till att det håller en stilla och att jag slappnar av.
kram ewa

IKT i min vardag sa...

Yes! Tävlingsdags! Du får ett filmtips av mig, ett rykande färskt sådant. Du skall nämligen se "En ung Jane Austen"! Åhhh såååå romantisk....

Kram Linda

My Lovely Things sa...

kul med tävling..
Här kommer några filmtips från mig...
Dagboken...en fantstisk film som man blir otroligt berörd av..

Mycket väsen för ingenting...Filmatisering av bok, Williamshaksper..Underbar vacker film på vers ovh tal..så romantisk och ljuv och härligt huoristisk..

Sen älskar jag fler filmer med Drew Barrimore..Never beeb kissd och pojkarna i mitt liv..otroligt trivsamma filmer
Böcker som jag verkligen gillar är: Snäcksamlaren av RosamundePilcher...
Prostmamsellen av Margit Söderhom
Ja det var ett par tips från mig..
Kram Anna

Anonym sa...

Ett bra tips på bok är "Tisdagar med Morris" Mitch Albom

Morrie Schwartz var Mitch Allboms favoritprofessor, hans mentor och vän. På examensdagen lovar Mitch att hålla kontakten men det dröjer tjugo år innan han hör av sig. Av en händelse får han se sin gamle sociologiprofessor på teve; Morrie har drabbats av en nervsjukdom som långsamt förlamar hans kropp men inte hans sinnes briljans och inte hans lust att leva ända till slutet.
Mitch beslutar sig för att besöka Morrie varje tisdag - precis som under studieåren. De samtalar om kärlek,äktenskap, känslor, förlåtelse, saknad och död. Deras pånyttfödda vänskap blir till en sista föreläsning fylld av visdom och erfarenhet, en lektion i konsten att leva.

Solsjö - Under en vind sa...

De fem böckerna av Camilla Läckberg är otroligt läsvärda! Annars slukar jag verklighetsböcker..i perioder läser jag böcker som jag nästintill gråter mig igenom.....Flickan med de röda skorna, 10.31 i Khao lak, Genom helvetet, Pojken som kallades det, Pojken som inte fanns, Gömda, Mias hemlighet....osv osv...efter att ha läst några såna måste jag pausa nån månad!

I filmväg vet jag knappt, ser aldrig film nu för tiden...det blir mest Beck och det som går på tv......

Ha en underbar helg! Kramis!

Anonym sa...

Min senaste köpta och lästa bok är Lisens Örtspa av Lisen Sundgren. Underbart inspirerande bilder och recept på recept så man kan skapa sina egna skönhets- och spaprodukter allt efter årstid.

Ewa sa...

Kikar in som alldra hastigast. Har en hel del "pyssel" kvar hos min moster idag. Sov över där inatt, och eftersom inte hemtjänstern klaffade, vart jag där en bra stund idag. Hem en sväng nu bara för ducsh, mat och annat, sen tillbaka...

Tävlingar är kul, och jag deltar gärna... *ler*

En bra film jag såg nyss var "The brave one" med Judie Foster. Sen "Försoning" med bl a Keira Knigtley. Den var också bra.

Boktips... Finns massor med bra böcker, men "När livet stannar" av Malin Sävstam, tyckte jag var otroligt bra.

Ha en fortsatt trevlig helg.

Kram från vinter-Kalix
/Ewa

Små Hjärteting sa...

Jag måste tipsa om en film som man kan se när man känner sig lite trött och vill bli på bra humör: "Hur man dumpar en kille på 10 dagar". Gillar den skarpt, den är pinsam så det räcker, kan inte låta bli att må bättre.:))
Tittar in igen snart.
Kram Jenny

Katarina sa...

Hej på dig:)
Tack snälla du för din rara kommentar, tack det gick skaoligt på Sjukhuset, det är inför en stomi-op tydligen nu:( Bara hon blir frisk någongång så är det värt allt.
Så vårt filmtips får bli Holiday med bla Cameron Diaz, emn alldeles underbar film vi båda njuter av komedi o romatik, mm*

Ha en toppenhelg !
Kram Katarina & Josefine!

Anonym sa...

Kul med tävling ju!! Jag blev så snopen när jag såg att Marie tipsat om samma bok som jag tänkt skriva. Visst är den så bra, annorlunda och så läsvärd, Anna Gavaldas bok "Tillsammans är man mindre ensam". Den har ju filmats också, men vet inte riktigt om den gått på bio än...hänger inte riktigt med på den fronten, småstadsbo som man är. Nåja, åter till tävlingen och jag tipsar faktiskt om "Dirty Dancing". Ja,jag vet att den är gammal och ganska löjlig, men allting går lättare när man sätter på den. Strykningen tex går som en dans och man blir faktiskt glad av den.

Kram på er alla och tack för tipsen!

Tina i Värnamo
...som nu har bestämt sig för att börja blogga i liten skala, och just nu funderar över ett bra bloggnamn...

Kamomilla sa...

You got mail.. det är min favoritfilm för precis som paret i filmen möts på nätet så har min man och jag också hittat varann på nätet...

Goa sa...

Heeej!
Jag blir alldeles andfådd här inne...du visar så mycket fint!!
Åh, så roligt...jag behöver verkligen vakna till liv...detta hjälper bör bli en stor hjälp..:) Tack!!
Vill du veta vem jag hejar på??!
Daniel Dasilva!!!...fast han inte tävlar..."but he rules"!
Kan det vara så att jag har missat poängen...*thi,hi*
Varma lördagskramar till dig...må väl!!

Siri sa...

Å, jeg anbefale en bok av Paulo Coelho: Veronica vil dø.

kullervilla sa...

Vill tipsa om boken Potensgivarna skriven av Carin Brunk Holmqvist, den handlar om två systrar som bor i sitt föräldrahem. En söt och rolig bok som lockar till många skratt.
http://kullervilla.tradgardsblogg.se

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Jeg anbefaler filmen "Så som i himmelen". Den er så fin!Bra tiltak! KLem TRine

Anonym sa...

Ja vill va mä! :)
Började på "Bokcirkelns bekännelser" av Elisabeth Noble igår. Kan absolut rekommenderas om man vill ha en lite småputtrig bok. Inte så djup, inte så kunskapsfördjupande - men det måste det väl inte alltid vara?! ;)

Wolf sa...

Hellö,

Tack för din kommentar, och visst är det ofta att man skapar sin egen stress, skall även jag försöka bättra mig på den punkten.

Visst är den snygg (matgruppen) och vilket pris, om man skulle köpa liknande på det stora varuhuset med platta paket skulle man inte komma undan så billigt.

He he jag vet precis vad du menar med stolarna, jag tror jag skall sätta varningslappar på våra =)

ha en bra dag,

Kram
Wolfie

Ann-Catrin sa...

Oh vad roligt med tävling... det piggar alltid upp!!
då ska vi se... Allt som Jonas Gardell skriver älskar jag...rekommenderar alla hans böcker.
En mysig måbra film är "Holiday!
Härliga miljöer och ett gott slut!!
Kramar A-C

Anonym sa...

Oj vilken bra ide´du kommer med här i vintermörkret....
Jättekul
Jag gillar ALLA böcker som är skrivna av Liza Marklund men det kanske beror på att hon har bott i grannbyn....;)
Men min bästa bok är nog ändå
"Den vita massajen"
Helt otroligt bra bok som har "etsat" sig fast i mig....

Kram och lycka till (till mig:)
Pernilla

Goa sa...

Hej sötnos!
Nu kände ajg bara att om du inte har läst "Flyga Drake" av Kahled Hosseini...läs den!! Jag har precis läst den och var helt fortrollad!
En bok för eftertanke. Obs! nu ser jag att ngn. annan har berättat om den..:)
Ja, mycket bra bok!
MAssa kramar till dig du mysiga...från mig